Werk je op een school met een grote diversiteit? En wil je je ontwikkelen tot gedragsspecialist, leerspecialist of intern begeleider/zorgcoördinator? En bepaal je graag zelf waar en wanneer je studeert, bijvoorbeeld gewoon vanuit huis? Volg dan de Online Master Educational Needs.

Fransz vertelt over de Master Educational Needs

Video afspelen

De Online Master Educational Needs geeft je een stevige verdieping op het vlak van orthopedagogiek, orthodidactiek en onderwijskunde met een focus op passend en inclusief onderwijs. Inhoudelijk is de master hetzelfde als de reguliere Master Educational Needs (voorheen Master SEN). De didactiek is echter anders. Je volgt de opleiding in een online leeromgeving. De basis is een leerteam, afgewisseld met individuele leeractiviteiten en online kennisdialogen met je docent en studie- voortgangsgesprekken met je studieloopbaanbegeleider. Jaarlijks zijn er drie offline landelijke inspiratiedagen in Utrecht. Zie voor lesdata en -tijden van de master het overzicht Master EN Online 2023-2024.

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met Froukje Dijkstra via mail froukje.dijkstra@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 augustus of 31 december
Startmoment September of februari
Lesdata De online lessen vinden plaats op maandag- en donderdagavond voor de septemberinstroom. Zie het overzicht van de lesdagen en lestijden voor meer informatie.
Voor de studenten die in februari instromen wordt woensdagavond de lesavond.
Studie-investering 15-20 uur per week (leerteamactiviteiten, kennisdialogen, leeractiviteiten, werken aan beroepsproducten, inspiratie-dagen, studieloopbaanbegeleiding). Een deel van deze uren valt samen met reguliere activiteiten binnen werktijd.
Collegegeld € 2314 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.
Locatie Online en 3 landelijke inspiratiedagen in Utrecht
Diploma Master of Education
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Educational Needs
Croho-code 44103

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

De opleiding

Verbreed en verdiep je kennis

Bepaal zelf waar en wanneer je studeert, met jouw werkplek als uitgangspunt. In deze master wordt jouw kennis voortdurend uitgedaagd in je leerteam en in gesprek met jouw docent.

Carrièreperspectief

Veel vraag naar leraren met een master

Je kunt werken als gedragsspecialist, specialist leren (taal en rekenen) of als intern begeleider. Of je gaat aan de slag met passend onderwijs in jouw organisatie.

Je persoonlijke leerroute

Binnen de Online Master Educational Needs studeer je flexibel. Je bepaalt zelf grotendeels je studiemomenten en studeert vanaf elke plek die je wilt. Door de kleinschaligheid van het leren (en begeleid worden) in een leerteam, is er veel ruimte voor jouw specifieke praktijkcontext en leervragen.

Wil je een losse module volgen?

Wil je je verder professionaliseren, maar weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om één of enkele module(s) los online te volgen.

Meer over losse modules

Wat kost een masteropleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Master Educational Needs? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. 

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding! En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op DUO.

Waarom Educational Needs online studeren bij de HU?

 • Studeren waar en wanneer je wilt

  Dankzij de online leeromgeving bepaal je zelf waar en wanneer je studeert. Ongeveer om de week heb je (online) begeleiding door je docent. Drie keer per jaar is er een landelijke inspiratiedag in Utrecht.

 • Praktijkgericht

  Studenten waarderen de opleiding Master Educational Needs onder andere vanwege de praktijkgerichtheid en de inhoudelijke deskundigheid van de docenten. Jouw praktijksituatie staat tijdens de hele opleiding voortdurend centraal.

 • Kleinschalig onderwijs

  Met 4-6 medestudenten vorm je een leerteam. Hierin leer je van elkaar en werk je aan jouw eigen leerdoelen. Docenten verzorgen de begeleiding van jullie leerteam.

 • Vergroot jouw carrièremogelijkheden

  Er is veel vraag naar leraren met een master degree. Met jouw master op zak sluit je hier perfect op aan en geef je je carrière een stevige impuls.

Foto van Marleen Kunst

"“Ik wil een masterlijk goede juf worden”"

Marleen Kunst Student
Foto van Nienke de Groot

"Wat de opleiding voor mij uniek maakt, is dat de leerroute voor geen enkele student hetzelfde is."

Nienke de Groot Student
Tamara Oskam, oud-student Master Educational Needs (MEN)

"Deze opleiding heeft deuren geopend en nieuwe ambities doen ontstaan"

Tamara Oskam Oud-student

Interesse in de online master educational needs?