Werk je op het snijvlak van justitie, zorg en veiligheid? Werk je met mensen van wie de omstandigheden of het gedrag zo'n risico vormen dat de overheid moet ingrijpen? Heb je te maken met delinquent gedrag, overlast op straat of huiselijk geweld? Tijdens de deeltijd master Forensisch Sociale Professional leer je een sleutelrol te vervullen om herhaling van ongewenst gedrag te voorkomen en herstel te bevorderen.
Deeltijd Master Forensisch Sociale Professional: studenten werken samen tijdens een les

De inhoud van de master Forensisch Sociale Professional is uiterst relevant voor professionals in een breed werkveld: van medewerkers bij de (jeugd)reclassering, jeugdbescherming en wijkteams, tot professionals van de gemeentelijke veiligheidszorg, TBS-klinieken en de politie. De erkende mastertitel biedt je een belangrijke meerwaarde in je werk en je carrière. De master heeft het predicaat Topopleiding verworven in de Keuzegids masters 2019.

Open les op locatie 6 juni 2023

Meer weten over deze opleiding? Volg de open les op locatie op 6 juni 2023. Kom erachter of de opleiding bij je past en hoe het is om te studeren bij de HU.

Meld je aan

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 augustus, bij voorkeur aanmelden voor 1 juli
Start 1 september
Lesdata Vrijdag van 9.30 - 17.00 uur
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 2314 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Padualaan 101 Utrecht
Diploma Master of Social Work
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Forensisch Sociale Professional
Croho-code 45285
Master Forensisch Sociaal Professional, tijdens de opleiding
De opleiding

Op het snijvlak van justitie, zorg en veiligheid

Je verdiept je in onderwerpen als verantwoord beslissen, veranderprocessen, risicobeheersing en begeleiden. Met deze kennis en vaardigheden vervul jij een sleutelrol in werk met cliënten in een dwang- of drangkader.

Master Forensisch Sociale Professional, carrièreperspectief
Carrièreperspectief

Master of Social Work

Na de master kun je aan de slag in het brede werkveld. Werk jij straks bij de (jeugd)reclassering, jeugdbescherming, een TBS-kliniek of misschien wel bij de politie?

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 30 mei en 9 juni. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Onze docenten en studenten zitten klaar om je persoonlijk advies te geven

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met Lenie Buijs via info.mfsp@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een e-mail

Neem deel aan het intakegesprek

Voor je kunt beginnen aan de opleiding vindt eerst een intake plaats. Meld je hiervoor aan door via onderstaande button een mail te sturen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je een losse module volgen?

Weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt volgen? Dan kun je er ook voor kiezen om één of enkele module(s) los te volgen.

Wat kost een masteropleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de master Forensisch Sociale Professional? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je ongeveer € 500 kwijt.

Modules 1, 2, 3 en 4 zijn als losse module te volgen. Neem voor informatie over de kosten van de losse modules contact op met de opleiding.

Waarom Forensisch Sociale Professional studeren bij de HU?

  • Volg een unieke master

    Het is de enige master in Nederland met focus op "het gedwongen kader" en onderwijs over samenwerken binnen dit werkveld. De opleiding heeft het predicaat Topopleiding verworven in de Keuzegids masters 2019.

  • Krijg les van experts

    Je krijgt les van gerenommeerde (gast)docenten met kennis van de forensische praktijk door gedegen praktijkervaring en/of als onderzoeker.

  • Vertaal je kennis naar innovatie van de praktijk

    Je leert om op basis van actuele (wetenschappelijke) kennis te acteren en innovatieve oplossingen te bedenken in je dagelijkse praktijk.

Certificering van deze opleiding

De masteropleiding Forensisch Sociale Professional is geaccrediteerd door SKJeugd en door Registerplein - Register voor Sociaal Professionals.

Logo Registerplein
Logo SKJ Kwaliteitsregister Jeugd

Interesse in de Master Forensisch Sociale Professional?

Vragen over de opleiding?

Volg ons