Werk je op een school met een grote diversiteit? en Wil je je ontwikkelen tot gedragsspecialist, leerspecialist of intern begeleider/zorgcoördinator? en Bepaal je graag zelf waar en wanneer je studeert, bijvoorbeeld gewoon vanuit huis? Volg dan de Online Master Educational Needs.

De Online Master Educational Needs geeft je een stevige verdieping op het vlak van orthopedagogiek, orthodidactiek en onderwijskunde met een focus op passend en inclusief onderwijs. Inhoudelijk is de master hetzelfde als de reguliere Master Educational Needs (voorheen Master SEN). De didactiek is echter anders. Je volgt de opleiding in een online leeromgeving. De basis is een leerteam, afgewisseld met individuele leeractiviteiten en online kennisdialogen met je docent en studie- voortgangsgesprekken met je studieloopbaanbegeleider. Jaarlijks zijn er drie offline landelijke inspiratiedagen in Utrecht.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met Ginny Vlieks (opleidingscoördinator) via ginny.vlieks@hu.nl of 06 23 38 04 12. We helpen je graag verder!

Stuur direct een mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 september
Start September
Lesdata Online studie-activiteiten zelf in te plannen (individueel en in leerteam), om de week op maandag (jaar 2)- of woensdag-avond (jaar 1) een online kennisdialoog met de docent en drie keer per jaar een landelijke inspiratiedag in Utrecht. Vijf studieloopbaangesprekken zijn ingepland.
Studie-investering 15-20 uur per week (leerteamactiviteiten, kennisdialogen, leeractiviteiten, werken aan beroepsproducten, inspiratie-dagen, studieloopbaanbegeleiding). Een deel van deze uren valt samen met reguliere activiteiten binnen werktijd.
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.
Locatie Online en 3 landelijke inspiratiedagen in Utrecht
Diploma Master of Education
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Educational Needs
Croho-code 44103

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Tijdens de opleiding ONLINE Master Educational Needs

Binnen de Online Master Educational Needs maak je een keuze uit de specialisatie gedrag, leren en begeleiden. Je kiest op basis van jouw interesses en ambities. Jouw praktijksituatie vormt het uitgangspunt. Praktijkkennis en wetenschappelijke kennis worden daarbij in een voortdurende wisselwerking aan elkaar getoetst.

Aan de slag als gedragsspecialist, specialist leren (taal en rekenen) of als intern begeleider

Je wordt opgeleid om leerlingen met complexe leer- of gedragsproblemen adequaat te begeleiden en om met ouders en hulpverleners als volwaardige partner samen te werken. Ook ga je aan de slag met de beleidsontwikkeling van jouw organisatie op het gebied van passend onderwijs en ben je in staat om collega's hierin te ondersteunen en begeleiden.

Persoonlijke leerroute Online master educational needs

Binnen de Online Master Educational Needs studeer je flexibel. Je bepaalt zelf grotendeels je studiemomenten en studeert vanaf elke plek die je wilt. Door de kleinschaligheid van het leren (en begeleid worden) in een leerteam, is er veel ruimte voor jouw specifieke praktijkcontext en leervragen.

Meer over persoonlijke leerroute

Losse modules

Wil je je verder professionaliseren, maar weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om één of enkele module(s) los online te volgen.

Meer over losse modules

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Master Educational Needs? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. 

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding! En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op DUO.

Waarom deze opleiding bij de HU?

 • Studeren waar en wanneer je wilt

  Dankzij de online leeromgeving bepaal je zelf waar en wanneer je studeert. Ongeveer om de week heb je (online) begeleiding door je docent. Drie keer per jaar is er een landelijke inspiratiedag in Utrecht.

 • Praktijkgericht

  Studenten waarderen de opleiding Master Educational Needs onder andere vanwege de praktijkgerichtheid en de inhoudelijke deskundigheid van de docenten. Jouw praktijksituatie staat tijdens de hele opleiding voortdurend centraal.

 • Kleinschalig onderwijs

  Met 4-6 medestudenten vorm je een leerteam. Hierin leer je van elkaar en werk je aan jouw eigen leerdoelen. Docenten verzorgen de begeleiding van jullie leerteam.

 • Vergroot jouw carrièremogelijkheden

  Er is veel vraag naar leraren met een master degree. Met jouw master op zak sluit je hier perfect op aan en geef je je carrière een stevige impuls.

Tamara Oskam, oud-student Master Educational Needs (MEN)

"Deze opleiding heeft deuren geopend en nieuwe ambities doen ontstaan"

Tamara Oskam Oud-student
Paula Bonefaas, oud-student Master Educational Needs en docent vwo

"Ik ben gaan zoeken naar een opleiding die paste bij mijn behoeften"

Paula Bonefaas Oud-student
Rijan van Geene, oud-student Master Educational Needs en leraar

"Naast lesgeven aan deze opleiding hebben de docenten ervaring in het relevante werkveld"

Rijan van Geene Oud-student

Interesse in de online master educational needs?