Ben jij (bijna) afgestudeerd aan een hbo- of wo-bacheloropleiding en sluit jouw opleiding aan op een schoolvak? Ga je graag met jongeren om? Zou je hen echt iets bij willen brengen over je vak? En lijkt het je leuk om op een school te werken? Dan is de kopopleiding Leraar tweedegraads van Hogeschool Utrecht iets voor jou!

Ontdek de combi van vakinhoudelijke kennis en tips & tricks over lesgeven

Video afspelen
6:45

De kopopleiding is een uitdagende, éénjarige voltijd bacheloropleiding waarbij de praktijk centraal staat. Je leert en werkt tegelijk. Zo bereid je je helemaal voor op het leraarsvak. Zo leer en oefen je didactische vaardigheden, pedagogische vaardigheden en verdiep je je in het Nederlandse onderwijssysteem. Bovendien ga je direct aan de slag op een school.

Brochure van de opleiding

De belangrijkste informatie op een rij? In de brochure vind je alles over de opleiding in één handig document.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Kopopleiding leraar tweedegraads, tijdens de opleiding
Tijdens de opleiding

Leren en werken tegelijk

Leer en oefen didactische en pedagogische vaardigheden en verdiep je in het onderwijssysteem. Ga ook aan de slag op school en neem taken van een docent over.

Na de opleiding

Na de opleiding gelijk aan de slag

Door het lerarentekort kun je met je tweedegraads lesbevoegdheid snel voor de klas staan. Je mag gelijk lesgeven aan onderbouwklassen van havo, vwo, vmbo en mbo.

Toelatingseisen Kopopleiding Leraar Tweedegraads

Om aan de kopopleiding te kunnen beginnen, moet je recent een bachelor- of masteropleiding hebben afgerond aan een Nederlandse onderwijsinstelling die direct aansluit bij een schoolvak.

Je persoonlijke leerroute volgen

Je volgt een speciaal traject waarin je in één jaar klaar bent om leerlingen te begeleiden, lessen voor te bereiden en te geven en andere onderwijstaken uit te voeren.

Kosten van de opleiding

Heb je een opleiding in het hoger onderwijs afgerond en ga je daarna een lerarenopleiding doen? Je kunt dan in aanmerking komen voor een jaar extra prestatiebeurs. Kijk voor meer informatie op de site van de DUO en klik op ‘Leraar/ Extra prestatiebeurs’.

Handig om te weten

Aanmelden 2 weken voor je startdatum
Startmoment September
Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Education (BEd)
Numerus fixus Nee

Interesse in de bachelor Kopopleiding Leraar tweedegraads?

Vragen over deze opleiding?