Conditiemeting; Onderhoudskundig Inspecteur BOEI

 • Bachelor
 • Cursus
 • 1 jaar
 • Koningsbergerstraat 9 Utrecht, Lange Schaft 7G Houten NVDO

De opleiding Conditiemeting; Onderhoudskundig Inspecteur BOEI is onderdeel van de leergang Conditiemeting NEN 2767 / BOEI, een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) en Hogeschool Utrecht. We leiden je op tot een professionele inspecteur die een belangrijke bijdrage levert aan de verbetering van de staat van de assets.

Cursus Integraal Insoecteur Vastgoe: twee studenten in de leeromgeving

Als inspecteur vastgoed houd je de staat van vastgoed in de gaten. Gebreken zorgen voor prestatieverlies, brengen risico's met zich mee en beïnvloeden de functionele prestatie-eisen van een asset. Dit kan een gebouw zijn, maar ook een transportinstallatie of een elektrotechnisch object. Jouw werk zorgt ervoor dat de eigenaar grip houdt op de kwaliteit, de levensduur en de kosten van zijn vastgoed.

Handig om te weten

Startmoment 3 juni 2024
Lesdata De exacte lesdata vind je op de website van NVDO (zie Overige informatie)
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten

€ 5700 (vrij van btw)

De kosten bedragen € 5700,-, exclusief btw. Werkzaam bij een NVDO-lidbedrijf? Dan wordt er een ledenkorting van 5% verleend! Prijzen zijn exclusief kosten voor Hobéon persoonscertificatie. 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Deelnemers Minimaal 16 deelnemers
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht , Lange Schaft 7G Houten NVDO
Diploma Certificaat met de studie-investering - 300 uur

Kennismaken op locatie

Heb je je online georiënteerd en wil je ons graag persoonlijk ontmoeten? Kom naar de studiekeuze-events op locatie!

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Opleidingsinhoud

Tijdens de cursus Conditiemeting; Onderhoudskundig Inspecteur BOEI leer je om objectieve en betrouwbare inspecties binnen je eigen specialisatie (bouwkunde, klimaat- en transportinstallaties, elektrotechnische installaties of monumenten) uit te voeren conform de NEN 2767-1. Deze inspecties en de daaruit volgende adviezen zijn van groot belang voor de verschillende stakeholders.

Neem voor meer informatie contact op met de opleiding.

De cursus bestaat uit bijeenkomsten en praktijkgestuurde opdrachten.

Na afloop kun je:

 • op een objectieve en betrouwbare manier inspecties uitvoeren binnen je eigen specialisatie (bouwkunde, klimaat- en transportinstallaties, elektrotechnische installaties of monumenten) conform de NEN 2767-1.
 • aanvullende inspecties uitvoeren voor de onderdelen brandveiligheid, energie en inzicht in voldoen aan wet- en regelgeving.
 • een team vormen met de integraal vastgoedadviseur, kun je de uitkomsten van de inspecties overleggen aan de adviseur en ondersteun je de adviseur in zijn besluitvorming.

Het examen voor inspecteur verschilt per specialisatie, en bestaat uit:

 • Praktijkinspectie per specialisatie en het uitwerken van de inspectieresultaten
 • Opstellen van een rapportage
 • Mondelinge motivatie bij de opgestelde rapportage

Toelating

Je hebt een mbo+- of hbo-opleiding binnen je eigen specialisatie afgerond, aangevuld met een aantal jaar relevante werkervaring.

Docenten

De docenten zijn specialisten uit de praktijk en docenten die werkzaam zijn binnen Hogeschool Utrecht. Samen verzorgen zij de bijeenkomsten en begeleiden ze je bij de praktijkgestuurde opdrachten.

Na deze opleiding

Na de cursus Conditiemeting; Onderhoudskundig Inspecteur BOEI ontvang je een NVDO/HU-certificaat en een automatische bijschrijving in het NVDO-register.

NVDO, Hogeschool Utrecht en uitvoerend partner Helix garanderen een hoog niveau van opleiden met een erkend niveau van examinering door Hobéon. Door Hobéon kunnen erkende diploma’s en/of certificaten verstrekt worden aan deelnemers die met goed gevolg het examen hebben afgelegd. Daarmee wordt voldaan aan betreffende vakinhoudelijke certificatie-eisen voor persoonscertificatie. De door NVDO en Hogeschool Utrecht gecertificeerden krijgen hiermee toegang tot het Sertum-register Gecertificeerd Onderhoudskundig Inspecteur BOEI.

Het certificaat dat je na deze cursus krijgt, is een prima basis voor persoonscertificatie bij Hobéon SKO. Asset-owners (waaronder de Rijksgebouwendienst) stellen deze opleiding verplicht voor iedereen die de werkzaamheden van inspecteur wil uitvoeren.

Neem voor meer informatie contact op met de opleiding.

Overige informatie

De post-bachelorcursus Conditiemeting; Onderhoudskundig Inspecteur BOEI kost € 5700 exclusief btw. Hier zijn studiematerialen gedeeltelijk bij inbegrepen.

Meer informatie over lesdata en lestijden vind je op de website van NVDO.

Om de praktijkgestuurde opdrachten te kunnen doen heb je meerdere jaren ervaring nodig in bouwkunde, werktuigbouwkunde/transportinstallaties, elektrotechnische installaties of monumenten.

Waarom Conditiemeting; Onderhoudskundig Inspecteur BOEI bij de HU?

 • Kom verder in je carrière

  De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

 • Docenten uit de praktijk

  De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.

 • Midden in het land

  Utrecht is centraal gelegen. Je kunt de locaties van de HU goed bereiken per openbaar vervoer en de auto.

" Wat ik op maandag in de les leer, kan ik op dinsdag meteen gebruiken tijdens een inspectie."

Faisel Salarbux student Conditiemeting Leergang

"Ik leer niet alleen veel van de docenten, maar ook van mijn medestudenten."

Ronald Blouw student Conditiemeting Leergang
Leslocatie van Hogeschool Utrecht, Padualaan 99

Interesse in de opleiding Conditiemeting; Onderhoudskundig Inspecteur BOEI?