Ben je geïnteresseerd in een gezonde leefstijl, sport, beweging, voeding, de ontwikkeling van mensen, het menselijk lichaam en de verzorging daarvan? Wil je vanuit jouw passie studenten begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling? Ben je sociaal en wil je, voor zowel studenten als voor de maatschappij, van betekenis zijn? Kies dan voor de opleiding leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn aan Hogeschool Utrecht!

Online Open dagen

Doe mee met onze online studiekeuze-events tussen 30 oktober en 12 november.

Tijdens de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads: voorbeeld van een lessituatie

Tijdens de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Je leert alles over het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van onderwijs en werkt vanuit een kritische, reflectieve en onderzoekende houding aan je professionele beroepsidentiteit als leraar Gezondheidszorg en Welzijn. Daarnaast ben je binnen de schoolomgeving de expert op het gebied van gezondheid, gezonde voeding, beweging en leefstijl. Vanaf het eerste jaar loop je al stage op een school.

Opgeleid tot Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Na de opleiding ben je Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads en mag je les geven in de onderbouw van de havo en het vwo, aan het mbo, vmbo en in het volwassenenonderwijs.

Toelatingseisen Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Studeren na hbo of universiteit?

Heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding die aansluit bij een schoolvak? Dan kun je ook de éénjarige kopopleiding volgen.

Is deze opleiding iets voor jou?

• Je wilt een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving

Je bent geïnteresseerd in een gezonde leefstijl, sport, beweging, voeding, de ontwikkeling van mensen, het menselijk lichaam en de verzorging daarvan.

• Je ontmoet graag nieuwe mensen

Als leraar ontmoet je het hele jaar door nieuwe klassen met nieuwe leerlingen en daar houd jij van.

• Je pakt makkelijk de aandacht

Als leraar sta je voor de klas en breng je vol enthousiasme jouw kennis en ervaringen over aan je leerlingen.

Eveline van Ginneke, opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads, Hogeschool Utrecht

"Ik leer de meiden onder andere gezichtsmassage, epileren en verven"

Eveline van Ginneke

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startdatum September
Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Education (BEd)
Numerus fixus Nee
Croho-naam B leraar vo 2e gr Gezondheidszorg & Welzijn
Croho-code 35388
Utrecht Science Park met uitzicht op Padualaan 97

Interesse in de bachelor Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads?

Vragen over de opleiding?