Meld je aan voor onze studiekeuze-events en maak kennis met onze opleidingen. Hoever je ook bent in je keuzeproces; je kiest je eigen weg! Begin met een online voorlichting om te ontdekken welke richting goed bij je past. Of leer de opleiding beter kennen tijdens online opleidingspresentaties. En kom tot slot langs tijdens onze open dag waar de opleidingen laten zien wat ze doen.

Aankomende studiekeuze-events

Algemene online voorlichtingen: 2 - 6 oktober

Maak kennis met de interessegebieden en algemene onderwerpen over studeren aan het hbo.

Online opleidingspresentatie: 30 oktober - 8 november

Eind september kan je je al aanmelden voor de online opleidingspresentaties. Hier kom je alles te weten over de inhoud van onze studies tijdens live presentaties.

Open dag op locatie: 11 november

Halverwege oktober kan je je aanmelden voor onze open dag. Kom langs op onze open dag voor alle voltijdopleidingen in Utrecht en Amersfoort. Of bezoek op 25 november 2023 onze numerus fixus-opleidingen in Utrecht.

Maak een alert aan om een seintje te krijgen zodra je je voor de open dag kunt aanmelden.

Kies het event dat je verder helpt

Verspreid over het hele schooljaar kan je deelnemen aan verschillende events die je helpen bij het kiezen van een studie. Nog geen flauw idee? Begin dan met onze algemene voorlichtingen. Al wat verder in je keuze? Volg dan eerst online opleidingspresentaties en bezoek daarna onze open dag.

Wanneer je nog geen idee hebt hoe en wat je moet kiezen, is een brede blik een goed startpunt. Begin daarom met onze algemene voorlichtingen en zet je eerste stap naar het vinden van een passende studie. Deze voorlichtingen volg je online en in de chat stel je makkelijk al je vragen.

De algemene voorlichtingen waaruit je kunt kiezen zijn:

Zijn er een aantal opleidingen waarin je geïnteresseerd bent? Ontdek alles over de inhoud van de opleiding tijdens online opleidingspresentaties. Docenten en studenten vertellen online wat je kunt verwachten tijdens de opleiding en beantwoorden vragen. Zo kom je erachter of de opleiding voldoet aan je verwachtingen voldoet. En omdat de presentaties online live te volgen zijn, verdiep je je eenvoudig in meerdere opleidingen - lekker vanuit je eigen huis.

Deze opleidingspresentaties zijn gelijk je voorbereiding op je volgende stap: langskomen bij een open dag!

Nadat je de opleidingspresentatie online hebt gevolgd, is het tijd om langs te komen tijdens de open dag! In 3 tijdsblokken bezoek je opleidingen die je het meest boeien. Er zijn weinig presentaties, want je gaat vooral praktisch kennis maken met de opleiding in workshops en proeflessen. Of je gaat zelfs aan de slag in een heus lab of kliniek! Zo ervaar je hoe het écht is om op de HU te studeren.

Tussen de blokken is wat tijd, dus kijk dan gerust bij een andere opleiding binnen of loop een rondje over de campus.

Studiekeuze-events voorjaar 2024

Algemene online voorlichtingen

Van 22 tot en met 26 januari 2024 maak je kennis met de interessegebieden en algemene onderwerpen over studeren aan het hbo.

Online opleidingspresentaties

Van 28 februari tot en met 8 maart 2024 kom je alles te weten over de inhoud van onze studies tijdens live presentaties.

Open dag op locatie

Op 16 maart en 6 april 2024 bezoek je alle voltijdopleidingen in Utrecht en Amersfoort.

Veelgestelde vragen

Als je je hebt aangemeld voor de open dag, krijg je per mail een bevestiging met de locatie waar je moet zijn. Een overzicht van de HU-locaties vind je op deze pagina.

We willen zoveel mogelijk mensen de kans geven om onze opleidingen te bezoeken. Daarom vragen we je met maximaal twee personen (jij en één introducé) te komen.

In verband met de drukte raden we je aan om met de fiets of met het openbaar vervoer naar de open dag te komen. Bij halte C3 op Utrecht Centraal staan vanaf 8.15 uur speciale bussen klaar die je in ongeveer 20 minuten gratis naar onze locaties brengen.

Als je toch liever met de auto komt, kijk dan op www.vanAnaarBeter.nl voor de route naar het Utrecht Science Park. Let daar op de borden ‘Parkeren open dag HU’ en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Parkeren op P&R Utrecht Science Park kost € 6. Alle andere parkeerplekken op het USP zijn gratis. Vanaf de parkeerplaatsen is het zo’n 10 à 15 minuten lopen naar onze gebouwen.

De HU-locatie in Amersfoort ligt dichtbij het station: het is ongeveer 9 minuten lopen naar ons gebouw aan De Nieuwe Poort 21. Parkeren kan betaald, op het parkeerterrein achter het HU-gebouw of in de parkeergarage van het winkelcentrum naast de locatie.

Neem je bevestigingsmail met daarin de QR-code mee. Deze wordt gescand bij de ingang. Je kunt de mail gewoon op je telefoon laten zien. Printen is niet nodig.

De open dag op locatie bestaat uit 3 tijdsblokken waarin je een opleiding kunt bezoeken. De opleiding geeft ieder blok dezelfde informatie. Verspreid over de open dag kan jij dus bij 3 verschillende opleidingen langsgaan. Jij stelt je eigen rooster samen tijdens je aanmelding. En heb je tijd over of een blok leeg gelaten? Loop dan gerust rond om het gebouw en andere opleidingen te ontdekken.

De 3 tijdsblokken zijn:

  • Blok 1: van 9.30 tot 11.00 uur
  • Blok 2: van 11.30 tot 13.00 uur
  • Blok 3: van 13.30 tot 15.00 uur

Is een opleiding vol? Kijk dan eerst of er nog ruimte is tijdens een ander blok.

Er zijn geen coronamaatregelen meer. Wel zijn er adviezen om de verspreiding van luchtwegvirussen te beperken:
  • blijf thuis als je ziek bent (bij klachten die passen bij luchtweginfecties, zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop-of snotneus)
  • hoest of nies in je elleboog
  • was je handen vaak en goed met water en zeep
We volgen hierbij de adviezen van de rijksoverheid.

 

De meeste events worden meerdere keren aangeboden. Kijk dus eerst of je je voor een ander moment kunt aanmelden. Lukt dat niet? Neem dan contact met ons op via info@hu.nl.

De events worden niet opgenomen, je moet dus goed opletten! Sommige opleidingen sturen na afloop wel de powerpointpresentatie door, zodat  je alles nog even na kunt lezen.

Heb je de opleidingsinformatie op de website doorgelezen en heb je nog vragen over de inhoud van de opleiding? Mail je vraag naar info@hu.nl, bel met 088 481 81 81 (werkdagen tussen 9.30 en 16.30 uur) of app naar  06 34101698. Wij helpen je graag verder.

De aanmelddeadline voor voltijdopleidingen met een numerus fixus is 15 januari. Voor de overige voltijdopleidingen meld je je uiterlijk op 1 mei aan.

Hogeschool Utrecht heeft zeven opleidingen met een numerus fixus. Omdat er bij deze opleidingen beperkt plek is, geldt er een selectieprocedure voor nieuwe studenten. Tijdens de selectieprocedure word je uitgenodigd voor een selectiedag in januari of februari. Deze dagen zullen zeer waarschijnlijk online plaatsvinden.

Een opleiding kiezen is niet heel makkelijk. Als ouder speel je een belangrijke rol bij de studiekeuze van je kind. Hoe help je je kind om een studie te kiezen die het beste bij hem of haar past?

Als je interesse hebt in een deeltijdopleiding ben je van harte welkom op één van onze (online) open avonden.

Neem contact met ons op