Kansen bieden aan leerlingen en studenten die afgestemd zijn op hun mogelijkheden en talenten. Dat is passend onderwijzen. Heb jij een grote diversiteit aan leerlingen en studenten in de klas en daarom behoefte aan scholing en ondersteuning in passend onderwijzen? Volg dan de opleiding Master Educational Needs bij het Seminarium voor Orthopedagogiek.
Meisje leest een boek in de klas

De deeltijd Master Educational Needs (EN) geeft je een orthopedagogische/ orthodidactische en onderwijskundige verdieping (wetenschappelijk onderbouwd) met de focus op passend onderwijzen. Zie voor lesdata en -tijden van de master op één van de leslocaties het overzicht Lesdagen en -tijden Master EN 2021-2022.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met Ginny Vlieks (Landelijk Coördinator Master EN), via mail ginny.vlieks@hu.nl of whatsapp 06 23 38 0412. We helpen je graag verder!

Stuur direct een mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 september
Start September
Lesdata Voor studeren op één van de locaties: 1 of 2 lesbijeen- komsten per week (afhankelijk van het studietempo). Zie het overzicht van de lesdagen en -tijden. Voor online master: online bijeenkomsten in een leerteam van 4-6 studenten en 4x per jaar landelijke inspiratiedag in Utrecht.
Studie-investering 15-20 uur per week (zelfstudie, praktijkopdrachten, leerteamactiviteiten, online begeleiding, inspiratiedagen). Een deel van deze uren valt samen met reguliere activiteiten binnen werktijd.
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Locatie Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Online
Diploma Master of Education
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Educational Needs
Croho-code 44103
Master Educational Needs, tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding hbo Master Educational Needs

Binnen de Master Educational Needs maak je een keuze uit de specialisaties gedrag, leren, begeleiden en leidinggeven. Je kiest op basis van jouw interesses en ambities. Jouw praktijksituatie vormt het uitgangspunt. Praktijkkennis en wetenschappelijke kennis worden daarbij in een voortdurende wisselwerking aan elkaar getoetst.

Juf met drie leerlingen op een basisschool

Aan de slag als gedragsspecialist

Je wordt opgeleid om leerlingen met complexe problemen adequaat te begeleiden en om met ouders en hulpverleners als volwaardige partner samen te werken. Ook ga je aan de slag met de beleidsontwikkeling van jouw organisatie op het gebied van passend onderwijs.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 8 en 19 november. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Persoonlijke leerroute Master Educational Needs

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je jouw eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Bij de start van de opleiding bepaal je samen met je studieloopbaanbegeleider hoe je examenpakket eruit gaat zien. Je kunt er bovendien voor kiezen om je onderwijs op een leslocatie te volgen of juist online, vanuit huis. Zo kun je je studie afstemmen op je interesses, ambities en je werk- en privésituatie.

Losse modules

Wil je je verder ontwikkelen in jouw vakgebied, maar niet direct een master- opleiding volgen? Dan zijn de mastermodules uit de Masteropleiding Educational Needs misschien geschikt voor je.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Master Educational Needs? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt.

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding!

En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op DUO.

Waarom deze opleiding bij de hu?

  • Praktijkgericht

    Studenten waarderen de opleiding Master Educational Needs onder andere vanwege de praktijkgerichtheid en de inhoudelijke deskundigheid van de docenten. Jouw praktijksituatie staat tijdens de hele opleiding voortdurend centraal.

  • Studeren in eigen tempo

    Je maakt een ideale combinatie van studie, werk en privé door bij elke module eigen leerdoelen te stellen. Elke module is weergegeven in een online leeromgeving, waardoor je zelf mee bepaalt waar en wanneer je studeert.

  • Voldoe aan de grote vraag

    Omdat er grote vraag is naar leraren met een master degree heb je grote kans op een plek waar je graag wilt werken.

Tamara Oskam, oud-student Master Educational Needs (MEN)

"Deze opleiding heeft deuren geopend en nieuwe ambities doen ontstaan"

Tamara Oskam Oud-student
Paula Bonefaas, oud-student Master Educational Needs en docent vwo

"Ik ben gaan zoeken naar een opleiding die paste bij mijn behoeften"

Paula Bonefaas Oud-student
Rijan van Geene, oud-student Master Educational Needs en leraar

"Naast lesgeven aan deze opleiding hebben de docenten ervaring in het relevante werkveld"

Rijan van Geene Oud-student