Met praktijkgericht onderzoek draagt Hogeschool Utrecht bij aan oplossingen voor uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. Vraagstukken die worden aangedragen door onze partners uit de beroepspraktijk, op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Samenwerken

De HU is een inspirerende kennis- en innovatiepartner. In opdracht van en in samenwerking met organisaties, overheden en kennisinstellingen ontwikkelen we kennis en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Neem contact op

Awards

 • Raak Awards 2020: 1e en 3e prijs voor praktijkgericht onderzoek HU

  Hogeschool Utrecht is winnaar van de RAAK-award voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek. De award gaat naar het project ZINnig, dat de diagnostiek en behandeling van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis helpt verbeteren. Ook de derde prijs ging naar de HU, voor Immersieve journalistiek en het betrokken publiek.

Onderzoeksupdates

 • De impact van COVID-19 op gezinnen

  De coronatijd confronteert gezinnen met allerlei nieuwe uitdagingen. Het lectoraat Jeugd onderzocht de ervaringen ouders en grootouders ten aanzien van de combinatie werk - gezin, het gezinsfunctioneren en de relatie met (klein)kinderen .

 • Hoe school je fysiotherapeuten om chronische pijnklachten beter te behandelen?

  Aandacht voor dynamische vaardigheden, vertrouwen in eigen kunnen en gepersonaliseerde leerroutes. Uit eerste bevindingen van HU-onderzoekers Stefan Elbers en Han van Dijk blijkt dat het belangrijke ingrediënten zijn voor een scholingsprogramma waarmee fysiotherapeuten chronische pijnklachten vanuit een biopsychosociale visie kunnen behandelen.

 • Veiligheid en toxische effecten van chemicaliën voorspellen met kunstmatige intelligentie

  Kunstmatige intelligentie ontwikkelen die gevaarlijke eigenschappen van chemicaliën detecteert én voorspelt welke toxische effecten ze in de mens veroorzaken. Dat is het doel van een internationaal onderzoeksproject waaraan onderzoekers van het lectoraat Innovative Testing in Life Sciences & Chemistry deelnemen.


Meer onderzoek

Contact

Wil je samenwerken of heb je een vraag?