Zorg komt steeds dichter bij huis. Het ziekenhuis staat niet langer centraal bij behandeling en genezing, maar de thuisomgeving van de patiënt. Dat vraagt iets van zorgprofessionals. Naast flexibel zijn, moet je goed kunnen samenwerken met andere zorg- en welzijnsdisciplines. Hogeschool Utrecht biedt specialistische opleidingen voor paramedici, zoals logopedisten, mondzorgkundigen, huidtherapeuten, optometristen en orthoptisten.

Persoonlijke leerroute

Onze opleidingen zijn uitstekend te combineren met jouw werk als logopedist of mondhygiënist. Veel van de opdrachten doe je op je eigen werkplek. Ook bieden we flexibiliteit. Heb je bijvoorbeeld een relevante vooropleiding of werkervaring? Of een drukke periode op je werk? Dan kun je vrijstellingen krijgen. Ook is het bij bepaalde vakken mogelijk om de toetsen te doen zonder colleges te volgen.

 

Open avond

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk studieadvies? Bezoek de open avond pagina voor de meest actuele informatie.

Waarom bij de HU?

  • Gevarieerd en flexibel onderwijs

    Onze opleidingen volg je in de klas, maar ook in de praktijk. Individueel, maar ook in kleinschalige leerteams. Offline én online. Onze aanpak biedt een goede mix van leren op verschillende plekken en momenten. De digitale leeromgeving speelt hierin een belangrijke rol.

  • Werk aan je professionele ontwikkeling

    Stilstand is achteruitgang. Om op hoog niveau te kunnen opereren is het goed om je regelmatig bij te scholen.

  • Vergroot je netwerk

    Je komt in contact met vakgenoten en docenten waardoor je bouwt aan een sterk netwerk.