Kansen bieden aan leerlingen en studenten die afgestemd zijn op hun mogelijkheden en talenten. Dat is passend onderwijzen. Werk je op een school met een grote diversiteit? Heb je behoefte aan scholing en ondersteuning in passend onderwijzen? Volg dan de Master Educational Needs (EN). 

Fransz vertelt over de Master Educational Needs

Video afspelen

Programma

Je kunt de opleiding regulier of online volgen. Inhoudelijk is de reguliere master hetzelfde als de online variant. De didactiek is echter anders. Je hebt les op de Hogeschool: een avond per week of een dag per twee weken. Het vertrekpunt van deze master is het onderwerp ‘Diversiteit als pedagogische kracht’. Je verdiept je in verschillende modules in diversiteit, de betekenis van de pedagogiek en specifiek pedagogisch handelen in uiteenlopende situaties. Je ontwikkelt je vanuit een onderzoekende houding verder als normatieve professional. Je leert handelen in de meest complexe situaties uit de praktijk en levert een bijdrage aan inclusief onderwijs.

Een overzicht van de lesdagen en -tijden vind je op de pagina De opleiding. Bepaal je graag zelf waar en wanneer je studeert? Kijk dan bij de Online variant.

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met Ginny Vlieks via mail. We helpen je graag verder!

Stuur direct een mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 augustus en 31 december (online)
Startmoment September en februari (online)
Lesdata Voor studeren op één van de locaties: één avond per week of één dag per twee weken. Zie het overzicht van de lesdagen en -tijden op de pagina De opleiding. De lessen op de locaties Amsterdam, Rotterdam en Den Haag worden alleen aangeboden bij voldoende aan-meldingen.
Studie-investering 15-20 uur per week (zelfstudie, praktijkopdrachten, leerteamactiviteiten, online begeleiding, inspiratie-dagen). Een deel van deze uren valt samen met reguliere activiteiten binnen werktijd.
Collegegeld € 2314 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Locatie Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Online
Diploma Master of Education
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Educational Needs
Croho-code 44103
Master Educational Needs, tijdens de opleiding
De opleiding

Ontwikkel jezelf tot gedragsspecialist

Tijdens deze master specialiseer je je in Gedrag, Leren of Begeleiden. Afhankelijk van de groep leerlingen waar jij mee wilt gaan werken, bepaal je jouw studieprogramma.

Juf met drie leerlingen op een basisschool
Carrièreperspectief

Toekomstbestendige onderwijsprofessional

Onze maatschappij verandert en het onderwijs verandert mee. Met deze master kun je veel kanten op. Werken als gedrags-specialist, leraar speciaal onderwijs, expert in het nieuwkomers-onderwijs, jonge kindspecialist of aan de slag met passend onderwijs in jouw organisatie.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Je persoonlijke leerroute

Bij deze master studeer je volgens een vaste aanbevolen volgorde en volg je onderwijs op een leslocatie (reguliere variant). Je kunt je studie afstemmen op je interesses, ambities en je werk- en privésituatie.

Losse module volgen?

Wil je je verder ontwikkelen in jouw vakgebied, maar niet direct een masteropleiding volgen? Kies dan voor het volgen van één of enkele mastermodule(s) van deze master.

Wat kost een masteropleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Master Educational Needs? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt.

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding!

En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op DUO.

Waarom Master Educational Needs studeren bij de HU?

  • Studeren in eigen tempo

    Je maakt een ideale combinatie van studie, werk en privé door bij elke module eigen leerdoelen te stellen. Elke module is weergegeven in een online leeromgeving, waardoor je zelf mee bepaalt waar en wanneer je studeert.

  • Praktijkgericht

    Studenten waarderen deze master vanwege de praktijkgerichtheid en de inhoudelijke deskundigheid van de docenten. Jouw praktijksituatie staat tijdens de hele opleiding voortdurend centraal.

  • Vergroot jouw carriéremogelijkheden

    Er is veel vraag naar leraren met een master degree. Met jouw master op zak sluit je hier perfect op aan.