Vind jij het leuk om jongeren enthousiast te krijgen voor de oneindige mogelijkheden van techniek? De hbo-opleiding Leraar Techniek tweedegraads is dan echt iets voor jou. Als leraar Techniek maak je leerlingen wegwijs in de technische wereld van nu, waarbij ze vooral zelf technische producten onderzoeken en ontwerpen. Denk daarbij aan het gebruik van eigentijdse technieken als Arduino, 3D-printing en tekensoftware.

Alternatief voor open dag

De open dag is helaas afgelast. Maar we zijn druk bezig om je een alternatief te bieden. Lees meer op de pagina van de open dag.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je aan!

Tijdens de opleiding Techniek tweedegraads: voorbeeld van een praktijkles

Leraar Techniek: nieuwsgierig naar ontwerpen en maken en enthousiast in het overdragen

Je bent gek op alle techniek die je om je heen ziet. Vind je het leuk om erover te vertellen? Je helpt leerlingen hun weg te vinden in een wereld vol techniek.

Na de opleiding Techniek tweedegraads: voorbeeld van een praktijkles

Aan de slag als leraar techniek tweedegraads

Na je opleiding kun je lesgeven als leraar Techniek in de onderbouw van het voortgezet onderwijs en in varianten van techniekonderwijs in de bovenbouw, zoals technologie en toepassing. Je kunt je bovendien specialiseren en een bekwaamheidserkenning halen in Media, Vormgeving en ICT (MVI) en Informatietechnologie voor de theoretische leerweg (ITgt). Je bent tevens bevoegd voor het mbo, hoewel de opleiding gericht is op techniek in de breedte.

Toelating

Je kan met de opleiding Leraar Techniek tweedegraads beginnen met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingstoets doen. Heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding die aansluit bij een schoolvak? Dan kun je ook de éénjarige kopopleiding volgen.


Iets voor jou?

  • Je hebt passie voor techniek

    Leerlingen hebben techniek elke dag nodig, maar ook later bij hun studie en een baan. Jij houdt van techniek en wilt het ze leren.

  • Je bent een duizendpoot

    Als leraar techniek moet je goed kunnen rekenen, weet je veel van verschillende technische onderwerpen en kun je goed analyseren.

  • Je bent een mensen-mens

    Als leraar ga je niet alleen om met leerlingen, maar je maakt ook gemakkelijk contact met ouders en collega's.

 Tjerk de Haas, opleiding leraar techniek tweedegraads | Hogeschool Utrecht

"Techniek verveelt nooit"

Tjerk de Haas

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 juni
Startdatum September
Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Education (BEd)
Numerus fixus Nee
Croho-naam B leraar vo 2e gr Techniek
Croho-code 35254

Vragen over de opleiding?