Aanmelden

Heb je een deeltijd bacheloropleiding, duale opleiding, master (voltijd of deeltijd) of cursus gevonden die perfect bij je past? Dan kun je je aanmelden en inschrijven bij de HU. Per opleiding is aangegeven hoe het werkt, bijvoorbeeld voor welke datum je je moet inschrijven en welke bijzonderheden er zijn. De algemene stappen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Meld je aan voor een bacheloropleiding (deeltijd of duaal) of masteropleiding (voltijd of deeltijd)

 • Je kunt je aanmelden tot 1 september 2019. Sommige opleidingen hebben meerdere startmomenten. Dit kun je nakijken bij de opleidingen.
 • Gebruik je DigiD om in te loggen bij Studielink. Na inloggen kun je je aanmelden bij de opleiding. 
 • Na je aanmelding ontvang je automatisch bericht van de HU via e-mail.
 • Voltooi je inschrijving. Regel de betaling van je collegegeld. Verder moet je misschien nog specifieke documenten aanleveren. Upload je pasfoto als je je collegekaart wilt ontvangen.

Kosten

Hoeveel gaat jouw studie kosten? Bekijk op welke kosten je moet rekenen.

Meld je aan voor cursussen, modules en leergangen

Annuleren

Je aanmelding of inschrijving annuleren? Zo pak je het aan.

Meld je aan voor losse modules en stel zelf een bachelor of master samen

Je kunt verschillende modules kiezen om hiermee een bachelor- of masteropleiding samen te stellen en je bachelor- of masterdiploma te halen. Per module leg je een toets af om de benodigde studiepunten te behalen. Om op deze manier aan de HU te studeren, moet je je aanmelden als extraneus. Dat doe je zo:

 • Vraag via de opleiding of bij het klantcontactcentrum of het mogelijk is om je in te schrijven voor de officiële toets en vraag wanneer de toets plaatsvindt.
 • Kijk na of je de juiste vooropleiding hebt voor de module van je keuze.
 • Via Studielink meld je je als ‘extraneus’ aan voor de bachelor- of masteropleiding waar de module deel van uitmaakt. Let op: doe dit uiterlijk voor de 20ste van de maand voorafgaand aan de maand waarin de toets plaatsvindt. Uiterlijk voor de eerste van de toetsmaand moet je aan alle voorwaarden voldoen.
 • Je ontvangt per post een factuur.
 • De HU schrijft je in voor de toets van de module. Soms gaat het om een schriftelijke toets, maar het kan bijvoorbeeld ook om een werkstuk gaan.
 • Een of meerdere docenten beoordelen je toets. Als je een voldoende haalt, worden de bijbehorende studiepunten officieel geregistreerd.
 • In plaats van studiepunten kun je ook een bewijs van deelname of certificaat ontvangen voor een module, maar deze kun je niet gebruiken om op te tellen met andere modules tot een diploma. 

Algemene voorwaarden van cursussen en modules

Bekijk welke algemene voorwaarden op Hogeschool Utrecht van toepassing zijn:

Algemene verkoopvoorwaarden voor particulieren

Neem contact met ons op