Wil je het verschil maken voor leerlingen en jongeren met diverse behoeften en talenten? Wil je je leerlingen passend onderwijs bieden dat écht aansluit bij hun mogelijkheden? En wil je je verdiepen in inclusief onderwijs? Dan is de Master Educational Needs (EN) aan Hogeschool Utrecht jouw volgende stap.

In deze master leer je om te gaan met diversiteit in de klas of in je organisatie. Je gebruikt je dagelijkse praktijk als input voor de verschillende modules. Zo is er altijd een directe link tussen dat wat je leert en jouw professionele omgeving.

Je hebt les op een van de locaties, overdag of in de avond. Van deze master is ook een online variant. Handig als je graag zelf bepaalt vanuit waar je studeert. Inhoudelijk zijn de online en reguliere master hetzelfde.

Wat is de Master Educational Needs?

Video afspelen
3:35

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 augustus
Startmoment September
Lesdata Zie het overzicht van de lesdagen en -tijden op de pagina 'De opleiding'.
Studie-investering 15-20 uur per week (lessen, zelfstudie, praktijkopdrachten en inspiratiedagen). Een deel van deze uren voer je uit binnen je reguliere werkzaamheden op je werkplek.
Collegegeld € 2530 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt via de collegeldmeter. Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je een flinke vergoeding met een lerarenbeurs. En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Lees meer daarover op de site van DUO

Locatie Utrecht, Amsterdam, Den Haag
Diploma Master of Education
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Educational Needs
Croho-code 44103
Master Educational Needs, tijdens de opleiding
De opleiding

Ontwikkel jezelf tot specialist

Afhankelijk van de vraagstukken binnen je organisatie en je persoonlijke leerdoelen kies je voor één specialisatie: gedrag, leren of begeleiden. Deze keuze maak je al bij de inschrijving in Studielink.

Juf met drie leerlingen op een basisschool
Carrièreperspectief

Toekomstbestendige onderwijsprofessional

Onze maatschappij verandert en het onderwijs verandert mee. Met deze master kun je veel kanten op. Zo kun je aan de slag als gedragsspecialist, expert in het nieuwkomersonderwijs, jonge kindspecialist, intern begeleider, zorgcoördinator of begeleider passend onderwijs.

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met Froukje Dijkstra via mail. We helpen je graag verder!

Stuur direct een mail

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

losse module volgen

Wil je je verder ontwikkelen in jouw vakgebied, maar niet direct een master volgen? Kies dan voor het volgen van één of enkele module(s) van deze opleiding.

Onze mastermodules behandelen actuele en relevante onderwerpen over jouw vakgebied. Door één of meer mastermodules te volgen, kun je proeven aan de master Educational Needs. Je ervaart wat het betekent om te studeren op masterniveau. Als je vervolgens wilt instromen in de masteropleiding Educational Needs, dan bestaat er de mogelijkheid om bij de examencommissie vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde module(s).

Meer informatie

 • De losse mastermodules worden op de HU en online aangeboden. Sommige modules bieden we ook incompany aan. Dit staat vermeld bij de toelichting;
 • Ingangseis: je hebt minimaal een hbo- of wo-bachelordiploma en je kunt praktijkopdrachten uitvoeren bij jouw organisatie;
 • De studielast is 140 uur;
 • Een module kost € 775 (vrij van btw).

Contact

Meer weten? Neem contact op via 088-4817888 of contractonderwijs.ivoo@hu.nl.

Bekijk de modules

Waarom Master Educational Needs studeren bij de HU?

 • Persoonlijke leerdoelen

  Je maakt een ideale combinatie van studie, werk en privé door bij elke module eigen leerdoelen te stellen. Naast generieke modules en modules uit je specialisatie bieden we keuzemodules aan. Daarmee geef je ruimte aan je eigen interesses.

 • Praktijkgericht

  Jouw praktijksituatie staat tijdens de hele opleiding voortdurend centraal.

 • Vergroot jouw carriéremogelijkheden

  Er is veel vraag naar leraren met een master degree. Met jouw master op zak sluit je hier perfect op aan.