Wil jij een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van bedrijfsprocessen? Dan is de deeltijd-hbo Techniche Bedrijfskunde wat voor jou. Als technisch bedrijfskundige combineer jij je kennis van techniek met kennis van bedrijfskunde, logistiek, ICT en financiën. Allemaal om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf slimmer gaat werken. Wil je bijvoorbeeld goedkoper produceren, duurzamer werken of beter inspelen op wensen van klanten? Jij maakt de analyses en plannen die dat mogelijk maken.

In drie tot vier jaar stomen we je klaar om aan de slag te gaan als technisch bedrijfskundige. Je specialiseert je rondom thema's die actueel zijn en die passen bij je huidige werkplek. Bij de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde volg een leerroute die bij jou past op basis van je vooropleiding en huidige (werk)situatie. Daarbij maakt het niet uit of je al uit de sector komt of juist een carrièreswitch maakt. Enige werkervaring is een vereiste, omdat je in je leerteam samenwerkt met andere professionals uit het werkveld. Ben je al werkzaam in de sector? Dan is er de mogelijkheid om projecten en opdrachten bij je werkgever uit te voeren.

Meeloopavond

Tijdens een meeloopavond ga je écht ervaren hoe het is om bij de HU te studeren. Je loopt op woensdag of donderdag mee met onze reguliere colleges of werkgroepen. Heb je interesse?
Meld je aan

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Startmoment september en februari
Lesdata Een wekelijkse schooldag (18:00 - 21:30) en twee keer per tien weken een extra avond (18:00 - 21:30)
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 2530 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc) in Engineering
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Technische Bedrijfskunde
Croho-code 34421
Technische Bedrijfskunde, tijdens de opleiding
De opleiding

Welke processen kunnen technisch beter?

Bedrijfsprocessen analyseren en deze vanuit technisch perspectief beoordelen en verbeteren. Dat is wat je leert tijdens deze studie. Vakken die je bijvoorbeeld volgt: organisatiekunde, procesmanagement, supply chain management en procesinnovatie.

Technische Bedrijfskunde, carriereperspectief
Carrièreperspectief

Uitdagende en veelzijdige baan

Als ingenieur ga je zelfstandig ingewikkelde verbeterprojecten uitvoeren of leiden. Of je nu werkt als projectleider, bedrijfsadviseur, consultant of afdelingshoofd, jij buigt je over technische en bedrijfskundige vraagstukken.

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met opleidingscoördinator Marelle 't Hart via tbkdeeltijd@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een e-mail

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Wat kost een hbo-opleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 800 kwijt.

Waarom Technische Bedrijfskunde studeren bij de HU?

  • Bewezen de beste opleiding

    De deeltijdstudie hbo Technische Bedrijfskunde kreeg de afgelopen jaren de titel Topopleiding in de Keuzegids Hbo. Hij staat al jaren bekend als de beste van Nederland.

  • Stem je vakken af op je baan

    Kies in het derde jaar zelf welke keuzevakken je volgt, zodat je studie perfect aansluit bij jouw functie en ambities.

  • Zet meteen stappen in je carrière

    Dankzij de combinatie van werk en studie kan jij meteen slimme carrièrestappen zetten. Geleerd over kostenbesparing? Implementeer het meteen.

Technische Bedrijfskunde, Foodcourt Padualaan 101

Interesse in de bachelor Technische Bedrijfskunde?

Heb je nog vragen?