Met praktijkgericht onderzoek draagt Hogeschool Utrecht bij aan oplossingen voor uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. Vraagstukken die worden aangedragen door onze partners uit de beroepspraktijk, op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Samenwerken

De HU is een inspirerende kennis- en innovatiepartner. In opdracht van en in samenwerking met organisaties, overheden en kennisinstellingen ontwikkelen onze kenniscentra (Leren en Innoveren, Digital Business & Media, Gezond en Duurzaam Leven, Sociale Innovatie) kennis en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Neem contact op

Awards

Onderzoeksupdates

  • Welke factoren dragen bij aan een positieve topsportcultuur en het welzijn van topsporters?

  • ‘De fysiotherapeut behandelt ook zorgen over het bewegingsapparaat’

    Wie pijn ervaart, heeft daar bepaalde gedachten over: wat is er aan de hand, hoelang gaat het duren, moet ik naar de huisarts? Edwin de Raaij onderzocht of dit soort gedachten, ook wel ‘percepties’, van belang zijn voor fysiotherapeuten om rekening mee te houden. Op 16 december promoveerde hij.

  • Gezonde Peutermonden wint RAAK-publieksprijs

    Het onderzoeksproject Gezonde Peutermonden van het lectoraat Innovaties in de Preventieve Zorg van Hogeschool Utrecht heeft de RAAK-publieksprijs gewonnen.

Meer onderzoek