Denk jij erover om aan Hogeschool Utrecht te gaan studeren? Leuk! Weet je al welke voltijdopleiding het moet worden of heb je nog geen idee? Hoever je ook bent, we helpen je graag om de juiste keuze te maken. 

Tijdens de online voorlichtingen en open dagen op locatie kom je meer te weten over de opleidingen van de HU. Je ontmoet studenten, docenten, ziet de lokalen en proeft de sfeer van de gebouwen. En je kunt al zelf aan de slag, tijdens workshops en proeflessen. Zo ervaar je hoe het is om aan de HU te studeren. 

In het najaar 2022 bieden we weer nieuwe open dagen aan. Wil je op de hoogte blijven? Maak een alert aan! Dan krijg je van ons bericht zodra je je kunt inschrijven.

Kom virtueel kijken

Wil je nu alvast rondkijken in onze gebouwen? Dan kan: we hebben virtuele rondleidingen door onze gebouwen. Luister naar de ervaringen van een HU-student, kijk filmpjes en VR-foto’s en laat je hersenen kraken, want je kennis wordt op de proef gesteld!

Are you an international student?

Switch to our international website for more information and sign up to meet us.

Visit our open days

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen over de (online) evenementen. Logisch! Hieronder vind je de meestgestelde. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@hu.nl

De meeste events worden meerdere keren aangeboden. Kijk dus eerst of je je voor een ander moment kunt aanmelden. Lukt dat niet? Neem dan contact met ons op via info@hu.nl.

De events worden niet opgenomen, je moet dus goed opletten! Sommige opleidingen sturen na afloop wel de powerpointpresentatie door, zodat  je alles nog even na kunt lezen.

We willen zoveel mogelijk mensen de kans geven om onze opleidingen te bezoeken. Daarom vragen we je met maximaal twee personen (jij en één introducé) te komen.

Als je je hebt aangemeld voor de open dag, krijg je per mail een bevestiging met de locatie waar je moet zijn. Een overzicht van de HU-locaties vind je op deze pagina.

In verband met de drukte raden we je aan om met de fiets of met het openbaar vervoer naar de open dag te komen. Op Utrecht Centraal staan er speciale bussen klaar die je gratis naar onze locaties brengen. Als je toch liever met de auto komt, kun je het beste betaald parkeren bij P+R Transferium Science Park Utrecht aan de A28. Vanaf afrit 2 rijd je direct naar de parkeergarage. Ook daar staan speciale gratis bussen voor je klaar. Let op de borden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Vanaf de parkeerplaatsen is het zo’n 10 à 15 minuten lopen naar onze gebouwen.

De HU-locatie in Amersfoort ligt dichtbij het station: het is ongeveer 9 minuten lopen naar ons gebouw aan De Nieuwe Poort 21. Parkeren kan betaald, op het parkeerterrein achter het HU-gebouw of in de parkeergarage van het winkelcentrum naast de locatie.

Heb je de opleidingsinformatie op de website doorgelezen en heb je nog vragen over de inhoud van de opleiding? Mail je vraag naar info@hu.nl, bel met 088 481 81 81 (werkdagen tussen 9.30 en 16.30 uur) of app naar  06 34101698. Wij helpen je graag verder.

De aanmelddeadline voor voltijdopleidingen met een numerus fixus is 15 januari. Voor de overige voltijdopleidingen meld je je uiterlijk op 1 mei aan.

Hogeschool Utrecht heeft zeven opleidingen met een numerus fixus. Omdat er bij deze opleidingen beperkt plek is, geldt er een selectieprocedure voor nieuwe studenten. Tijdens de selectieprocedure word je uitgenodigd voor een selectiedag in januari of februari. Deze dagen zullen zeer waarschijnlijk online plaatsvinden.

Een opleiding kiezen is niet heel makkelijk. Als ouder speel je een belangrijke rol bij de studiekeuze van je kind. Hoe help je je kind om een studie te kiezen die het beste bij hem of haar past?

Als je interesse hebt in een deeltijdopleiding ben je van harte welkom op één van onze (online) open avonden.


Neem contact met ons op