Mensen in hun kracht zetten en bouwen aan gemeenschappen; dat is jouw drive. Wil jij eraan werken dat mensen kunnen meedoen in de samenleving? Hogeschool Utrecht biedt een breed aanbod aan masters, opleidingen en cursussen voor professionals in het sociale domein. Onze vernieuwde opleidingen sluiten goed aan op de actuele praktijk.

Voordelig studeren

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Social work werkt op alle niveaus: individueel, in netwerken en gemeenschappen. Jij leert de omgeving te analyseren en zo nodig in te zetten, als cliënten daar baat bij hebben. Daarnaast is Hogeschool Utrecht de enige opleider in Nederland die de richtingen Forensisch Social Work en Creatief Social Work aanbiedt.

 

Professional skills

Naast actuele theorie en kennis, is er veel aandacht voor professionele vaardigheden die het veld vraagt zoals presenteren, gespreksvaardigheden en notities schrijven.


Opleidingen in dit thema

Waarom bij de HU?

  • Persoonlijk studieplan

    Je stelt samen met jouw coach een persoonlijk studieplan op. Jouw voorkennis en vaardigheden bepalen je studieroute en studietempo. Zo kun je werk en studie goed combineren.

  • Gevarieerd en flexibel onderwijs

    Onze opleidingen volg je in de klas, maar ook in de praktijk. Individueel, maar ook in kleinschalige leerteams. Offline én online. Onze aanpak biedt een goede mix van leren op verschillende plekken en momenten. De digitale leeromgeving speelt hierin een belangrijke rol.

Contact