Heb je je bachelor (bijna) afgerond en wil je nog even doorstuderen? Kies dan voor een master aan de HU! Met een master verdiep je je verder in je vak en vergoot je je kansen op de arbeidsmarkt. 

Doorstromen na je bachelor

De HU biedt verschillende masters aan, zowel in voltijd als in deeltijd. Als je direct na je bachelor wilt doorstuderen ligt een voltijd master het meest voor de hand. Je zit nog in het studieritme, bent (nog) niet gebonden aan een baan en kunt dus zo doorstromen. Daarom noemen we deze masters ook wel doorstroommasters. Een voltijd master duurt één jaar.

Wat is het verschil tussen een hbo-master en wo-master?

Je kunt een master volgen op het hbo en aan de universiteit. Maar wat is het verschil? Laten we beginnen met de belangrijkste overeenkomst. Een hbo-masterdiploma is gelijkwaardig aan een wo-masterdiploma. Je krijgt dus dezelfde afstudeertitel: een master’s degree. Het grote verschil is dat een hbo-master zich meer richt op de beroepspraktijk. Iedere master, zowel op het hbo als op het wo, bestaat voor een deel uit onderzoek. Het onderzoek in een hbo-master is gebaseerd op een praktijkvraag. Een master aan de universiteit is meer wetenschappelijk en theoretisch.

Bekijk ons aanbod

De HU biedt zeven voltijd masters aan in verschillende richtingen. Welke wordt het voor jou?

Heb je nog vragen?