Wil jij bijdragen aan ‘het goede kinderleven’ in de complexe wereld waarin kinderen en jongeren opgroeien? Wil jij je (onderwijs)pedagogische kennis verbreden en verdiepen? Als professionele master pedagoog weet jij pedagogische dilemma’s vanuit meerdere perspectieven te benaderen, op zoek naar kansen en mogelijkheden voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

De masteropleiding pedagogiek werkt vanuit een ecologisch perspectief. Een ecologisch pedagoog beschouwt de wereld als een netwerk van verschijnselen, die onderling afhankelijk en fundamenteel verbonden zijn. Tijdens de studie bestudeer je dit samenspel binnen pedagogiek: de dagdagelijkse opvoeding, onderwijs, kinderopvang en jeugdhulp.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met hogeschooldocent Tjeerd Postma via tjeerd.postma@hu.nl. We helpen je graag verder en verwijzen indien nodig door naar de coaches (docenten).

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Start 2 keer per jaar: 1 september en 1 februari
Lesdata De opleidingsdag is de woensdag van 10.00 – 20.15 uur
Studie-investering Circa 20 tot 24 uur per week
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt

 

Bekijk de financieringsmogelijkheden van de Lerarenbeurs

Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Master of Arts
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Pedagogiek
Croho-code 44113
Docent Nico de Vos geeft uitleg voor de klas

Draag bij aan het opgroeien van kinderen naar volwassenheid

In deze professionele masteropleiding pedagogiek vanuit een ecologisch perspectief verbind je opleiding en werken met elkaar. Je werkt aan voor jou relevante pedagogische thema’s en ontwikkelt je tot een professionele master pedagoog die het verschil kan maken voor kinderen en jongeren.

Drie studenten aan tafel

Aan de slag als professionele master pedagoog

Met een professionele master pedagogiek kun jij aan het werk in een coördinerende, leidinggevende en/of staffunctie. Bijvoorbeeld als beleidsmedewerker, coördinator in het onderwijs, de kinderopvang, de jeugdhulp of als docent in het hoger onderwijs.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 8 en 19 november. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Persoonlijke leerroute

In deze deeltijdopleiding bepaal je een eigen route en studeer je in een eigen tempo. Zo wordt het mogelijk dat de opleiding aansluit bij werk- en privéleven en interessegebieden. De uitdaging is de pedagoog te worden, die jij wilt zijn!

Ben je leraar?

Met de lerarenbeurs en de subsidieregeling Teambeurs primair onderwijs kun je een flinke studievergoeding krijgen.

En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op de website van DUO, tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleidingen.

De nieuwe aanvraagronde voor de Teambeurs loopt van 16 juli tot en met 15 oktober 2019. Met deze beurs kunnen leraren samen een masteropleiding volgen, met een specifieke schoolontwikkelvraag als uitgangspunt. De regeling omvat tevens het in praktijk brengen van de opgedane kennis. Ook is er subsidie voor kennisdeling, bijvoorbeeld in de vorm van coaching. Kijk voor meer informatie op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I).

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de master Pedagogiek? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en ander studiemateriaal ben je elk jaar ongeveer € 250 tot € 300 kwijt.

Waarom deze opleiding bij de hu?

  • Maak je studie op maat

    Eigenaarschap en eigen verantwoordelijkheid spelen een grote rol. Kies welke thema’s je verkent en aan welke beroepsactiviteiten je werkt.

  • Bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren in de context

    Je leert kinderen, jongeren en volwassenen begeleiden en ondersteunen. Je ontwikkelt een duidelijke visie op opvoeden en ontwikkeling.

  • Denk out-of-the-box

    Je leert out-of-the-box denken vanuit een creatief en verbindend vermogen. Zo kun jij je goed inleven en zorgvuldig op situaties inspelen.

Certificering

De opleiding is in het kader van herregistratie bij het SKJ geregistreerd met 2520.00 punten. ID nummer: SKJ202733

Logo SKJ Kwaliteitsregister Jeugd

Direct contact

Tjeerd Postma

maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag

Vragen over de opleiding?