Wil jij als leraar professionals in zorg en welzijn opleiden? En samen met hen werken aan hun beroepscompetenties en beroepshouding? Ben je geïnteresseerd in een gezonde leefstijl, sport, beweging, voeding, het menselijk lichaam en de verzorging daarvan?
Deeltijdopleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn: studenten in overleg tijdens een les

Bij de opleiding tot leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads aan Hogeschool Utrecht til je jouw vakkennis, binnen het beroepsonderwijs, naar een hoger niveau en sluit je aan bij innovatieve en maatschappelijke ontwikkelingen zoals leefstijl en zorgtechnologie.

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Start 1 september en 1 februari
Lesdata Je volgt één dag per week lessen op de hogeschool, de dinsdag.
Studie-investering Ongeveer 40 uur per week, waarvan 30 uur zelfstudie
Collegegeld € 1908 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegetarief (vrij van btw). Het exacte tarief bereken je via de collegegeldmeter

Bekijk de financieringsmogelijkheden van de Lerarenbeurs

Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Education (BEd)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B leraar vo 2e gr Gezondheidszorg & Welzijn
Croho-code 35388
Leraar Gezondheidszorg en Welzijn, tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding leer je alles over didactiek en onderwijskunde: hoe breng ik vakkennis over op leerlingen? Daarnaast volg je cursussen over voeding, gezondheidszorg en anatomie en leer je onderzoek doen. Vanaf je eerste jaar werk je al of loop je stage op een school.

Leraar Gezondheidszorg en Welzijn, carrièreperspectief

Aan de slag als Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Als leraar Gezondheidszorg en Welzijn (tweedegraads) kun je lesgeven in de onderbouw van de havo en het vwo, in het vmbo, het mbo en het volwassenenonderwijs. Je zorgt ervoor dat leerlingen goed voor zichzelf en anderen kunnen zorgen.

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Open avond 21 april

Kom dinsdagavond 21 april naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Losse modules volgen

Heb je al een bevoegdheid maar wil je je verder professionaliseren? Dan kun je er ook voor kiezen om een of enkele module(s) los te volgen.

Kosten

Bereken met de collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht hoe hoog jouw collegegeld uitvalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je per jaar ongeveer € 350 kwijt.

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding!

En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op DUO.

Waarom deze opleiding bij de HU?

• Persoonlijke aandacht voor elke student.

Docenten weten wie je bent en bepalen met jou je programma. Zo maak je jouw ideale combinatie van studie, werk en privé.

• Actuele en activerende lessen.

We besteden veel aandacht aan wat er gebeurt binnen het thema zorg en welzijn. Je ontwerpt lessen die hierbij aansluiten en die jongeren aanspreken.

• Twee startmomenten per jaar.

Je kunt twee keer per jaar starten met de opleiding: 1 september en 1 februari.

Interesse in de bachelor Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads?