De wereld om ons heen verandert snel. Iedere dag worden er allerlei technische oplossingen bedacht om ons leven makkelijker te maken. Duurzaamheid speelt daarbij een steeds grotere rol. Wil jij jouw meerwaarde voor jouw huidige werkgever vergroten of je verder ontwikkelen? Dan is de 2-jarige Associate degree opleiding Engineering in deeltijd iets voor jou! 
Tijdens de opleiding Ad Engineering

Tijdens de Associate degree Engineering leer je de complexe systemen achter automatiseringen begrijpen, bedenken en bouwen. Verder ontwikkel je persoonlijke vaardigheden om na de opleiding als een echte verbinder aan de slag te gaan, bijvoorbeeld in de functie van projectmanager.

Het begin van de opleiding is breed georiënteerd en zorgt voor een goede basiskennis van engineering. Vervolgens kies je voor een van de volgende afstudeerrichtingen:

 • Industriële automatisering (smart industry)
 • Duurzame energie
 

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus
Start 1 september
Lesdata Op dinsdag volg je les op de HU. Daarnaast werk je minimaal 3 dagen bij een relevant bedrijf.
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)

Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam Ad Engineering
Croho-code 80091
Tijdens de opleiding Ad Engineering

Begrijpen, bedenken en bouwen van complexe systemen

Tijdens de opleiding leer je hoe bepaalde complexe systemen werken. Denk hierbij aan duurzame klimaatsystemen in bedrijfspanden of de techniek achter robots die een auto in elkaar lassen. Je leert ze niet alleen begrijpen, maar ook bedenken en bouwen. Daarnaast ontwikkel je persoonlijke vaardigheden die nodig zijn bij het aansturen van technische projecten. In de loop van de studie kies je ofwel voor een specialisatie in industriële automatisering, of in duurzame energie.

Na de opleiding Ad Engineering

Aan de slag als verbindende junior engineer of doorstuderen

Na je opleiding kun je aan de slag bij verschillende bedrijven binnen de automatisering en duurzaamheid. Denk aan bedrijven die machines bouwen, of duurzame installatiebedrijven die zonnepanelen en warmtepompen installeren. Maar je kan natuurlijk ook doorstuderen voor je bachelor Werktuigbouwkunde!

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de associate degree event management in deeltijd? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt.

Waarom deze opleiding bij de HU?

 • Direct toepasbaar in de praktijk

  Doordat onze studie samen met bedrijven wordt georganiseerd staan we dicht bij de praktijk, hierdoor kun jij als deeltijder gelijk aan de slag met wat jij leert bij jou werkgever

 • Persoonlijke begeleiding

  De opleiding kan pittig zijn en er zijn veel verschillende specialisaties die je kan kiezen, maar je staat er niet alleen voor. Je krijgt veel begeleiding.

 • Leren leren

  Je leert niet alleen de vaardigheden om een vak uit te oefenen, maar we geven je ook handvatten om jezelf te blijven ontwikkelen.

Direct contact

Jan van Veldhuizen

Interesse in de Associate degree Engineering?

Vragen over de opleiding?