Kansen bieden aan leerlingen en jongeren die afgestemd zijn op hun mogelijkheden en talenten. Dat is passend onderwijzen. Werk je op een school met een grote diversiteit? Heb je behoefte aan scholing en ondersteuning bij inclusief onderwijs? En bepaal je graag zelf waar en wanneer je studeert? Volg dan de Online Master Educational Needs (EN). 

Wat is de Master Educational Needs?

Video afspelen
3:35

programma

Je kunt de opleiding regulier of online volgen. Inhoudelijk is de online master hetzelfde als de reguliere variant. Je volgt de opleiding in een online leeromgeving en de basis is een leerteam. Afgewisseld met individuele leeractiviteiten en online kennisdialogen met je docent en studievoortgangsgesprekken met je studieloopbaanbegeleider. Jaarlijks volg je drie landelijke inspiratiedagen in Utrecht.

Een overzicht van de lesdagen en -tijden vind je op de pagina De opleiding.

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met Froukje Dijkstra via mail. We helpen je graag verder!

Stuur direct een mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 augustus of 31 december
Kies tijdens het aanmelden in Studielink eerst als locatie Utrecht en daarna kies je voor de online variant.
Startmoment September of februari
Lesdata Kijk op De opleiding-pagina voor een overzicht van de lesdagen en -tijden.
Studie-investering 15-20 uur per week (lessen, zelfstudie, praktijkopdrachten, inspiratiedagen en studieloop-baanbegeleiding). Een deel van deze uren voer je uit binnen je reguliere werkzaamheden.
Collegegeld € 2314 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.
Locatie Online
Diploma Master of Education
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Educational Needs
Croho-code 44103

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

De opleiding

ontwikkel jezelf tot specialist

Tijdens deze master specialiseer je je in Gedrag, Leren of Begeleiden. Afhankelijk van de vraagstukken binnen jouw organisatie en jouw persoonlijke leerdoelen, bepaal je jouw studie.

Carrièreperspectief

Toekomstbestendige onderwijsprofessional

Onze maatschappij verandert en het onderwijs verandert mee. Met deze master kun je veel kanten op. Bijvoorbeeld werken als gedragsspecialist, leraar speciaal onderwijs, expert in het nieuwkomersonderwijs of jonge kindspecialist.

Je persoonlijke leerroute

Binnen de Online Master Educational Needs studeer je flexibel. Je bepaalt zelf grotendeels je studiemomenten en studeert vanaf elke plek die je wilt. Door de kleinschaligheid van het leren (en begeleid worden) in een leerteam, is er veel ruimte voor jouw specifieke praktijkcontext en leervragen.

Wil je een losse module volgen?

Wil je je verder ontwikkelen in jouw vakgebied, maar niet direct een masteropleiding volgen? Kies dan voor het volgen van één of enkele module(s) van deze master.

Wat kost een masteropleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Master Educational Needs? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. 

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding! 

En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op DUO.

Waarom master Educational Needs online studeren bij de HU?

 • Studeren waar en wanneer je wilt

  Dankzij de online leeromgeving bepaal je zelf waar en wanneer je studeert. Ongeveer om de week heb je (online) begeleiding door je docent. Twee keer per jaar is er een landelijke inspiratiedag in Utrecht.

 • Leren in leerteam

  Met 4-6 medestudenten vorm je een leerteam. Hierin leer je van elkaar en werk je aan jouw eigen leerdoelen. Docenten verzorgen de begeleiding van jullie leerteam.

 • Praktijkgericht

  Studenten waarderen deze master onder andere vanwege de praktijkgerichtheid en de inhoudelijke deskundigheid van de docenten. Jouw praktijksituatie staat tijdens de hele opleiding voortdurend centraal.

 • Vergroot jouw carrièremogelijkheden

  Er is veel vraag naar leraren met een master degree. Met jouw master op zak sluit je hier perfect op aan.

Interesse in de online master educational needs?