Denk jij erover om aan Hogeschool Utrecht te gaan studeren? Leuk! Weet je al welke opleiding het moet worden of heb je nog geen idee? Hoe ver je ook bent met je studiekeuze, de open dag is de ideale start om ons te leren kennen.

In dit studiejaar organiseren we geen open dagen meer, maar in het najaar ben je weer van harte welkom om kennis te komen maken. Wil je er bij zijn? Laat dan hier je emailadres achter. Zodra je je kunt aanmelden, krijg je van ons bericht.

Meeloopdagen in mei en juni

In mei en juni organiseren enkele opleidingen nog online meeloopdagen. Tijdens zo'n meeloopdag volg je online lessen en ervaar je hoe het is om aan de HU te studeren. Heb je interesse? Vanaf half mei kun je je hiervoor aanmelden. Meer informatie vind je op deze pagina

Neem alvast een kijkje in de gebouwen

Sfeer proeven is belangrijk bij je studiekeuze. Langskomen gaat nu even niet maar daar hebben we wat op gevonden: virtuele rondleidingen door onze gebouwen. Luister naar de ervaringen van een HU-student, kijk filmpjes en VR-foto’s en laat je hersenen kraken, want je kennis wordt op de proef gesteld!

Hoe kun je meedoen met een online evenement?

Uiterlijk één dag voor het evenement ontvang je een mail met een link naar Microsoft Teams. Daarmee heb je toegang tot het evenement. Om het goed te kunnen volgen, hebben we een paar tips:

  • gebruik bij voorkeur je laptop of pc
  • als je een Windows-laptop of pc hebt met Chrome of Edge, hoef je Microsoft Teams niet te downloaden. Je kunt dan deelnemen via het web
  • kies voor 'deelnemen als gast’ en geef met het oog op privacy alleen je voornaam op
  • zet je microfoon en camera uit
  • stel je vragen in de chat 

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen over de online evenementen. Logisch! Hieronder vind je de meestgestelde. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@hu.nl

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om langs te komen op de HU. We hopen je op een later moment te kunnen ontmoeten, als de corona-maatregelen dat toelaten. Hou de website in de gaten! Virtueel rondkijken in onze gebouwen kan wel, met de interactieve tours die we hebben gemaakt. Luister naar de ervaringen van een HU-student, kijk filmpjes en VR-foto’s en laat je hersenen kraken, want je kennis wordt op de proef gesteld.

De meeste online events worden meerdere keren aangeboden. Kijk dus eerst of je je voor een ander moment kunt aanmelden. Lukt dat niet? Neem dan contact met ons op via info@hu.nl.

De events worden niet opgenomen, je moet dus goed opletten! Sommige opleidingen sturen na afloop wel de powerpointpresentatie door, zodat  je alles nog even na kunt lezen.

Heb je de opleidingsinformatie op de website doorgelezen en heb je nog vragen over de inhoud van de opleiding? Mail je vraag naar info@hu.nl, bel met 088 481 81 81 (werkdagen tussen 9.30 en 16.30 uur) of app naar  06 34101698. Wij helpen je graag verder.

De aanmelddeadline voor voltijdopleidingen met een numerus fixus is 15 januari. Voor de overige voltijdopleidingen meld je je uiterlijk op 1 mei aan.

Hogeschool Utrecht heeft acht opleidingen met een numerus fixus. Omdat er bij deze opleidingen beperkt plek is, geldt er een selectieprocedure voor nieuwe studenten. Tijdens de selectieprocedure word je uitgenodigd voor een selectiedag in januari of februari. Deze dagen zullen zeer waarschijnlijk online plaatsvinden.

Een opleiding kiezen is niet heel makkelijk. Als ouder speel je een belangrijke rol bij de studiekeuze van je kind. Hoe help je je kind om een studie te kiezen die het beste bij hem of haar past?


Neem contact met ons op