Ben jij (bijna) afgestudeerd aan een hbo- of wo-bacheloropleiding en sluit jouw opleiding aan op een schoolvak? Ga je graag met jongeren om? Zou je hen echt iets bij willen brengen over je vak? En lijkt het je leuk om op een school te werken? Dan is de kopopleiding Leraar tweedegraads van Hogeschool Utrecht iets voor jou!

De kopopleiding is een uitdagende, éénjarige voltijd bacheloropleiding waarbij de praktijk centraal staat. Je leert en werkt tegelijk. Zo bereid je je helemaal voor op het leraarsvak. Zo leer en oefen je didactische vaardigheden, pedagogische vaardigheden en verdiep je je in het Nederlandse onderwijssysteem. Bovendien ga je direct aan de slag op een school.

Voorlichtingsbijeenkomst

Geïnteresseerd? Geef je op voor onze voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 1 juli van 19.00 tot 20.00 uur.

Meld je direct aan

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Online Open dagen

Doe mee met onze online studiekeuze-events tussen 23 februari en 30 april.

Kopopleiding leraar tweedegraads, tijdens de opleiding

Tijdens de kopopleiding leraar tweedegraads

Tijdens de kopopleiding bereid je je voor op beroep van leraar. Je leert en oefent didactische vaardigheden (hoe breng ik mijn vak over op anderen?). Daarnaast verwerf je inzicht in leer- en gedragsvraagstukken en leer je de onderwijssector beter kennen. Je vakkennis is al op orde dankzij de passende bachelor- of masteropleiding die je hebt gevolgd.

Aan de slag als leraar tweedegraads

Het lerarentekort groeit de komende jaren steeds meer. Voor de meeste vakken geldt dan ook dat je zonder veel problemen een baan vindt in het onderwijs als docent.

Toelating

Om aan de kopopleiding te kunnen beginnen, moet je recent een bachelor- of masteropleiding hebben afgerond aan een Nederlandse onderwijsinstelling die direct aansluit bij een schoolvak.

Persoonlijke leerroute

Je volgt een speciaal traject waarin je in één jaar klaar bent om leerlingen te begeleiden, lessen voor te bereiden en te geven en andere onderwijstaken uit te voeren.

Kosten

Heb je een opleiding in het hoger onderwijs afgerond en ga je daarna een lerarenopleiding doen? Je kunt dan in aanmerking komen voor een jaar extra prestatiebeurs. Kijk voor meer informatie op de site van de DUO en klik op ‘Leraar/ Extra prestatiebeurs’.


Handig om te weten

Aanmelden 2 weken voor je startdatum
Startdatum September
Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Education (BEd)
Numerus fixus Nee

Vragen over de opleiding?