Je baan combineren met een masterstudie? Met een opleiding van de HU zet je de volgende stap in je carrière en groei je als professional, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen. Wat je bij ons leert, pas je direct toe in je werk.

Waarom een deeltijdmaster volgen bij de HU?

Met een praktijkgerichte masteropleiding van de HU heb je meteen een voorsprong op anderen. Je staat sterker in je schoenen bij ingewikkelde vragen die je tegenkomt op je werk en ziet sneller kansen voor ontwikkeling en innovatie. Daarmee bied je meerwaarde in je organisatie. Je ontwikkelt je dus niet alleen als persoon, maar ook als professional. Een deeltijdmaster duurt twee tot drie jaar.

Onze docenten komen vaak uit de praktijk en zijn echte experts in hun vakgebied. Met praktijkgericht onderzoek dragen we als ‘University of Applied Sciences’ bij aan oplossingen voor verschillende maatschappelijke thema’s. Daarbij werken we veel samen met andere bedrijven en organisaties. De combinatie van onderzoek en beroepspraktijk zorgt voor onderwijs van hoog niveau.

Na afronding van een masteropleiding bij de HU krijg je de titel Master (M), gevolgd door het vakgebied van je opleiding. Bij veel opleidingen krijg je de titel Master of Science. Andere masters leiden je op tot Master of Arts, Master of Education of Master of Social Work. Meer lezen over afstudeertitels.

Bij de HU studeer je bij veel opleidingen flexibel. Daardoor is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Je volgt innovatief en eigentijds onderwijs, zowel klassikaal als online, en leert vaak in je eigen tempo. Onze masteropleidingen zijn dus goed te combineren met je werk en privéleven.

Utrecht is centraal gelegen. Bijna alle HU-gebouwen zijn te vinden op het Utrecht Science Park (USP). Onze locaties zijn dus prima bereikbaar met het openbaar vervoer of de fiets. Toch liever met de auto? Ook dat is mogelijk. Op het USP vind je verschillende parkeerlocaties.

Onze locaties beschikken over moderne faciliteiten. De HU-bibliotheek heeft een uitgebreide collectie en meer dan vijfhonderd plekken waar je rustig kunt studeren. In projectruimtes kun je samenwerken met je medestudenten. Ook zijn er laboratoria, praktijkruimtes, food corners en science cafés.

Welk niveau is een hbo-master?

Een hbo-masterdiploma is gelijkwaardig aan een wo-masterdiploma. Je krijgt dus dezelfde afstudeertitel (een master’s degree). Het grote verschil tussen beide masters is dat een hbo-master zich meer richt op de beroepspraktijk. Iedere master, zowel op het hbo als op het wo, bestaat voor een deel uit onderzoek. Het onderzoek in een hbo-master is gebaseerd op een praktijkvraag. Een master aan de universiteit is meer wetenschappelijk en theoretisch.

Bekijk onze deeltijd masteropleidingen   

Nieuwsgierig naar wat de HU jou te bieden heeft? Ga direct naar ons brede aanbod aan deeltijd- en duale masteropleidingen.

Drie voltijd masterstudenten overleggen bij een statafel op de HU

Bekijk ook onze voltijd masteropleidingen

Als je direct na je bachelor wilt doorstuderen en nog niet bent gebonden aan een baan, dan ligt een voltijdmaster meer voor de hand. Dit is een eenjarige opleiding.

Lees meer

Heb je nog vragen?