Heb jij je pabo diploma en wil je de vakken rekenen/wiskunde, Nederlands en vakken uit de profielkeuze geven in de onderbouw van vmbo basis-kader? Met dit traject haal je de bevoegdheid 'groepsleerkracht vmbo-onderbouw basis/kader', zodat je mag lesgeven in de eerste twee leerjaren van het vmbo.

Dit traject komt in aanmerking voor de subsidie korte scholingstrajecten vo. De kosten van het traject worden daarmee volledig vergoed

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Persoonlijk Advies

Meer weten over deze opleiding? Neem direct contact op voor een advies op maat.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor startdata
Start Meerdere momenten, zie inschrijfformulier.
Lesdata Woensdag of vrijdag
Studie-investering 16 uur per week
Kosten € 4800 (vrij van btw)
Deelnemers Minimaal 12 deelnemers
Locatie Incompany, HU locaties
Diploma Certificaat bevoegd lesgeven in de onderbouw & vmbo-basis/kader

Opleidingsinhoud

Het traject bestaat uit de volgende onderdelen: algemeen pedagogisch/didactisch handelen gericht op leerlingen onderbouw vmbo; vakinhoud en vakdidactiek van Nederlands, rekenen/wiskunde en naar keuze een profieldeel (Mens & Maatschappij, Mens & Natuur of Engels). Je breidt dus je vakkennis en didactische vaardigheden uit en bouwt voort op wat je tijdens de pabo en in de praktijk al hebt geleerd.

Je leert op verschillende manieren, dankzij blended learning: een passende combinatie van zelfstudie, leerteamleren, digitale omgeving, workshops en werkplekleren/stage. Door de verschillende werkvormen leer je snel nieuwe kennis toepassen. Gedurende dit traject kom je twaalf keer samen op de hogeschool: woensdag of vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, verspreid over zes maanden.

• Behalen van bevoegdheid 'Groepsleerkracht onderbouw vmbo'.
  • Bevoegdheid voor de vakken rekenen/wiskunde, Nederlands en vakken uit de profielkeuze.
  • Bevoegdheid voor de onderbouw (eerste twee leerjaren) vmbo basis-kader.

Toelating

Dit traject is bedoeld voor pabo-gediplomeerden (en PA) werkzaam in de onderbouw vmbo basis-kader en VSO.

Docenten

De docenten van deze leergang zijn verbonden aan de HU lerarenopleidingen en hebben passie voor het onderwijs.

Na deze opleiding

Je sluit de opleiding af met een assessment, waarna je bevoegd les kunt geven in de onderbouw vmbo basis-kader. Je bent dan flexibeler inzetbaar als docent en kunt met nieuwe groep jongeren aan de slag.

Je verdiept je kennis en versterkt je pedagogisch/didactisch handelen gericht op leerlingen onderbouw vmbo. Je bouwt voort op wat je tijdens de pabo en in de praktijk al hebt geleerd.

Het certificaat dat je haalt geeft je een bevoegdheid voor de eerste twee leerjaren van het VMBO basis en kader. Hiermee ben je flexibeler inzetbaar en dus aantrekkelijker voor werkgevers in het onderwijs.

Overige informatie

Dit opleidingstraject kost 4800 euro. Je kunt bij de overheid de subsidie korte scholingstrajecten vo aanvragen. De kosten van het traject worden daarmee volledig vergoed.

Je bent als pabo-gediplomeerden (en PA) werkzaam in de onderbouw vmbo basis-kader en VSO.

Certificering

In november 2017 zijn op Hogeschool Utrecht de eerste groepsleerkrachten vmbo in Nederland gecertificeerd. Lees meer over de certificering in dit nieuwsbericht.

Waarom DE LEERGANG Groepsleerkracht Onderbouw VMBO VOLGEN bij de HU?

• Blended learning

Blended learning, waarvan een belangrijk deel via zelfstudie, digitale omgeving, leerteamleren en werkplekleren.

• Helder studietraject

Studietraject van zes maanden (exclusief vakantieperiodes).

• Meerdere lesdagen

Twaalf contactmomenten op het opleidingsinstituut, op woensdag of vrijdag.

Direct Contact

Bureau Assessment & Validering