Ben je op zoek naar een leuke opleiding? De open dag is de ideale gelegenheid om te ontdekken welke studie bij jou past. Je maakt kennis met onze opleidingen, studenten en docenten. En dat helpt je om weloverwogen een keuze te maken voor een studie die echt bij je past. 

Tussen half april en eind mei hebben we een groot aantal online evenementen georganiseerd: open dagen, proefstudeerdagen en vragenuurtjes. We zijn nu aan het kijken hoe we de open dagen in het najaar gaan organiseren. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Maak dan een alert aan via onderstaande button. Zodra er meer bekend is, laten we het je weten. 

Alvast rondkijken op de HU

Waar kom je nou eigenlijk terecht als je bij de HU gaat studeren? We snappen dat sfeer proeven belangrijk is bij je studiekeuze. Met deze video’s hopen we je een beeld te geven van de HU campus en Utrecht studentenstad. 

Hoe kun je meedoen met een online evenement?

Je meldt je aan via deze link. Eén dag voor het evenement ontvang je een mail met een link naar Microsoft Teams. Daarmee heb je toegang tot het evenement. Om het goed te kunnen volgen, hebben we een paar tips:

  • gebruik bij voorkeur je laptop of pc
  • als je een Windows-laptop of pc hebt met Chrome of Edge, hoef je Microsoft Teams niet te downloaden. Je kunt dan deelnemen via het web
  • kies voor 'deelnemen als gast’, de naam die je opgeeft is zichtbaar voor de andere deelnemers
  • zet je microfoon en camera uit
  • in de chat kun je vragen stellen

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen over de open dag, meeloopdagen, proefstuderen, studiekeuzecheck en matching. Logisch! Hieronder vind je de meestgestelde. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@hu.nl

Heb je de opleidingsinformatie op de website doorgelezen en heb je nog vragen over de inhoud van de opleiding? Mail je vraag naar info@hu.nl, bel met 088 481 81 81 (werkdagen tussen 9.30 en 16.30 uur) of app naar  06 34101698. Wij helpen je graag verder.

De aanmelddeadline voor voltijd-opleidingen is 1 juni. Meer informatie over aanmelden vind je op deze pagina

De studiekeuzecheck gaat in een aangepaste vorm door. De studiekeuzecheck bestaat nu uit een digitale intake en eventueel een studiekeuzeadviesgesprek bij de opleiding die je hebt gekozen en een (niet-bindend) studiekeuzeadvies. De digitale intake is verplicht, je ontvangt deze automatisch na je aanmelding. Vanwege de coronamaatregelen vervallen alle matchingsdagen die tot en met augustus 2020 waren gepland. In plaats daarvan biedt de opleiding een studiekeuzeadviesgesprek aan. Je kunt dit gesprek, waarin je samen met de opleiding kijkt of je studiekeuze de juiste is, zelf aanvragen in de digitale intake. Ook de opleiding kan aanleiding zien om dit gesprek met jou te willen voeren. Het studiekeuzeadviesgesprek vindt dus alleen plaats als jij of de opleiding daar specifiek een verzoek voor indient.

De matchingsdag werd normaal gesproken georganiseerd door de opleiding die jij hebt gekozen en was het verplichte vervolg op de digitale intake. Vanwege de coronamaatregelen vervallen alle matchingsdagen die tot en met augustus 2020 waren gepland. In plaats daarvan biedt de opleiding een studiekeuzeadviesgesprek aan. Je kunt dit gesprek, waarin je samen met de opleiding kijkt of je studiekeuze de juiste is, zelf aanvragen in de digitale intake. Ook de opleiding kan aanleiding zien om dit gesprek met jou te willen voeren. Het studiekeuzeadviesgesprek vindt dus alleen plaats als jij of de opleiding daar specifiek een verzoek voor indient.


Neem contact met ons op