Bij de HU komt alles samen. Jij gaat studeren aan een hogeschool met de beste voorzieningen. Een plek waar je leert op een manier die bij jou past, in een centrale, knusse wereldstad. Mooie baankansen en nieuwe vrienden verzekerd.

Campusvideo HU

Video afspelen

Utrecht, stad van morgen

Kies je voor de HU? Dan kies je voor Utrecht of Amersfoort. Utrecht is een wereldstad in zakformaat waar je je snel thuis voelt. Met bijna 70.000 studenten is het ook een echte studentenstad waar je vrienden voor het leven maakt. Ook Amersfoort is een leuke stad om te studeren. In de mooie oude binnenstad vind je veel winkels en gezellige cafés.

Mooie gebouwen met de beste voorzieningen

Onze gebouwen bieden je de allernieuwste voorzieningen om je klaar te stomen voor de toekomst. Van projectruimtes tot stilteplekken, van laboratoria en praktijkruimtes tot instituutspleinen, van science cafés tot food courts. De gebouwen staan in het teken van ontmoeten, verbinden en samenwerken.

Afwisselend leren

Bij Hogeschool Utrecht leer je niet alleen in de klas, maar ook in de praktijk via stages, in leerteams, individueel en digitaal. Dat noemen we blended learning: een goede mix van leren op verschillende plekken. Wat is het grote voordeel daarvan voor jou? Dat het onderwijs afwisselend blijft en je focus scherp.

Klaar voor de toekomst

Ons onderwijs is eigentijds. Wij doen veel onderzoek op basis van vragen uit de praktijk. En samen met bedrijven zorgen wij ervoor dat de lesstof optimaal aansluit bij de banen die er zijn. Daardoor zijn je carrièrekansen na je afstuderen goed.

De duurzame hogeschool

Ben jij bewust bezig met duurzaamheid? De HU in elk geval wel. Wij zijn al vier jaar op rij benoemd tot duurzaamste hogeschool van Nederland, omdat dit thema centraal staat in ons onderwijs, onderzoek en in de bedrijfsvoering. Duurzaamheid is volgens ons geen keuze, maar een maatschappelijke plicht.