Aanmelden

Heb je je keuze gemaakt voor een voltijdopleiding? Mooi! Dan is het tijd voor de volgende stap: je aanmelding. Deze bestaat uit een paar stappen. Welke dat zijn, lees je op deze pagina.

 1. Check de aanmelddeadline

  • 15 januari
   De voltijdopleidingen  Fysiotherapie, Huidtherapie, Medische Hulpverlening, Mondzorgkunde en Optometrie hebben maar een beperkt aantal plekken. Dit heet een numerus fixus. Voor deze opleidingen meld je je uiterlijk op 15 januari aan in Studielink. Meer informatie over numerus fixus.
  • 1 mei
   Voor alle andere voltijdopleidingen die per 1 september starten, meld je je uiterlijk op 1 mei aan via Studielink.
  • 31 augustus
   Deze datum geldt alleen voor uitzonderingsgroepen. Meer informatie hierover vind je onder het kopje 'Veelgestelde vragen' op deze pagina.

 2. Meld je aan in Studielink

  Gebruik je DigiD om in te loggen bij Studielink en meld je aan voor je opleiding.

 3. Studiekeuzecheck

  Doe de studiekeuzecheck van Hogeschool Utrecht. Dit hoef je niet te doen als je je aanmeldt voor een numerus fixus opleiding, want dan doorloop je een ander traject (selectie).

 4. Voltooi je inschrijving

  Half juni krijg je een instructiemail waarin we uitleggen hoe je je inschrijving voltooit.

Aanmelden

Ben je er klaar voor?

Na je inschrijving

Als je je inschrijving hebt voltooid, staat niets je meer in de weg om aan je studie te beginnen. Je krijgt per post een bewijs van inschrijving en je collegekaart. De informatie over boekenlijsten, introducties en roosters vind je vanaf half juni op myHU.

Vergeet niet te kijken of je recht op studiefinanciering en een studentenreisproduct hebt.

Veelgestelde vragen 

Als je niet in Nederland woont, wilt switchen van opleiding of onderwijsinstelling of je niet zelf kunt inschrijven, is het handig om onderstaande informatie goed door te lezen. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@hu.nl of te bellen naar 088 481 81 81 (optie 1).

De aanmeldprocedure en de aanmelddeadlines voor internationale studenten vind je op deze (Engelstalige) pagina.

Als je je uiterlijk 1 mei hebt aangemeld en wilt switchen van opleiding, ben je een keuzewisselaar. Je mag je na 1 mei nog aanmelden voor de studie van je keuze. Zorg er wel voor dat je dit uiterlijk 31 augustus doet.

Je mag je na 1 mei aanmelden voor de studie van je keuze. Zorg er wel voor dat je dit uiterlijk 31 augustus doet.

Als je wilt overstappen van een andere onderwijsinstelling, kun je je tot en met 31 augustus aanmelden. Eventuele vrijstellingen kun je aanvragen nadat je ingeschreven bent voor de opleiding bij de examencommissie van het instituut.

Heb je bij de andere onderwijsinstelling een negatief bindend studieadvies (BSA) ontvangen voor dezelfde opleiding als die je bij ons wilt volgen? Dan heeft dit advies geen invloed op je inschrijving bij de HU. Je kunt je aanmelden bij de HU via Studielink.

Kun je zelf je inschrijving niet regelen? Dan kun je iemand anders machtigen. Die persoon noemen we dan jouw zaakwaarnemer.

Om iemand tot jouw zaakwaarnemer te maken, vul je samen het formulier Machtiging Zaakwaarnemer in. Is het formulier ingevuld en dubbel ondertekend? Stuur het dan als scan per e-mail naar stip@hu.nl.

Per september:

Heb je de studie onderbroken en wil je deze weer oppakken in september? Doe dan een verzoek tot inschrijving voor de opleiding in Studielink met instroommoment september. Hiervoor is geen toestemming van de instituutsdirectie nodig. Wel moet je je aanmelden voor de aanmelddeadline. Deze vind je bovenaan deze pagina.

Is je opleiding een numerus fixusopleiding? Dan is instroom per september alleen mogelijk wanneer je een positief/aangehouden studieadvies hebt of toestemming van de instituutsdirectie op basis van advies van een decaan. Bij je inschrijfverzoek in Studielink moet je bij je aanmelding aangeven dat je start als ‘hogerejaars’.

Per andere maand:

Wil je tijdens het studiejaar instromen? Dan heb je altijd toestemming van de instituutsdirectie nodig, behalve als de betreffende opleiding meerdere instroommomenten heeft. Als je akkoord hebt van de opleiding, kun je een verzoek tot inschrijving doen in Studielink.

Heb je een deeltijd bacheloropleiding, duale opleiding, master (voltijd of deeltijd) of cursus gevonden die perfect bij je past? Volg dan deze aanmeldprocedure.

Informatie over de inschrijfprocedures voor een minor vind je op deze pagina.

Do you prefer this information in English?

Check admissions on HU International.