Werkplezier en persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Dat zie je terug in onze uitstekende arbeidsvoorwaarden. De HU arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de cao-hbo. Aanvullend bieden we je een aantal aantrekkelijke eigen arbeidsvoorwaarden.

Utrecht Science Park

Vanuit onze locatie op het Utrecht Science Park (USP), in het hart van de provincie Utrecht, hebben we ruim de gelegenheid om verbinding te zoeken met onze partners in stad en regio. We stimuleren sport en beweging en zijn voorstander van het gebruik van fiets en openbaar vervoer. Met bus en sneltram is USP eenvoudig te bereiken. Ook kun je als medewerker gebruikmaken van het systeem van USP Campusbike. Meer informatie vind je op de website USP bereikbaar. De HU heeft ook locaties op de Koningsbergerstraat 9 in Utrecht en de Nieuwe Poort 21 in Amersfoort. 

Cao-hbo

Op 28 juni 2023 bereikten de cao-partijen, de Vereniging Hogescholen en de vakbonden AOb, FNV, FvOv en CNV Onderwijs, een akkoord voor een nieuwe cao voor de periode 1 april 2023 tot 1 juli 2024.

Gezond en duurzaam

Gezond werken en leven vinden we van groot belang. USP heeft veel faciliteiten voor ontmoeting en ontspanning. Met sportlocaties op loopafstand en food courts met een grote variëteit aan gerechten zijn we hier goed voorzien. 

Arbeidsvoorwaarden

Je maandsalaris is gebaseerd op je functieprofiel en de bijbehorende schaal in de cao-hbo.

Jaarlijks ontvang je 8% van het bruto jaarsalaris als vakantiegeld in mei.

Daarnaast ontvang je bij de HU in december een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarsalaris.

Reiskostenvergoeding

Bij Hogeschool Utrecht heb je voor woon-werkreizen de keuze uit twee opties. Bij de eerste optie ontvang je een OV-abonnement (NS Business Card) waarmee je alle woon-werkreizen en privéreizen mag maken met het openbaar vervoer. Je mag vrij reizen met de trein, bus, tram en metro op basis van tweede klas. Het gebruik van de OV fiets en de NS-fietsenstalling is geen onderdeel van het abonnement.
Kies je voor de tweede optie om met de auto ( € 0,14 per kilometer, gemaximeerd op 50 km per enkele reis) of fiets ( € 0,23 per kilometer) naar de HU te komen, dan mag je per woon-werkreis een kilometervergoeding declareren. Je ontvangt een hogere vergoeding per kilometer voor reizen met minder gemiddelde CO2-uitstoot per reizigerskilometer dan voor reizen met hogere uitstoot.  

Uitruilregeling

Je werkgever mag je voor de reiskilometers die je maakt voor woon-werkverkeer en dienstreizen in 2024 maximaal € 0,23 netto per kilometer belastingvrij uitbetalen. Maak je gebruik van het OV-abonnement of de kilometervergoeding voor lopen/fiets, dan bouw je geen fiscaal vrije ruime op. Alleen wanneer je hebt gekozen voor de kilometervergoeding auto kun je gebruik maken van dit voordeel. Omdat de vaste woon-werkvergoeding met de auto € 0,14 per kilometer bedraagt ontstaat er fiscaal vrije ruimte. Het fiscale voordeel is afhankelijk van het aantal kilometers woon-werkverkeer en je belastingpercentage.

Thuiswerkvergoeding
Als medewerker ontvang je voor de dagen waarop je thuis werkt een thuiswerkvergoeding. De vergoeding bedraagt in 2024 € 2,35 netto per dag en is een tegemoetkoming in de kosten voor koffie/thee, wc-papier, gas, water en elektriciteit wanneer je thuiswerkt.

De arbeidsovereenkomst die wij je aanbieden, is gebaseerd op de cao-hbo. Het kan gaan om een overeenkomst voor bepaalde tijd (D4) of een overeenkomst met uitzicht op een vast dienstverband (D3). De opleiding of dienst waarbij je solliciteert maakt een keuze welke overeenkomst mogelijk is voor de bepaalde vacature.

Bij een overeenkomst langer dan 6 maanden is mogelijk sprake van een proeftijd: een kennismakingsperiode waarin we van beide kanten nagaan of we bij elkaar passen.

Betrokkenheid is een essentiële eigenschap voor de HU. Wij kunnen alleen floreren als iedere medewerker het gevoel heeft dat hij of zij ertoe doet. Wij stimuleren onze medewerkers om fit te blijven en hun motivatie op peil te houden. Dat begint met goed voor jezelf te zorgen en een goede balans tussen werk en privé. Daarom kan je bij ons trainingen volgen gericht op een gezonde leefstijl. Je kan coaching aanvragen als je een nieuwe taak of een andere rol op je neemt. Een nieuwe stap zet je bij ons nooit in je eentje: wij ondersteunen je daarbij.

Op dit moment wordt er nog veel vanuit huis gewerkt en het ziet er naar uit dat we ook in de toekomst meer zullen gaan thuiswerken. De HU ondersteunt je hierin door middel van vitaliteitssoftware, een werkplekonderzoek of een oogmeting voor een beeldschermbril.

Zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea
Als medewerker heb je recht op een collectiviteitskorting op de aanvullende pakketten van de zorgverzekering via Zilveren Kruis Achmea. Informatie over de inhoud en de prijs van de verzekering kan je vinden op de website van Zilveren Kruis Achmea. Je ontvangt 300 euro bruto per jaar (naar rato van de aanstelling) als tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van loyalis
De HU heeft bij Loyalis een AOV-contract afgesloten waardoor je je als medewerker in loondienst voordelig kunt verzekerden tegen de financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid. Met deze inkomensaanvulling dek je een fors inkomensrisico af als je (deels) niet meer kunt werken. Door de premiekorting van 20% betaal je doorgaans een netto maandpremie van maar € 15 a € 34, afhankelijk van de gekozen dekking en je inkomen.

Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds is het pensioenfonds voor werkgevers en werknemers bij overheid en onderwijs. Als Hogeschool Utrecht zijn wij aangesloten bij het ABP en word je automatisch door ons bij het ABP verzekerd voor je pensioen. De HU betaalt 70% van de premie.

Per jaar maak je afspraken over jouw werkdagen, werktijden en werkuren. Een fulltime werkweek bestaat uit 36, 38 of 40 uur. Op basis van het aantal uren dat je per week werkt wordt het verlof berekend. Voor aanstellingen met een kleinere omvang, is dit naar rato. 

  • 36 uur is 219 verlofuren per jaar (27 vakantiedagen)
  • 38 uur is 323 verlofuren per jaar (40 vakantiedagen)
  • 40 uur is 428 verlofuren per jaar (53,5 vakantiedagen)

onze vacatures

Alle vacatures

Voor algemene vragen over werken bij de HU

Hogeschool Utrecht Resourcecenter