Wat wil je worden? Wij vragen onze studenten liever: wie wil je worden? Wat zijn jouw talenten; ben je een creatieveling, een bouwer, een verbinder, een planner, een helper, of een beetje van alles? Hoe kunnen we je helpen deze talenten te ontwikkelen en te worden tot de mens die jij wil zijn?

Wat je kan, is belangrijk. Maar wie je bent, maakt het verschil. Daarom leren studenten bij ons meer dan een vak. Ze leren problemen te herkennen en kansen te zien. Ze leren oog te hebben voor mensen. Die hulp kunnen gebruiken of juist kunnen helpen. Ze leren stevig in hun schoenen te staan, nieuwe wegen te kiezen en mensen te verbinden om tot oplossingen te komen.

Hoe ze dat leren? Samen. We studeren, onderwijzen en onderzoeken in een hechte HU-gemeenschap. Iedereen is welkom, we zijn een open hogeschool. Diversiteit zorgt voor nieuwe perspectieven, discussies. Nieuwe ideeën ontstaan immers waar mensen anders durven denken. Zo leren we constant van elkaar: docenten, studenten, onderzoekers en onze partners uit de beroepspraktijk.

Waar wil je werken? Wij vragen liever: waar wil jij je voor inzetten? De uitdagingen waar onze samenleving voor staat, zijn complex en urgent. Wij geloven dat we samen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan oplossingen voor die vraagstukken. Binnen de HU zijn vele disciplines verenigd onder één dak. Wij verbinden studenten, onderzoekers en organisaties om vanuit die disciplines samen te werken aan innovaties die het verschil maken. Zo geven we op Hogeschool Utrecht vorm aan de beroepspraktijk, de maatschappij en de professionals van morgen. Hier komt alles samen.

Ontdek de HU