Meer weten over een vacature bij de HU? Wij helpen je graag. Neem contact op via een van de onderstaande mogelijkheden.

Algemeen & per vacature

 • Heb je een algemene vraag over werken bij de HU, neemt contact op met het HU Resourcecenter via werkenbijhu@hu.nl.
 • Voor vragen over een specifieke vacature, kun je terecht bij de contactpersoon die bij de vacature staat. Ga naar vacatures

  Veelgestelde vragen

  Lees meer over de arbeidsvoorwaarden van de HU en bekijk de functieprofielen van de HU.

  Bekijk alle HU locaties en lees meer over de HU als organisatie.

  Als docent ben je vooral coach. Het grootste deel van de tijd gaan studenten zelf op onderzoek uit, waardoor ze ontdekken welke kennis zij nodig hebben en wat hun mogelijkheden zijn. Tijdens werkcolleges begeleid je hen en stimuleer je hen zelf na te denken. Het is daarbij natuurlijk van belang dat je op een inspirerende manier jouw kennis kan overdragen, maar je hebt vooral ook coachende vaardigheden nodig. Het is van belang dat je enthousiasmerend en motiverend bent, dat je goed kunt luisteren en inlevingsvermogen hebt. En dat je de student weet te prikkelen. Verder ben je flexibel, proactief en beschik je over ruime digitale vaardigheden.

  Ja dat kan zeker. Jij gaat jouw lesbevoegdheid bij ons halen. Ons Teaching & Learning Center verzorgt onder andere de introductiecursus docent HBO. Hier maak je als beginnende docent kennis met de drie didactische kerntaken van een hbo-docent en de onderwijsomgeving van Hogeschool Utrecht.

  Ja. We willen graag docenten aantrekken die een sterke link met de beroepspraktijk hebben. Zij kunnen tenslotte het beste vertellen hoe het er in de praktijk aan toe gaat en welke kennis nodig is voor bepaalde functies. We gaan graag met je in gesprek welke wensen en mogelijkheden hebt.

  Uiteraard kan dat. Wij hebben een grote club aan medewerkers die werken bij de diensten van de HU of die een ondersteunende rol hebben binnen de instituten of kenniscentra. Denk bijvoorbeeld aan HR, Marketing & Communicatie, ICT, Studentendecanen en scrum masters. Kijk bij alle openstaande vacatures

  Werken bij Hogeschool Utrecht