Heb jij veel ervaring met de Engelse taal en spreek en schrijf je de taal op B1-niveau? Heb je ervaring met jongeren en wil je docent worden? Dan is de hbo deeltijdopleiding leraar Engels tweedegraads iets voor jou.

Deeltijdopleiding Leraar Engels: student aan het werk achter haar laptop

Tijdens de deeltijdopleiding leraar Engels tweedegraads verbreed je je kennis van de Engelse taal en cultuur, maar leer je ook hoe je leerlingen warm krijgt voor Engels. Je leert alle kanten van het Engels docentschap beheersen dankzij de vier leerlijnen die samen de basis vormen van de opleiding.

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 december en t/m 31 augustus
Start 1 februari en 1 september
Lesdata Eens in de week op donderdag.
Studie-investering Circa 20 uur per week, inclusief lessen en exclusief stage.
Collegegeld € 1800 (vrij van btw)

Bereken welk tarief voor jou geldt

Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Education (BEd)
Toelating Bekijk de toelatingseisen

Tijdens de opleiding HBO leraar Engels tweedegraads deeltijd

De praktijk staat tijdens de deeltijdopleiding hbo leraar Engels tweedegraads deeltijd centraal. Je werkt en leert tegelijk. Je verdiept je kennis van het Engels, maar leert ook hoe je dit overbrengt op leerlingen. Ben je al leraar? Je kunt ook losse modules volgen.

Aan de slag als leraar Engels tweedegraads

Met een diploma hbo leraar Engels tweedegraads mag je voor de klas staan als leraar Engels. Je kunt lesgeven aan de onderbouw van havo- of vwo-scholen, het vmbo of in het beroepsonderwijs.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Open avond 19 maart

Kom dinsdagavond 19 maart naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studiebegeleider kan je je eigen studieplanning bepalen. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.


Losse modules volgen

Heb je al een bevoegdheid maar wil je je verder professionaliseren? Dan kun je er ook voor kiezen om een of enkele module(s) los te volgen.


Kosten deeltijdopleiding hbo leraar Engels tweedegraads

Bereken met de collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht hoe hoog jouw collegegeld uitvalt. Ben je al leraar, dan kun je ook in aanmerking komen voor een lerarenbeurs of een tegemoetkoming leraren. Voor boeken, andere lesmaterialen en excursies ben je jaarlijks ongeveer € 100 kwijt.


Waarom deze opleiding bij de HU?

  • Flexibel studeren

    Je bepaalt samen met je begeleider wat je studieplanning is zodat de opleiding optimaal aansluit bij jouw kennis en vaardigheden.

  • Volg innovatieve lessen

    Leren doe je niet alleen in de klas, maar vooral in de praktijk. Daarom ga je ook op excursie en leer je vooral in de praktijk.

  • Stroom gemakkelijk door

    Na deze opleiding doorstromen? De deeltijd bachelor opleiding sluit naadloos aan op de masteropleiding leraar Engels eerstegraads.

Leraar Engels, gebouw Padualaan 97

Interesse in de bachelor Leraar Engels tweedegraads?

Vragen over de opleiding?