Hier vind je de contactgegevens van Hogeschool Utrecht.

Heb je een algemene vraag over werken bij de HU? Neem dan contact op met het HU Resourcecenter via werkenbijhu@hu.nl. Heb je een vraag over een specifieke vacature? Dan kun je terecht bij de contactpersoon die staat bij de vacature.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over lesgeven bij de HU

Als docent ben je vooral coach. Het grootste deel van de tijd gaan studenten zelf op onderzoek uit, waardoor ze ontdekken welke kennis zij nodig hebben en wat hun mogelijkheden zijn. Tijdens werkcolleges begeleid je hen en stimuleer je hen zelf na te denken. Het is daarbij natuurlijk van belang dat je op een inspirerende manier jouw kennis kan overdragen, maar je hebt vooral ook coachende vaardigheden nodig. Het is van belang dat je enthousiasmerend en motiverend bent, dat je goed kunt luisteren en inlevingsvermogen hebt. En dat je de student weet te prikkelen. Verder ben je flexibel, proactief en beschik je over ruime digitale vaardigheden.

Jazeker. Jij gaat jouw lesbevoegdheid bij ons halen. Ons Teaching & Learning Center verzorgt onder andere de introductiecursus docent HBO. Hier maak je als beginnende docent kennis met de drie didactische kerntaken van een hbo-docent en de onderwijsomgeving van de HU.

Ja. We willen graag docenten aantrekken die een sterke link met de beroepspraktijk hebben. Zij kunnen tenslotte het beste vertellen hoe het er in de praktijk aan toe gaat en welke kennis nodig is voor bepaalde functies. We gaan graag met je in gesprek welke wensen en mogelijkheden hebt.

Uiteraard kan dat. Wij hebben een grote club aan medewerkers die werken bij de diensten van de HU of die een ondersteunende rol hebben binnen de instituten of kenniscentra. Denk bijvoorbeeld aan HR, Marketing & Communicatie, ICT, Studentendecanen en scrum masters. Kijk bij alle openstaande vacatures