Werkplezier en persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Dat zie je terug in onze uitstekende arbeidsvoorwaarden. De HU arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de cao-hbo. Ook bieden we aantrekkelijke eigen arbeidsvoorwaarden.

Een greep uit onze arbeidsvoorwaarden

Je maandsalaris is gebaseerd op je functieprofiel en de bijbehorende schaal in de cao-hbo.

In mei ontvang je 8% van het bruto jaarsalaris als vakantiegeld. Ook krijg je in december een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarsalaris.

Bij Hogeschool Utrecht vinden we het belangrijk bij te dragen aan een meer duurzame regio. We geven daarom een hogere vergoeding voor reizen met het OV, de fiets of lopend dan voor de auto, met gemiddeld meer CO2-uitstoot per kilometer. Je kunt kiezen uit drie opties:

  • Een OV-abonnement (NS Business Card). Daarmee mag je alle woon-werk- én privéreizen maken met het openbaar vervoer. Je kunt dus vrij reizen met de trein (2de klas), bus, tram en metro. Een OV-fiets en NS-fietsenstalling zijn geen onderdeel van het abonnement.
  • Een vergoeding voor de fiets of lopen: € 0,23 per kilometer. Je declareert per woon-werkreis.
  • Een vergoeding voor de auto: € 0,14 per kilometer, gemaximeerd op 50 km per enkele reis. Je declareert per woon-werkreis.

Uitruilregeling voor woon-werkverkeer met de auto

Je werkgever mag je voor de reiskilometers die je maakt voor woon-werkverkeer en dienstreizen in 2024 maximaal € 0,23 netto per km belastingvrij uitbetalen. De vaste woon-werkvergoeding met de auto is echter € 0,14 per km. Daardoor ontstaat fiscaal vrije ruimte. Deze 'uitruilregeling' hangt af van jouw reisafstand en belastingpercentage. Maak je gebruik van het OV-abonnement of de kilometervergoeding voor lopen/fiets? Dan bouw je geen fiscaal vrije ruime op. Je krijgt immers al de maximale vergoeding van € 0,23 per km.

Voor de dagen waarop je thuis werkt, ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 2,35 netto per dag. Dit is een tegemoetkoming in de kosten voor koffie/thee, wc-papier, gas, water en elektriciteit. Deze kosten declareer je per maand.

Daarnaast ondersteunt de HU thuiswerken met vitaliteitssoftware, een werkplekonderzoek of een oogmeting voor een beeldschermbril.

Per jaar maak je afspraken over jouw werkdagen, werktijden en werkuren. Een fulltime werkweek bestaat uit 36, 38 of 40 uur. Op basis van het aantal uren dat je per week werkt wordt het verlof berekend. Voor aanstellingen met een kleinere omvang, is dit naar rato. 

  • 36 uur is 219 verlofuren per jaar (27 vakantiedagen)
  • 38 uur is 323 verlofuren per jaar (40 vakantiedagen)
  • 40 uur is 428 verlofuren per jaar (53,5 vakantiedagen)

De arbeidsovereenkomst die wij je aanbieden, is gebaseerd op de cao-hbo. Het kan gaan om een overeenkomst voor bepaalde tijd (D4) of een overeenkomst met uitzicht op een vast dienstverband (D3). Bij een overeenkomst langer dan 6 maanden is mogelijk sprake van een proeftijd. Dat is een kennismakingsperiode waarin we van beide kanten nagaan of we bij elkaar passen.

Betrokkenheid is een essentiële eigenschap voor de HU. Wij stimuleren onze medewerkers om fit te blijven en hun motivatie op peil te houden. Dat begint met goed voor jezelf te zorgen en een goede balans tussen werk en privé. Een mooi voorbeeld hiervan is Vitaliteitsweek in september. Je kunt dan deelnemen aan activiteiten, workshops en lezingen om je vitaliteit te bevorderen en te werken aan je gezondheid en welzijn.

Trainingen en coaching

Bij de HU kun je jaarrond trainingen volgen gericht op een gezonde leefstijl. Je kunt tevens coaching aanvragen als je een nieuwe taak of een andere rol op je neemt.

USP: ontmoeting, sport en ontspanning

Gezond werken en leven vinden we van groot belang. Het Utrecht Science Park (USP) heeft veel faciliteiten voor ontmoeting, sport en ontspanning. Met sportlocaties op loopafstand en allerlei food courts zijn we hier goed voorzien.

Hoe jij je beweegt binnen de HU bepaal je voor een flink deel zelf. Wij geven alle ruimte om je verder te ontwikkelen als professional. Volg trainingen en cursussen of word actief in een netwerk voor onderwijs of onderzoek. Lees meer op de pagina Professionele ontwikkeling.

Je ontvangt 300 euro bruto per jaar (naar rato van de aanstelling) als tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering.

Zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea

Bij de HU heb je recht op een collectiviteitskorting op de aanvullende pakketten van de zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea. Meer info: zilverenkruis.nl/hogeschoolutrecht.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Loyalis

De HU heeft bij Loyalis een AOV-contract afgesloten. Daarmee kun je je verzekeren tegen de financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid. Met deze inkomensaanvulling dek je een fors inkomensrisico af als je (deels) niet meer kunt werken. Door de premiekorting van 20% betaal je doorgaans een netto maandpremie van € 15 á € 34, afhankelijk van dekking en inkomen.

Wij zijn aangesloten bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP), het pensioenfonds voor werkgevers en werknemers bij overheid en onderwijs. Je wordt automatisch door ons bij het ABP verzekerd voor je pensioen. De HU betaalt 70% van de premie.

Cao-hbo

Op 28 juni 2023 bereikten de Vereniging Hogescholen en de onderwijsvakbonden een akkoord voor een nieuwe cao voor de periode 1 april 2023 tot 1 juli 2024.

Werken op het Utrecht Science Park of in Amersfoort

Vanuit onze locaties op het Utrecht Science Park (USP), de Koningsbergerstraat 9 in Utrecht of de Nieuwe Poort 21 in Amersfoort maak je verbinding met onze partners in de stad en regio. Het USP is goed bereikbaar met bus en sneltram.

Bekijk de eerste 5 of ga naar alle vacatures

Alle vacatures

Voor algemene vragen over werken bij de HU

Hogeschool Utrecht Resourcecenter