Bij de master Pedagogiek staat groei centraal. Allereerst natuurlijk bij kinderen, maar jouw eigen groei als professional is minstens zo belangrijk. Je leert hoe je een bijdrage levert aan goede opvoeding en goed onderwijs. De opleiding verbreedt, verdiept én verstevigt jouw professionaliteit.

Elk kind is uniek, en kinderen staan nooit op zichzelf. Ze hebben altijd een netwerk om zich heen van belangrijke betrokkenen: een ecosysteem. Denk aan ouders, andere opvoeders en leerkrachten maar ook aan de sportvereniging of de online omgeving. Dit ecosysteem is van invloed op het floreren van kinderen. Bij de master Pedagogiek leer je te kijken naar deze bredere context waarin kinderen zich bevinden.

Kinderen groeien op in een complexe maatschappij met grote thema’s als klimaatverandering, polarisatie, oorlogen en asielproblematiek. Als pedagoog speel jij een sleutelrol in hun ontwikkeling. Je leert te kijken naar alle aspecten van het leven van een kind. Dit doe je vanuit een ecologisch perspectief, waarbij het belang van het kind altijd centraal staat. Zo krijg je zicht op de bredere context waarin kinderen opgroeien. We geven je handvatten mee om pedagogische uitdagingen op een duurzame manier in beweging te krijgen.

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Startmoment 1 september en 1 februari
Lesdata Woensdag tussen 10.00 en 17.00 uur of tussen 14.00 en 21.00 uur
Studie-investering 20 tot 24 uur per week
Collegegeld € 2530 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt via de collegegeldmeter. Geef bij het invullen van de meter aan dat het gaat om een opleiding binnen Gedrag en Maatschappij.

Bekijk de financieringsmogelijkheden van de Lerarenbeurs.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Master of Arts
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Pedagogiek
Croho-code 44113
Docent Nico de Vos geeft uitleg voor de klas
De opleiding

Ontwikkel jezelf tot pedagoog (MA)

Tijdens de master verstevig je jouw pedagogisch fundament. De nadruk ligt op het verbinden en verdiepen van jouw praktijk met de theorie én met jou als persoon. 

Drie studenten aan tafel
Carrièreperspectief

Masterdiploma behaald, en nu?

Je kunt op allerlei plekken aan de slag. Bijvoorbeeld als leidinggevende of beleidsmedewerker in de jeugdhulp, in het onderwijs of in de kinderopvang, als docent pedagogiek of als coach bij een opleidingsinstituut.

Kennismaken op locatie

Wil je ons graag persoonlijk ontmoeten? Kom naar de studiekeuze-events op locatie!

Online open avonden

Bezoek een online open avond tussen 29 januari en 7 februari. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Wat kost een masteropleiding?

Bereken met de collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht hoe hoog jouw collegegeld uitvalt voor deze master. . Geef bij het invullen van de meter aan dat het gaat om een opleiding binnen Gedrag en Maatschappij. Per studiejaar ben je ongeveer € 275 kwijt aan boeken en andere lesmaterialen.

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je een flinke vergoeding met een lerarenbeurs. En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Lees meer daarover op de site van DUO.

Veel cao’s faciliteren een loopbaanbudget. Overleg met je werkgever of je dit budget kunt inzetten om deze master te volgen. Je kunt ook bespreken of je uren kunt krijgen voor (je activiteiten in het werkveld vanuit) de studie.

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Docenten Anita van Griethuijsen en Nadia Ezzahi helpen je graag verder!

Stuur direct een email

Waarom master pedagogiek bij de HU?

  • Het ecologisch perspectief staat centraal

    We kijken vanuit een ecologisch perspectief naar de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Daarmee zetten we het belang van het kind en de interactie tussen het kind, betrokkenen en de omgeving centraal.

  • Voor, met en in de pedagogische praktijk

    Het draait om jouw leerproces en jouw praktijk. Je leert je eigen vraagstuk met theorie te verdiepen en krijgt de tools om er naar te handelen op je werk.

  • Persoonlijke leerroute

    Eigenaarschap en eigen verantwoordelijkheid spelen een grote rol. Je kiest zelf welke thema’s je verkent en op welke wijze je dit doet. Er is veel ruimte voor jouw interesses en de onderzoeksvragen die je meeneemt uit jouw praktijk.

Vragen over de opleiding?

Volg ons en blijf op de hoogte