Met je vakkennis is het prima gesteld, maar kun je het ook overbrengen? Wie het docentenvak in wil, zit goed bij Hogeschool Utrecht. Flexibele opleidingen op verschillende niveaus, passend bij jouw wensen. Leer je leerlingen te enthousiasmeren voor je vak, te coachen naar een goede leerstijl en je lesaanbod af te stemmen op hun leerbehoeftes- en tempo. 

Innovatieve leermiddelen

Technologie en digitale leermiddelen worden steeds belangrijker in het onderwijs. Zo maakt Hogeschool Utrecht gebruikt van een innovatieve online omgeving, zodat jij kunt leren waar en wanneer het jou uitkomt. In de opleidingen is veel aandacht voor hoe jij als leraar nieuwe technologieën en digitale leermiddelen kunt ontwikkelen en inzetten. 

 

Flink tekort aan leraren

Het beroepsperspectief voor leraren is gunstig. In de regio Utrecht, maar ook in andere delen van het land, lopen de tekorten aan docenten flink op. Vooral voor leraren in de vakken Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde en scheikunde zijn veel vacatures. Daarom maken we onze opleidingen zo flexibel dat iedereen, van (versnelde) deeltijder tot zij-instromer, bij ons kan aansluiten. Op het moment dat het jou uitkomt. 

 

Open avond 13 november

Kom dinsdagavond 13 november naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Opleidingen binnen het thema Lerarenopleidingen

Versneld studeren

Wij bieden verschillende routes die kunnen leiden naar een (extra) bevoegdheid, afgestemd op jouw kennis, ervaring en vooropleiding. Kijk hier welk traject het beste past bij jou.

Voor wie: je hebt je pabo-diploma en wilt lesgeven in het vmbo, basis en kader onderbouw: rekenen/wiskunde, Nederlands en vakken uit de profielkeuze in de onderbouw. Je kunt versneld je bevoegdheid halen.

Meer weten over de Bevoegdheid groepsleerkracht voor pabo-gediplomeerden.

Voor wie: je wilt lesgeven in twee vakken in het vo of mbo. Je hebt al een hbo of wo diploma of werkervaring in het onderwijs, waardoor je je twee studies versneld kunt doorlopen.

Meer weten? Neem contact met ons op: rachel.collins@hu.nl

Heb je al ervaring in het onderwijs en wil je een deeltijd lerarenopleiding volgen? Voordat je start met de opleiding kun je jouw kennis en vaardigheden laten valideren door de opleiding. Op basis daarvan stel je je lesprogramma samen. 

Meer weten? Neem contact met ons op: 088 - 481 73 13, ca@hu.nl.  

Voor wie: scholen waar onbevoegde of onderbevoegde docenten hun onderwijsbevoegdheid moeten halen: tweedegraads bevoegdheden of bevoegdheid groepsleerkracht voor pabo-gediplomeerden. De HU biedt incompany trajecten op maat aan, bij minimaal 12 deelnemers. 

Interesse? Neem contact met ons op: assessmentbureau.fe@hu.nl.

Voor wie: je bent (bijna) afgestudeerd aan een hbo- of wo-bacheloropleiding en jouw opleiding sluit aan op een schoolvak. Je kunt versneld je lesbevoegdheid halen voor de onderbouw van het vo en mbo.

Meer weten over de Kopopleiding Leraar tweedegraads.

 

Voor wie: je bent docent op het mbo en hebt nog geen lesbevoegdheid, maar wel een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Je wilt je pedagogisch didactisch getuigschrift halen om te kunnen werken in het mbo. Er is subsidie beschikbaar om je lesbevoegdheid te halen. 

Meer weten over de PDG voor docenten in het MBO.

Voor wie: je hebt vanuit een ander beroep de overstap naar het onderwijs gemaakt en al een baan gevonden in het vo of mbo. Er is subsidie beschikbaar om je lesbevoegdheid te halen, zodat je als bevoegd docent in je vak mag lesgeven. 

Meer weten over de zij-instroom.

 

Waarom bij de HU?

  • Samen met de praktijk

    Onze opleidingen zijn praktijkgericht en worden met scholen ontwikkeld. Zo werken we samen met gecertificeerde keurmerkscholen, waar je begeleid wordt door opleiders en praktijkbegeleiders van de HU.

  • Aandacht voor innovatie

    Ben jij – net als wij – een ‘early adopter’? We werken met scholen aan innovatieve projecten en bieden zelf ook onderwijs op basis van de laatste didactische methodes (zoals Lesson Study). Daarnaast werken we samen met onderzoekslectoraten, zoals Bèta- en Technologieonderwijs, Co Design en Digitale innovatie in het onderwijs.