Met je vakkennis is het prima gesteld, maar kun je het ook overbrengen? Wie het docentenvak in wil, zit goed bij Hogeschool Utrecht. Flexibele opleidingen op verschillende niveaus, passend bij jouw wensen. Leer je leerlingen te enthousiasmeren voor je vak, te coachen naar een goede leerstijl en je lesaanbod af te stemmen op hun leerbehoeftes- en tempo. 

Innovatieve leermiddelen

Technologie en digitale leermiddelen worden steeds belangrijker in het onderwijs. Zo maakt Hogeschool Utrecht gebruikt van een innovatieve online omgeving, zodat jij kunt leren waar en wanneer het jou uitkomt. In de opleidingen is veel aandacht voor hoe jij als leraar nieuwe technologieën en digitale leermiddelen kunt ontwikkelen en inzetten. 

 

Flink tekort aan leraren

Het beroepsperspectief voor leraren is gunstig. In de regio Utrecht, maar ook in andere delen van het land, lopen de tekorten aan docenten flink op. Vooral voor leraren in de vakken Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde en scheikunde zijn veel vacatures. Daarom maken we onze opleidingen zo flexibel dat iedereen, van (versnelde) deeltijder tot zij-instromer, bij ons kan aansluiten. Op het moment dat het jou uitkomt. 

 

Open avond 19 maart

Kom dinsdagavond 19 maart naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Opleidingen binnen het thema Lerarenopleidingen

Waarom bij de HU?

  • Samen met de praktijk

    Onze opleidingen zijn praktijkgericht en worden met scholen ontwikkeld. Zo werken we samen met gecertificeerde keurmerkscholen, waar je begeleid wordt door opleiders en praktijkbegeleiders van de HU.

  • Aandacht voor innovatie

    Ben jij – net als wij – een ‘early adopter’? We werken met scholen aan innovatieve projecten en bieden zelf ook onderwijs op basis van de laatste didactische methodes (zoals Lesson Study). Daarnaast werken we samen met onderzoekslectoraten, zoals Bèta- en Technologieonderwijs, Co Design en Digitale innovatie in het onderwijs.

Neem contact met ons op