De bachelor Tandprothetiek is de enige opleiding in Nederland die opleidt tot het BIG-beschermde beroep van tandprotheticus. Door een combinatie van theorie en praktijk bereid je je voor op het verlenen van eerstelijns technische zorg voor cliënten die geheel of gedeeltelijk tandeloos zijn.

Twee studenten tandprothetiek aan het werk in een tandprothetics laboratorium

Je werkt aan een combinatie van technische zorgverlening met ondernemerschap en onderzoek. Zo word je een volwaardige kritische hbo-professional die in staat is om een eigen praktijk te runnen en samen te werken met tandtechnici, tandartsen, mka-chirurgen, tandarts-implantologen en andere zorgprofessionals.

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 15 januari
Start 1 september 2020
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 2053 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Tandprothetiek
Croho-code 39252

Een specialist met een brede blik

Tijdens de deeltijdopleiding Tandprothetiek leer je alles om dé specialist te worden in het aanmeten, vervaardigen, passen en aanbrengen van uitneembare prothetische voorzieningen in de mond. Daarnaast ontwikkel je een brede blik, door bijvoorbeeld lessen ondernemerschap en professionele houding.

2 studenten tandprothetiek maken een gipsafdruk van het gebit van een vrouwelijke patient

Zelfstandig aan de slag als tandprotheticus

Na het afronden van je studie mag je de titel Tandprotheticus voeren. Je kunt daarmee als zelfstandig behandelaar aan de slag in bijvoorbeeld een tandprothetische praktijk of mondzorgcentrum. Ook kan je je eigen onderneming beginnen of doorstuderen voor een master.

Aangemeld, en nu?

Start je in september? Voltooi dan je inschrijving. We hebben alle acties voor je op een rij gezet.

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je uiterlijk 15 januari aan!


Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Tandprothetiek? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt.
Voor boeken en materiaalkosten ben je jaarlijks ongeveer € 500 kwijt.


Waarom deze opleiding bij de HU?

  • De enige opleiding in Nederland

    De titel Tandprotheticus wordt alleen verleend aan afgestudeerden van de opleiding Tandprothetiek aan de Hogeschool Utrecht.

  • Netwerk

    Als student maak je deel uit van het netwerk van professionele tandprothetici en daarmee van het omringende netwerk van (mond)zorgprofessionals.

  • Rendement

    In onze huidige contractopleiding ligt het studierendement vanaf jaar 2 hoog. Ca. 99% van de studenten verwerft het getuigschrift.

Vragen over de opleiding?