Werk je als medisch ondersteunende professional, paramedicus of verpleegkundige en wil je een mooie stap in je carrière maken? Met de master Physician Assistant verleg je je focus naar de medische zorg. Met deze opleiding kun je in het kader van taakherschikking een deel van de medisch zorg van de arts overnemen.

Duale master Physician Assistant: studenten en docent in overleg tijdens de les

Als Physician Assistant (PA) kun je in vrijwel alle medische specialismen aan het werk. Je maakt deel uit van het medisch behandelteam. Een Physician Assistant kan zelfstandig diagnostische, controle- of behandelconsulten uitvoeren, het werk van een zaalarts verrichten of de patiënt vertegenwoordigen in een multidisciplinair overleg.

Handig om te weten

Aanmelddeadline Aanmelden kan vanaf 1 september 2021
Start September 2022
Lesdata Donderdag bij de start in 2022
Studie-investering Circa 40-42 uur per week
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.
Locatie Hijmans van den Berghgebouw - Universiteitsweg 98 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Physician Assistant
Croho-code 49115
Master Physician Assistant, tijdens de opleiding
De opleiding

Focus op medische zorg

Je doorloopt en doorgrondt het geneeskundige proces. Zo leer je een anamnese afnemen, patiënten onderzoeken en een behandelplan opstellen. Ook praktijkgericht onderzoek en multidisciplinair overleg komen aan bod.

Master Physician Assistant, Carrièreperspectief
Carrièreperspectief

Neem taken van de arts over

Je neemt taken over van een arts in een ziekenhuis, zelfstandig behandelcentrum, instelling voor ouderenzorg of in een huisartsenpraktijk. Er is genoeg vraag nu er zoveel druk op de zorg staat.

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 1 en 12 februari. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Elke student heeft een individueel opleidingsplan waarbij het takenpakket, het studietempo en de leerroute wordt afgestemd op de vooropleiding en de learning outcomes voor de werkvloer.

Wat kost een masteropleiding?

In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt voor de master Physician Assistant. Voor boeken, lesmaterialen en een goede stethoscoop ben je ongeveer € 1.600 kwijt. VWS, OCW en Stichting KOH geven in bepaalde gevallen een vergoeding.

Waarom Physician Assistant studeren bij de HU?

  • Studeer bij een topopleiding

    Bij de laatste visitatie scoorde de opleiding GOED op alle vier de NVAO-standaarden en de opleiding staat in de NSE aangemerkt als beste MPA opleiding.

  • Kies voor een succesvolle opleiding

    De master Physician Assistant heeft een succesvolle uitstroom van 90 tot 95%. Grote kans dus dat jij je masterdiploma haalt.

  • Entrustable Professional Activities (EPA's)

    Onze studenten ontwikkelen zich op hun werkplek aan de hand van het EPA-concept. Zo garanderen we dat we professionals afleveren die bekwaam zijn in de taken die ze gaan uitvoeren.

Interesse in de Master Physician Assistant (DU)?

Vragen over de opleiding?