Stel: een gezin kampt met werkloosheid, gezondheidsproblemen en een kind dat spijbelt. Of bewoners willen buurtgenoten met een taalachterstand helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Wil jij deze mensen ondersteunen en begeleiden en aan de slag als sociaal - of maatschappelijk werker? Dan is de opleiding Social Work in deeltijd echt iets voor jou. Meld je aan voor de proefstudeermiddag op 4 juli.

Sociaal werk gaat over het bevorderen van het sociaal functioneren van mensen in hun primaire leefomgeving, netwerken en gemeenschappen. Binnen deze sociale contexten spelen zich vraagstukken af zoals opvoedvragen, schulden, overlast in de wijk, eenzaamheid, geweld in gezinnen. Als sociaal werker weet je de juiste methodische aanpak in te zetten zodat mensen de regie over hun eigen leven (weer) terug krijgen.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Start 1 september en 1 februari
Lesdata Eens in de week een studiedag tussen 8.00 en 20.00 uur. Dit kan per studiejaar veranderen
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 1800 (vrij van btw)
Bereken welk tarief voor jou geldt
Diploma Bachelor of Social Work (BSW)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Social Work
Croho-code 34116
Social Work, tijdens de opleiding

Brede basis met persoonlijke inkleuring

De opleiding is compleet vernieuwd en sluit aan op de actuele praktijk. Na een brede basis kies je voor een van de drie profielen: Jeugd, Zorg of Welzijn & Samenleving. Er is ook de mogelijkheid om binnen je profiel een inkleuring te doen met een van onze accenten: forensisch sociaal werk of creatief cultureel sociaal werk.

Social Work, carrièreperspectief

De sociale professional

Je ontwikkelt je tot sociaal werker: je versterkt en verbindt mensen in alle sociale contexten. Na je opleiding kun je als sociaal werker in het brede sociale domein en aanverwante domeinen zoals educatie en veiligheid aan de slag.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je leerteamcoach bepaal je je eigen studietempo, volgorde van modules en toetsmomenten. Zo stem je je studie af op je vooropleiding, werkervaring en persoonlijke situatie.


Kosten

Benieuwd naar de kosten voor de opleiding Social Work? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je jaarlijks ongeveer € 300 tot € 500 kwijt.


Waarom deze opleiding bij de hu?

  • Kies voor unieke accenten

    Alleen bij Hogeschool Utrecht kan je -naast de profielen- het accent leggen op forensisch sociaal werk of creatief cultureel sociaal werk.

  • Combineer je studie met werk en privé

    Samen met je coach stel je een persoonlijk studieplan op. Zo kun je werk, studie en privé goed combineren. 

  • Goed bereikbaar en nauw verbonden met de regio

    De opleiding Social Work heeft veel contacten met het werkveld in Utrecht en omgeving en werkt daarin onder andere samen met het Kenniscentrum Sociale Innovatie.

Therese Suidman, hbo-deeltijdopleiding Social Work Hogeschool Utrecht

"Je wordt breed opgeleid. Na je opleiding kun je op veel verschillende plaatsen terecht"

Therese Suidman Senior adviseur bij Vitras en gastdocent aan de HU
Manon Leenen, hbo-deeltijdopleiding Social Work Hogeschool Utrecht

"Ik heb deze opleiding gekozen, omdat ik graag verder wilde leren"

Manon Leenen