Denk jij erover om aan Hogeschool Utrecht te gaan studeren? Leuk! Weet je al welke opleiding het moet worden of heb je nog geen idee? Hoe ver je ook bent, we helpen je graag om de juiste keuze te maken. 

Online oriënteren

Je kennismaking met de HU begint online. Van 7 tot en met 18 maart organiseren we verschillende online events. Bijvoorbeeld voorlichtingen over hoe je een studie kiest, de overstap van mbo naar hbo en de verschillende interessegebieden van onze opleidingen. En er zijn natuurlijk ook opleidingspresentaties, waarin studenten en docenten je alles vertellen over de opleidingen.

Open dagen op locatie

Heb je online een goed beeld gekregen en wil je ervaren hoe het is om aan de HU te studeren? Dan kun je naar één van onze open dagen op locatie op 19 en 26 maart. Je ontmoet studenten, docenten, ziet de lokalen en proeft de sfeer van de gebouwen. En je kunt al zelf aan de slag, tijdens workshops en proeflessen. Zo kom je nog meer te weten over de inhoud van de opleidingen. 

Vanaf half februari is het programma van de studiekeuze-events bekend. Wil je erbij zijn? Maak een alert aan. Dan krijg je bericht als je je kunt aanmelden! 

Kom virtueel kijken

Wil je nu alvast rondkijken in onze gebouwen? Dan kan: we hebben virtuele rondleidingen door onze gebouwen. Luister naar de ervaringen van een HU-student, kijk filmpjes en VR-foto’s en laat je hersenen kraken, want je kennis wordt op de proef gesteld!

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen over de (online) evenementen. Logisch! Hieronder vind je de meestgestelde. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@hu.nl

Vanaf half februari is het programma van de studiekeuze-events bekend. Wil je erbij zijn? Maak een alert aan. Dan krijg je bericht als je je kunt aanmelden! 

De meeste online events worden meerdere keren aangeboden. Kijk dus eerst of je je voor een ander moment kunt aanmelden. Lukt dat niet? Neem dan contact met ons op via info@hu.nl.

De events worden niet opgenomen, je moet dus goed opletten! Sommige opleidingen sturen na afloop wel de powerpointpresentatie door, zodat  je alles nog even na kunt lezen.

Heb je de opleidingsinformatie op de website doorgelezen en heb je nog vragen over de inhoud van de opleiding? Mail je vraag naar info@hu.nl, bel met 088 481 81 81 (werkdagen tussen 9.30 en 16.30 uur) of app naar  06 34101698. Wij helpen je graag verder.

De aanmelddeadline voor voltijdopleidingen met een numerus fixus is 15 januari. Voor de overige voltijdopleidingen meld je je uiterlijk op 1 mei aan.

Hogeschool Utrecht heeft zeven opleidingen met een numerus fixus. Omdat er bij deze opleidingen beperkt plek is, geldt er een selectieprocedure voor nieuwe studenten. Tijdens de selectieprocedure word je uitgenodigd voor een selectiedag in januari of februari. Deze dagen zullen zeer waarschijnlijk online plaatsvinden.

Een opleiding kiezen is niet heel makkelijk. Als ouder speel je een belangrijke rol bij de studiekeuze van je kind. Hoe help je je kind om een studie te kiezen die het beste bij hem of haar past?


Neem contact met ons op