Hoe zit het nu echt met klimaatverandering? Neemt migratie werkelijk zo sterk toe? Welke landen zijn de economische grootmachten van de toekomst? Waarom komt in het ene gebied vulkanisme voor en in het andere niet? Wil jij alles over weten over de grote ruimtelijke vraagstukken die in de wereld spelen en wil je dit aan anderen uitleggen? Kun je ook goed presenteren? Dan is de opleiding Leraar Aardrijkskunde tweedegraads wat voor jou.

Als leraar aardrijkskunde draag je bij aan de vorming van een geografisch wereldbeeld van leerlingen. Je leert hen vanuit verschillende dimensies naar de wereld kijken. Je laat ze verwonderen, relaties tussen en in gebieden leggen en kritisch nadenken. Tijdens (buitenlands) veldwerk krijg je deze vaardigheden bijgebracht. Je leert opnieuw kijken. Want wat je niet weet, dat zie je niet.

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met docent Gerhard van der Pot via gerhard.vanderpot@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Startmoment 1 september en 1 februari
Lesdata Dinsdag
Studie-investering Circa 29 uur per week, exclusief stages
Collegegeld € 2530 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de financieringsmogelijkheden van de Lerarenbeurs.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Education (BEd)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B leraar vo 2e gr Aardrijkskunde
Croho-code 35201
Leraar Aardrijkskunde, tijdens de opleiding
De opleiding

Haal je tweedegraads lesbevoegdheid

Je doet veel vakinhoudelijke kennis op. Ook leer je deze kennis tijdens jouw lessen in te zetten in mooie werkvormen die aansluiten op de belevingswereld van leerlingen.

Leraar Aardrijkskunde, carrièreperspectief
Carrièreperspectief

Een (w)aardevol diploma op zak

Na je opleiding word je leraar aardrijkskunde in de onderbouw van de havo of het vwo, het vmbo of het mbo. Je kunt ook aan de slag als medewerker van een educatieve instelling. Een baan vinden zal niet lastig zijn.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Meer weten?

Wil je alle belangrijke informatie op een rij? Download de pdf!

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Wil je een losse module volgen?

Heb je al een bevoegdheid maar wil je je verder professionaliseren? Dan kun je er ook voor kiezen om een of enkele module(s) los te volgen.

Wat kost een hbo-opleiding?

Bereken met de collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht hoe hoog jouw collegegeld uitvalt. Per studiejaar ben je ongeveer € 200 kwijt aan boeken en studiemateriaal, exclusief studiereizen.

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je een flinke vergoeding met een lerarenbeurs. En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op DUO.

Waarom Leraar Aardrijkskunde studeren bij de HU?

  • Je bent nieuwsgierig en de wereld is je klaslokaal

    Je leert het vak aardrijkskunde niet alleen in de klas. Je maakt ook mooie veldwerken in binnen- en buitenland. Je hebt interesse in de wereld om je heen. Landschappen, maar ook ontwikkelingen zoals bevolkingsgroei en klimaatverandering hebben jouw volle aandacht.

  • Dubbele bevoegdheid aardrijkskunde en geschiedenis

    Je kunt een dubbele onderwijsbevoegdheid aardrijkskunde en geschiedenis halen in 4 jaar tijd. Je mag dan lesgeven in beide vakken. Andere dubbele bevoegdheden zijn ook mogelijk, maar dan in 5 jaar.

  • Inspirerende lessen en innovatieve werkvormen

    Tijdens onze colleges proberen wij het goede voorbeeld te geven. Je bent dan ook veel zelf bezig in plaats van alleen te luisteren naar de docent. Als leergeerig student leer je tijdens je studie veel over aardrijkskunde én over jezelf.

  • Jij kunt goed omgaan met mensen

    Je bent een sociaal dier. Je kunt goed overweg met leerlingen, ouders en collega's.

Leraar Aardrijkskunde, gebouw Padualaan 97

Interesse in de bachelor leraar aardrijkskunde?