Met praktijkgericht onderzoek draagt Hogeschool Utrecht bij aan oplossingen voor uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. Vraagstukken die worden aangedragen door onze partners uit de beroepspraktijk, op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Samenwerken

De HU is een inspirerende kennis- en innovatiepartner. In opdracht van en in samenwerking met organisaties, overheden en kennisinstellingen ontwikkelen we kennis en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Neem contact op

Awards

Onderzoeksupdates

  • Forse subsidie voor Virtual Human Platform

    Onderzoekers van Hogeschool Utrecht ontwikkelen samen met collega’s van onder andere de UU en het RIVM een Virtual Human Platform om de veiligheid van chemische stoffen en geneesmiddelen te beoordelen zonder gebruik van proefdieren. Het consortium ontvangt daarvoor een forse subsidie

  • Hoe kunnen fysiotherapeuten behandelen vanuit een biopsychosociale visie?

    Zo’n 1,6 miljoen Nederlanders hebben last van chronische pijnklachten als rug-, nek- en schouderpijn. Therapeuten hebben niet genoeg handvatten om deze klachten effectief en efficiënt vanuit een biopsychosociale visie te behandelen. HU-onderzoekers buigen zich over een scholingsprogramma.

  • HU ontwikkelt samen met partners opleiding tot energieregisseur: eerste regisseurs aan de slag

    Verduurzaming van particuliere woningen is een belangrijk onderdeel van de energietransitie, maar woningeigenaren raken verstrikt in een web van maatregelen, regelgeving, financiering, aanbieders en uitvoerders. Samen met praktijkpartners hebben HU-onderzoekers van het lectoraat Nieuwe Energie in de Stad een methode ontwikkeld waarmee hulp op maat wordt geleverd aan huiseigenaren om hun huis te verduurzamen. Onderdeel daarvan is begeleiding van een professionele en onafhankelijke energieregisseur. Vrijdag 13 november ontvangen de eerste 6 regisseurs een certificaat van de HU-pilotcursus.


Meer onderzoek

Wil je samenwerken of heb je een vraag?