Leren is leuk. Zeker als je het doet op een manier die bij je past. Ben je praktisch ingesteld, wil je een diploma op hbo-werk-en-denkniveau én direct aan de slag? Dan is een tweejarige Associate-degree opleiding van Hogeschool Utrecht echt iets voor jou. Na je opleiding kun je gaan werken of doorstromen naar een verwante bacheloropleiding binnen HU.

Online voorlichting: wat is een associate degree?

Wat is een associate degree precies, wat is het verschil tussen een Ad en een bachelor en welke Ad’s biedt de HU allemaal aan? Dat en meer kom je te weten tijdens de online voorlichting op maandag 2 oktober.

Meld je nu aan

Associate degree bij de HU

Video afspelen
01:20
Still van promotiefilm Associate degree bij HU

Ontdek of een Ad-opleiding bij je past

Wil je weten of een Ad-opleiding iets voor jou is? Doe de interactieve tour. Luister naar de ervaringen van een Ad-student, kijk filmpjes en VR-foto’s en laat je hersenen kraken, want je kennis wordt op de proef gesteld!

Wat is een Associate degree? 

Een Associate degree-opleiding is een praktijkgerichte opleiding op hbo-niveau die twee jaar duurt. Je wordt opgeleid tot een professional die denken en doen met elkaar verbindt. Iemand die goed op de hoogte is van de dagelijkse bedrijfsvoering en die weet hoe je visie naar handelen vertaalt. En dat alles terwijl jouw ontwikkeling centraal staat. 

Hoe? Door je geleerde vaardigheden direct in de praktijk te brengen bij bedrijven bij jou in de buurt. Je werkt mee aan verschillende praktijkopdrachten en denkt na over oplossingen voor echt bestaande problemen in de maatschappij. Zo doe je relevante ervaring op en word je klaargestoomd voor een mooie toekomst in het bedrijfsleven. 

Voor wie is een Associate degree-opleiding? 

Een Associate degree-opleiding is geschikt voor mbo-4 studenten en havisten. Voor mensen die graag willen doorstuderen, maar twijfelen of een hbo-bacheloropleiding wel iets voor ze is. Maar ook voor mensen die al een paar jaar werkervaring hebben en die zichzelf graag verder willen ontwikkelen. Het is een opleiding voor alle studenten met een praktische instelling. In voltijd en in deeltijd.

Iets voor jou?

  • Je behaalt je hbo-diploma (niveau 5) in slechts twee jaar

    Start direct na je mbo 4 of havodiploma met het volgen van een Associate degree-opleiding op niveau 5.

  • Na twee jaar doorstromen naar een bacheloropleiding

    Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Na je Associate degree-opleiding kun je doorstromen naar een verwante bacheloropleiding die dan nog maar twee jaar duurt. 

  • Je werkt graag aan echte opdrachten

    Je werkt mee aan diverse opdrachten, bij echte bedrijven en past zo je geleerde theorieën direct toe in de praktijk.

De Ad-opleiding: denken en doen op niveau

Meer informatie voor studenten, bedrijven en onderwijsprofessionals over onze Ad-opleidingen?

Bekijk de brochure

Kies uit het aanbod Ad-opleidingen

Van Bedrijfskunde tot Eventmanager en van Schrijftolk tot Human Resource Management: de mogelijkheden zijn eindeloos. Binnen Hogeschool Utrecht hebben we verschillende voltijd en deeltijd Associate degree-opleidingen. Zo is er altijd wel een opleiding die bij jou past.  

Heb je nog vragen?