Leraar Omgangskunde tweedegraads
Wil je werken in het mbo? Zie jij wat jongeren wél kunnen en wil jij hen hierin begeleiden? Ben je sensitief en wil jij anderen helpen om hun communicatieve en sociale vaardigheden te verbeteren? Omgangskunde is een kunde vak. Start nu met de Tweedegraads Lerarenopleiding Omgangskunde aan de HU.
Je leert lessen geven gericht op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten in het mbo. Je lessen gaan over communicatieve- en sociale vaardig- heden, reflectieve en coachingsvaardigheden. Je maakt kennis met onderdelen uit de psychologie, sociologie en onderwijskunde. Uitgangspunt is dat onderwijs en begeleiding, net als opvoeden, een proces is waarvan de uitkomst niet vast staat. De eigen persoonlijke- en de praktijkervaring staan centraal en worden gekoppeld aan de theorie. De toepassing van het geleerde wordt zichtbaar in het handelen van de student.
tweedegraads Onderwijsbevoegdheid
Met je diploma heb je een tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Daarmee kun je diverse vakken geven in het mbo. Bijvoorbeeld Burgerschap, Sociale Vaardigheden of Stagebegeleiding. Ook in de rest van de onderbouw van het vo mag je les geven, mits daar omgangskunde op het rooster staat.
Online Open dagen
We helpen je graag met je studiekeuze. Bekijk ons aanbod.
Aanmelden
Zin om te beginnen? Meld je aan!
Tijdens de opleiding Leraar Omgangskunde tweedegraads
Tijdens je opleiding Leraar Omgangskunde leer je alles over mensen verbinden en sociale omgangsvormen. Maar je leert ook meteen al wat het is om met een klas te werken. Vanaf het eerste jaar ga je al lesgeven.
Aan de slag als leraar omgangskunde tweedegraads, Bachelor of Education
Na je opleiding Leraar Omgangskunde kun je lesgeven op scholen die het vak omgangskunde aanbieden, het mbo en het volwassenenonderwijs.
Toelating
Je kan met de opleiding Leraar Omgangskunde tweedegraads beginnen met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingstoets doen. Heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding die aansluit bij een schoolvak? Dan kun je ook de eenjarige kopopleiding volgen.
Iets voor jou?
-
Je bent een mensenmens
Je bent bijzonder geïnteresseerd in wat mensen bezielt in hun professionele doen en laten.
-
Interesse in interactie
Je maakt graag contact met mensen en vindt het interessant te onderzoeken hoe waarden en normen een rol spelen in de interactie tussen mensen.
-
Je wilt mensen begeleiden
Je wilt leren hoe je anderen in hun ontwikkeling begeleidt op het gebied van communicatie en samenwerking in hun beroep.
"Je moet nieuwsgierig zijn naar jezelf en anderen."
Stijn Burgers Vierdejaars student
"Je moet nieuwsgierig zijn naar jezelf en anderen."
Stijn BurgersVierdejaars student
Omgangskunde is niet alleen een vak op school, het is een belangrijk deel van ons bestaan. Het helpt als je interesse hebt in mensen en hun gedrag. De opleiding draait vooral om het lesgeven. De leerstof sluit goed aan bij het beroep dat je gaat uitoefenen. Vanaf het eerste jaar word je in het diepe gegooid en sta je voor de klas.
"Het is belangrijk dat je het leuk vindt om voor de klas te staan."
Wassila Aamri Vierdejaars student
"Het is belangrijk dat je het leuk vindt om voor de klas te staan."
Wassila AamriVierdejaars student
Hoe kun je prettig samenwerken? Hoe los je een conflict op? Zomaar twee vragen die ik met studenten kan behandelen. Tijdens de opleiding Leraar Omgangskunde tweedegraads leer je leerlingen allerlei zaken op sociaal gebied. De opleiding is niet heel erg bekend, maar kort gezegd leer je veel over het onderwijs, opvoeding, sociologie en organisaties. Je moet goed kunnen omgaan met jezelf en anderen. Dit neem ik dan ook mee in de lessen die ik geef.
Handig om te weten
Aanmelden | t/m 1 mei |
---|---|
Startdatum | September |
Locatie | Padualaan 97 Utrecht |
Diploma | Bachelor of Education (BEd) |
Numerus fixus | Nee |
Croho-naam | B leraar vo 2e gr Omgangskunde |
Croho-code | 35421 |
Vragen over de opleiding?
- Telefoon 088 481 81 81
- Email info@hu.nl
-
Stuur ons direct een bericht of voeg 06 34101698 toe aan de contactlijst van je telefoon en stel je vraag via WhatsApp.
- Werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur.