Wil jij bijdragen aan een duurzame ontwikkeling naar volwassenheid? Je kennis van pedagogiek en onderwijs verbreden en verdiepen? En je carrièrekansen vergroten of juist een heel andere weg in slaan? Dan is de hbo-master Pedagogiek de deeltijdopleiding voor jou.

De masteropleiding Pedagogiek werkt vanuit een ecologisch perspectief. Een ecologisch pedagoog beschouwt de wereld als een netwerk van verschijnselen, die onderling afhankelijk en fundamenteel verbonden zijn. Tijdens de studie leer jij over dit samenspel en de ontwikkeling van pedagogiek, onderwijs, jeugdhulp, kinderopvang en opvoedingsondersteuning.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met hogeschooldocent Tjeerd Postma via tjeerd.postma@hu.nl. We helpen je graag verder en verwijzen indien nodig door naar de coaches (docenten).

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus, t/m 30 september en t/m 31 december
Start 3 keer per jaar: 1 september, 1 november en 1 februari
Lesdata Woensdag (14:30 - 20:15) en 10 leerteambijeenkomsten, bij voorkeur op de woensdagochtend
Studie-investering Circa 20 tot 24 uur per week
Collegegeld € 2092 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt

 

Bekijk de financieringsmogelijkheden van de Lerarenbeurs

Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Master of Arts
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Pedagogiek
Croho-code 44113
Docent Nico de Vos geeft uitleg voor de klas

Draag bij aan de ontwikkeling van kinderen naar volwassenheid

Is een combinatie van werken en leren voor jou het beste? Dan is de deeltijdopleiding master Pedagogiek perfect voor jou. Je wordt opgeleid tot een onderzoekende pedagoog die als coördinator of leidinggevende voor kinderen en opvoeders het verschil kan maken.

Drie studenten aan tafel

Aan de slag als professionele master pedagoog

Met je hbo-masterdiploma kun jij aan het werk als beleidsmedewerker, ambulant begeleider en coördinator. Of je kunt aan de slag als master pedagoog in het onderwijs, de kinderopvang, de jeugdhulp of in de opvoedondersteuning.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je leerteamcoach bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van domeinen en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Online open avonden

Behoefte aan persoonlijk studieadvies? Ook in deze tijd staan we (online) voor je klaar! Kijk hier voor meer informatie. 

Vraag de lerarenbeurs aan

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding! Je kunt de beurs aanvragen van 1 april tot 30 juni.


Losse modules

Weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om een of enkele module(s) los te volgen.


Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de master Pedagogiek? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en ander studiemateriaal ben je elk jaar ongeveer € 250 tot € 300 kwijt.

Ben je leraar?

Met de lerarenbeurs en de subsidieregeling Teambeurs primair onderwijs kun je een flinke studievergoeding krijgen.

En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op de website van DUO, tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleidingen.

De nieuwe aanvraagronde voor de Teambeurs loopt van 16 juli tot en met 15 oktober 2019. Met deze beurs kunnen leraren samen een masteropleiding volgen, met een specifieke schoolontwikkelvraag als uitgangspunt. De regeling omvat tevens het in praktijk brengen van de opgedane kennis. Ook is er subsidie voor kennisdeling, bijvoorbeeld in de vorm van coaching. Kijk voor meer informatie op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I).


Waarom deze opleiding bij de hu?

  • Maak je studie op maat

    Eigenaarschap en eigen verantwoordelijkheid spelen een grote rol. Kies welke thema’s je verkent en aan welke beroepsactiviteiten je werkt.

  • Bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren in de context

    Je leert kinderen, jongeren en volwassenen begeleiden en ondersteunen. Je ontwikkelt een duidelijke visie op opvoeden en ontwikkeling.

  • Denk out-of-the-box

    Je leert out-of-the-box denken vanuit een creatief en verbindend vermogen. Zo kun jij je goed inleven en zorgvuldig op situaties inspelen.


Certificering

De opleiding is in het kader van herregistratie bij het SKJ geregistreerd met 2520.00 punten.

Logo SKJ Kwaliteitsregister Jeugd

Direct contact

Tjeerd Postma

maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag

Vragen over de opleiding?