TL:DR! Weet jij wat hier staat? Houd je van taal, boeken en hoe mensen contact maken? Wil jij jongeren taalvaardiger maken en kinderen wegwijs maken in een online wereld vol vage bronnen en alternatieve feiten? Word docent Nederland! Tijdens de opleiding Leraar Nederlands tweedegraads leer je hoe je jongeren bereikt, inspireert en belangrijke (taal)vaardigheden leert. Iets voor jou?

aanmelden

Zin om te beginnen? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt. Je kunt je aanmelding voor deze opleiding regelen tot 1 mei 2019.

Open dag 24 november 2018

Kom 24 november naar onze open dag. Je bent welkom tussen 9:30 en 15:00 uur.

Tijdens de opleiding Leraar Nederlands tweedegraads: voorbeeld van een lessituatie

Samen leren lesgeven

Tijdens de opleiding leer je lesgeven, leer je over taal en literatuur, maar ook omgaan met ouders en kinderen. Leren doe je online, op je stageschool en met studiegenoten. Maar natuurlijk ook bij de colleges op de opleiding.

Na de opleiding Leraar Nederlands tweedegraads: leraar aan het werk in de klas

Opgeleid tot leraar Nederlands tweedegraads

Na je opleiding kun je lessen Nederlands geven in de onderbouw van de havo en het vwo of in het vmbo, mbo en het volwassenenonderwijs. Je kunt ook doorstuderen. Zo kun je kiezen voor de masteropleiding Nederlands eerstegraads aan de HU.

Toelating

Je kan met de opleiding leraar Nederlands tweedegraads beginnen als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kun je een toelatingstoets doen. Heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding die aansluit bij een schoolvak? Dan kun je ook de éénjarige kopopleiding volgen.


Iets voor jou?

  • Je maakt gemakkelijk contact

    Je vindt het leuk om dingen uit te leggen en maakt makkelijk contact met anderen. Sociaal van je!

  • Taalvaardigheid? Eitje!

    Taal is, zeg maar, echt jouw ding. Of je nu spelfouten corrigeert of talloze audio- en e-books hebt verslonden: jij houdt van woorden.

  • Je bent mateloos nieuwsgierig

    Je verdiept je graag in verschillende onderwerpen, houdt de actualiteit bij en wil weten wat mensen beweegt om iets te doen.

Simone Groot, opleiding Leraar Nederlands Tweedegraads, Hogeschool Utrecht

"Met het lesgeven had ik eerst niet zo veel. Ik vond het vooral heel spannend, maar het is uitgegroeid tot een van mijn passies."

Simone de Groot

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 mei 2019
Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Education (BEd)
Numerus fixus Nee
Bibliotheek

Interesse in de bachelor Leraar Nederlands tweedegraads?

Vragen over de opleiding?