In Nederland hebben maar liefst 2 miljoen mensen een huidaandoening. Zij kampen met klachten als pijn en jeuk, maar ook psychische problemen. Als huidtherapeut zorg je voor een adequate behandeling en goede psychologische begeleiding. Hiervoor werk je veel samen met huisartsen, dermatologen en andere paramedici.

Aanmelden 15 januari

De aanmelddeadline voor deze opleidingen was 15 januari 2019. Aanmelden is niet langer mogelijk. Vanaf oktober 2019 is het weer mogelijk je aan te melden voor start in september 2020.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 15 januari
Start 1 september 2019
Lesdata Eens in de week op maandag
Studie-investering Circa 24 uur per week
Collegegeld € 1800 (vrij van btw)
Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Croho-naam B Huidtherapie
Croho-code 34091
Voorbeeld van een praktijksituatie van de opleiding Huidtherapie

Verbeter de kwaliteit van leven van patiënten

De opleiding staat in het teken van huidtherapeutische zorg. Je leert huidproblemen signaleren, onderzoeken en behandelen. Je doel is om de kwaliteit van leven van de patiënten te verbeteren, zodat zij zo goed mogelijk kunnen participeren in de maatschappij.

Huidtherapeut aan het werk met patiënt

opgeleid tot huidtherapeut

Na de opleiding kun je aan de slag als zelfstandig huidtherapeut: veel afgestudeerden hebben of starten een eigen praktijk. Je kunt ook in een ziekenhuis of (para)medisch centrum werken, of onderzoek doen op het gebied van de huid.

flexibel onderwijs

Bij Hogeschool Utrecht studeer je waar het kan, flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je wat daarin mogelijk is. Zo kun je je studie zoveel mogelijk afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Huidtherapie? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je ongeveer € 1000 kwijt.waarom deze opleiding bij de hu?

  • Midden in het land

    Utrecht is centraal gelegen. Je kunt de locaties van de HU goed bereiken per openbaar vervoer en de auto.

  • Combineer studie, werk en privé

    Door de grote mate van zelfstandig leren en de innovatieve blended learning-omgeving kun je je studie goed inpassen in je drukke leven.

  • Volg praktijkgericht onderwijs

    Jouw ervaringen zijn input voor de lessen die je volgt. En wat je leert, pas je meteen toe in je werk.

Ingang heidelberglaan 7

interesse in de bachelor huidtherapie?

Neem contact met ons op