Steeds meer mensen hebben overgewicht en gezond eten is hot. Heb jij al werkervaring op het gebied van leefstijl, bewegen en voeding? Of ben je geïnteresseerd in hoe je lichaam in elkaar zit? En vind je het leuk om jongeren hier meer over te leren? Bekijk de deeltijdopleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads.
Deeltijdopleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn: studenten in overleg tijdens een les

Je ontwikkelt en verzorgt lessen en leert je leerlingen hoe zij goed voor zichzelf en anderen kunnen zorgen. Je zorgt ervoor dat mbo-leerlingen verpleegkunde en vmbo-leerlingen in de sector zorg en welzijn alles leren wat ze nodig hebben om straks hun beroep goed uit te oefenen.

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Start 1 september en 1 februari
Lesdata Je volgt één dag per week lessen op de hogeschool, de dinsdag.
Studie-investering Ongeveer 40 uur per week, waarvan 30 uur zelfstudie
Collegegeld € 1800 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegetarief (vrij van btw). Het exacte tarief bereken je via de collegegeldmeter
Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Education (BEd)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Leraar Gezondheidszorg en Welzijn, tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding leer je alles over didactiek en onderwijskunde: hoe breng ik vakkennis over op leerlingen? Daarnaast volg je cursussen over voeding, gezondheidszorg en anatomie en leer je onderzoek doen. Vanaf je eerste jaar werk je al of loop je stage op een school.

Leraar Gezondheidszorg en Welzijn, carrièreperspectief

Aan de slag als Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Als leraar Gezondheidszorg en Welzijn (tweedegraads) kun je lesgeven in de onderbouw van de havo en het vwo, in het vmbo, het mbo en het volwassenenonderwijs. Je zorgt ervoor dat leerlingen goed voor zichzelf en anderen kunnen zorgen.

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Open avond 19 maart

Kom dinsdagavond 19 maart naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Losse modules volgen

Heb je al een bevoegdheid maar wil je je verder professionaliseren? Dan kun je er ook voor kiezen om een of enkele module(s) los te volgen.

Kosten

Bereken met de collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht hoe hoog jouw collegegeld uitvalt. Ben je al leraar, dan kun je ook in aanmerking komen voor een lerarenbeurs of een tegemoetkoming leraren. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je per jaar ongeveer € 350 kwijt.

Waarom deze opleiding bij de HU?

• Persoonlijke aandacht voor elke student.

Docenten weten wie je bent en bepalen met jou je programma. Zo maak je jouw ideale combinatie van studie, werk en privé.

• Actuele en activerende lessen.

We besteden veel aandacht aan wat er gebeurt binnen het thema zorg en welzijn. Je ontwerpt lessen die hierbij aansluiten en die jongeren aanspreken.

• Twee startmomenten per jaar.

Je kunt twee keer per jaar starten met de opleiding: 1 september en 1 februari.

Leraar Gezondheidszorg en Welzijn, gebouw Padualaan 97

Interesse in de bachelor Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads?

Vragen over de opleiding?