Denk jij erover om aan Hogeschool Utrecht te gaan studeren? Wil jij ervaringen van andere studenten horen? Wil je de do’s and don’ts over opleidingen weten? Weet je nog niet wat bij jou past? Hoe ver je ook bent met het kiezen van een studie, de open dag bij de HU is de ideale start om ons te leren kennen. Wij helpen je graag bij je studiekeuze.

Aanmelden

Tijdens een open dag bij Hogeschool Utrecht maak je kennis met onze opleidingen, spreek je docenten, ontmoet je studenten én proef je van de sfeer van een opleiding aan de HU. Het is de ideale gelegenheid om kennis te maken met welke opleiding bij je past. Neem een kijkje in onze labruimtes, collegezalen en studiepleinen. Doe het studiekeuzespel tijdens het IN2HU-festival. En geniet van de muziek en het lekkere eten!

Het programma

Op de open dag zijn er verschillende programmablokken per opleiding. Tijdens zo’n programmablok worden de volgende activiteiten aangeboden. Bij je aanmelding geef jij door aan welke programmablokken je mee wilt doen.

Op zaterdag 9 maart zijn onze deuren vanaf 9.00 uur geopend. Het officiële programma start om 9.30 uur.

09.30 - 11.00 uur
Programmablok 1
11.00 - 11.30 uur
Pauze
11.30 - 13.00 uur
Programmablok 2
13.00 - 13.30 uur
Pauze
13.30 - 15.00 uur

Programmablok 3

De pauzes kun je gebruiken om te lunchen, naar een andere locatie te reizen of om een kijkje te nemen bij diverse doorlopende activiteiten.

Op de aanmeldbevestiging vind je de locatie waar je moet zijn voor informatie over jouw opleiding(en).

Locaties

Bereikbaarheid Utrecht

Op open dagen van Hogeschool Utrecht is het altijd druk. Wij raden je daarom aan om met het openbaar vervoer te komen. Vanaf Utrecht Centraal is dat nog gratis ook: op open dagen staan er vanaf 8.00 uur speciale bussen klaar die je naar onze locaties brengen.

Kom je toch liever met de auto? Parkeer dan bij Transferium P+R De Uithofexterne link aan de A28. Vanaf afrit 2 rijd je direct naar de parkeergarage. Ook daar staan speciale gratis bussen voor je klaar. Let op de borden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Bereikbaarheid Amersfoort

Kom je voor de open dag naar Amersfoort? Vanaf het station is het maar 9 minuten lopen naar ons gebouw aan De Nieuwe Poort 21. Met de trein komen is dus goed te doen.

Kom je met de auto? Dan kun je betaald parkeren op het parkeerterrein achter het HU-gebouw. Als daar geen plek meer is, parkeer dan betaald in de parkeergarage van het winkelcentrum naast onze locatie.

Kom snel alle ins en outs te weten over een opleiding.

Ga 1 op 1 in gesprek met studenten en stel de vragen die je altijd al hebt willen stellen.

Bij veel opleidingen kun je al wat proeven van de lessen tijdens een opleiding.

Er lopen veel studenten op de open dag rond. Ze delen hun ervaringen graag met je.

Tijdens onze open dag leer je de stad Utrecht en de campus beter kennen op het IN2HU festival. Neem een kijkje in een studentenkamer, ontdek de sportmogelijkheden, het honours programma en maak kennis met diverse studentenverenigingen. Of neem deel aan de proeverij van talenten (studiekeuzespel). Je vindt het IN2HU Festival op het HU Food Court en het HU Plein op de Padualaan 101.
Bekijk het filmpje voor een impressie van het festival van de vorige open dag.

Klik op onderstaande button om je aanmelding te bekijken of te wijzigen.

Kom naar de open dag

Wil jij een HU-open dag bezoeken? Zorg dan dat je er zaterdag 9 maart 2019 bij bent. Op deze dag krijg je van 9.30 tot 15:00 uur alles mee over het studeren aan Hogeschool Utrecht.


De open dagen 2019-2020 vinden plaats op zaterdag 5 oktober 2019, 23 november 2019 en op 14 maart 2020 van 9.30 tot 15:00 uur.

Wil je liever een deeltijdopleiding volgen?

Kom dan naar één van onze open avonden. Tijdens de open avond bekijk je welke deeltijdopleiding het best bij je past, zodat je werk, privé en je opleiding goed met elkaar kunt combineren.

Lees meer
Nynotte Zandvliet, Open dag Mondzorgkunde en Creative Business | Hogeschool Utrecht

"Er waren bij de open dag genoeg mensen aanwezig aan wie ik vragen kon stellen,  zowel studenten als docenten"

Nynotte Zandvliet (17 jaar)
Julia Kroonen

"Proeflessen helpen mij om opleidingen meer te ontdekken"

Julia Kroonen (17 jaar)

"Je krijgt niet alleen informatie van vakdocenten, maar ook van studenten"

Anna de Boer (16 jaar)

Hoe bereid je je goed voor?

 • Lees vooraf informatie

  Bekijk op de website de informatie over de opleiding waarin jij geïnteresseerd bent

 • Bekijk het programma

  Vanaf ongeveer één week voor aanvang van de open dag vind je op deze pagina het opleidingsprogramma tijdens de open dag. Bepaal wat jij echt niet wilt missen

 • Bereid vragen voor

  Maak vast een lijstje met vragen die je wilt stellen aan studenten en docenten

 • Neem iemand mee

  Kom samen met iemand die jou goed kent en die weet wat bij je past

 • Vergeet je aanmeldbevestiging niet

  Controleer van tevoren op je aanmeldbevestiging op welke locatie je moet zijn. Neem de bevestiging mee naar de open dag (digitaal of papieren uitdraai) en laat hem scannen bij de entree.

Heb je na de open dag nog energie? Ga dan Utrecht of Amersfoort in en ontdek wat deze steden jou te bieden hebben.

Sfeerfoto's open dag