Na je bachelor gelijk gaan werken of een paar maanden reizen klinkt aantrekkelijk. Of ga je eerst doorstuderen? Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en start direct met een hbo-master. Ook als je van een andere hogeschool of universiteit komt. Met een eenjarige praktijkgerichte masteropleiding aan de HU kies je voor verdieping. Je ontwikkelt je tot een onmisbare professional.

Waarom een professionele masteropleiding volgen?

  • Binnen 1 jaar je internationaal erkende master’s degree

  • Vul je CV aan met praktijkervaring

  • Specialiseer je verder binnen je vakgebied

Hbo-master gelijk aan wo-master

Je denkt misschien snel dat een mastertitel aan de universiteit hoger is dan aan de hogeschool. Dat is niet zo. Het niveau van een master aan de hogeschool is gelijk aan dat van een master aan de universiteit. Er is natuurlijk wel een verschil. Hbo- en wo-masters hebben een andere focus. We noemen een hbo-master een professionele master. Een wo-master is een academische master.

Je masteropleiding afronden

Een masteropleiding sluit je altijd af met een onderzoek. Bij een master aan de hogeschool ga jij met je onderzoeksvraag de praktijk in op zoek naar een antwoord, vaak bij de organisatie waar je stage loopt. Bij een universitaire master ga je eerder theoretisch aan de slag. Dat betekent dat je je meer bezighoudt met het beantwoorden van wetenschappelijke vraagstukken. Een stage lopen is bij een opleiding aan de universiteit daarom vaak niet vanzelfsprekend. Na een positieve eindbeoordeling van je onderzoek, heb jij je masterdiploma op zak.

4 masterstudenten werken op de HU

Op zoek naar een master naast je baan?

Bekijk alle deeltijdmasters

Heb je nog vragen?