In een branche die constant in beweging is, is er veel vraag naar goed opgeleide vakmensen. Specialisten die kunnen en dúrven innoveren. Hogeschool Utrecht kent de markt en biedt professionals ruime mogelijkheden om zich te verdiepen en verbreden met een van onze ruim 30 opleidingen in het vakgebied Engineering.

De opleidingen binnen Engineering bieden jou actuele kennis en skills op het gebied van lassen, onderhoud, inspectie en materialen, op bachelor of master niveau. Wij faciliteren onderwijs dat inhoudelijk aansluit bij jouw situatie en wat toe te passen is in je werk.

Onderwijs voor professionals

Hogeschool Utrecht biedt professionals veel mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen, op bachelor of master niveau. Onderwijs dat bij jouw situatie past, goed te combineren met en toe te passen in je werk.

Maatwerk en incompany

De meeste opleidingen bieden we ook incompany aan, op een locatie naar keuze. Uiteraard houden we hierbij rekening met de wensen van jouw organisatie.

Op zoek naar iets specifieks binnen het vakgebied Engineering? Wij denken graag met je mee.

Ben je nu nog niet werkzaam in de bouwwereld of techniek, maar wil je graag overstappen? Hogeschool Utrecht faciliteert dit voor een aantal opleidingen via het initiatief “Be an engineer". Dit is een samenwerkingsinitiatief van hogescholen en bedrijven waarbij je naast het volgen van een deeltijdopleiding direct aan de slag gaat bij een werkgever naar keuze. Be an engineer helpt je bij het vinden van een bedrijf dat bij jou past om zo de overstap te maken. 

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met Michel Grijpink via michel.grijpink@hu.nl of 088 481 88 73, of Lenneke Kok via lenneke.kok@hu.nl of 088 481 87 01. We helpen je graag verder!

Opleidingen binnen dit thema

Master of Engineering en mastermodules

Bachelor opleidingen

Associate degree opleidingen

Opleidingen Built Environment

Bekijk ook ons opleidingsaanbod binnen het thema Built Environment.

Bekijk het aanbod

Open avond

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk studieadvies? Bezoek de open avond pagina voor de meest actuele informatie.

Waarom bij de HU?

  • Samenwerking met het veld

    We ontwikkelen ons onderwijs in nauwe samenwerking met het werkveld. Vanwege de betrokkenheid van vakspecialisten en certificerende instanties, zoals het NIL en Hobeon, zorgen we ervoor dat de opleidingen goed aansluiten op de praktijk.

  • Bepaal je eigen tempo

    De opleidingen van Hogeschool Utrecht bieden flexibiliteit en sluiten aan bij jouw persoonlijke situatie. Zo kun je op verschillende momenten instromen en zelf je tempo bepalen.