Alumnidag Opleiding Logopedie

Jaarlijks organiseert de Alumnivereniging Logopedie een symposium voor alle alumni van de opleiding Logopedie van de HU. Er zijn lezingen van logopedisten uit de praktijk en onderzoekers, met daarnaast volop ruimte voor discussies over het vakgebied.

Alumnidag opleiding Logepedie: carriereperspectief

Alumni ervaren het symposium als zinvol, gezellig en inspirerend. Ben jij afgestudeerd als logopedist? Dan ben je ook van harte welkom op de eerstvolgende alumnidag. Het programma van deze dag wordt ieder jaar weer met zorg samengesteld. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Handig om te weten

Start Najaar
Lesdata Datum volgt
Studie-investering 5 uur
Kosten € 35 (vrij van btw)
Deelnemers 70 - 150
Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Bewijs van deelname voor het kwaliteitsregister
Prijsinformatie Kosten: 27,50 voor alumni en 4e jaars studenten van de opleiding Logopedie Utrecht. 35,- voor niet-alumni.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Opleidingsadvies op maat

Kom je er niet uit of heb je vragen? Ga in gesprek en laat je adviseren.

Opleidingsinhoud

De Alumnidag van de opleiding Logopedie is een jaarlijks symposium voor logopedisten.

Sprekers

Pien van der Most
Ondersteunend tekenen bij kinderen
Deze superpraktische workshop bestaat uit een stukje theorie en een groot deel praktijk (Je zult vooral veel zelf tekenen en daar ga ik je bij helpen!). Je maakt kennis met ondersteunend tekenen - basis: “terwijl je vertelt, teken je de kern mee.” Iets waar een (kinder)brein heel veel behoefte aan heeft, en waar nog veel vaker gebruik van gemaakt mag worden. En daar hoef je niet goed voor te kunnen tekenen!

Ilse van Kelegom
Agressietraining
Uit cijfers van het CBS blijkt dat zorgprofessionals veel meer dan andere werknemers te maken krijgen met agressie. Bij agressie wordt vaak gedacht aan fysiek geweld, dreigen of schelden. Maar ander grensoverschrijdend gedrag zoals verwijtende, seksueel getinte of manipulatieve opmerkingen of gedragingen vallen ook onder agressief gedrag. Met dit soort gedrag heeft (bijna) elke zorgprofessional wel eens te maken gehad. Om deze reden hebben Ilse van Kelegom en Murielle Alvares een training weerbaarheid voor de zorgprofessional ontwikkeld. In deze workshop leer je meer dan ‘alleen’ omgaan met een boze patiënt. Je leert er met name veel over jezelf. Over waar jouw grenzen liggen en hoe jij ze wilt aangeven. Daarnaast gaan we in op wat agressie is, hoe het zich kan uiten en hoe je ermee kunt omgaan. Kijk alvast op YOU&MI Trainingcenter.

HU LAB
Inspiratie opdoen met nieuwe technologie
Het HUB-Lab biedt nieuwe werkvormen en technologieën waardoor je je kunt laten inspireren en waarmee je kunt experimenteren tijdens deze workshop. Ontdek wat de mogelijkheden van deze tools zijn in de logopediebehandeling. Je maakt o.a. kennis met de NAO robot, programmeren, Virtual en Augmented Reality. Meer info? Kijk alvast op HUB-Lab.

Maren van Rijssen, MSc, Junior onderzoeker, Lectoraat Logopedie Utrecht
CommuniCare
De interventie CommuniCare wil de regie van mensen met communicatieproblemen over hun leven en hun zorgtraject optimaliseren. Zorgprofessionals kunnen daaraan bijdragen door het principe samen beslissen toe te passen. De zorgprofessionals lichten de persoon met communicatieproblemen voor over de verschillende mogelijkheden voor therapie. De wensen van de cliënt wegen zwaar in de keuzes voor het behandeltraject.
In deze workshop gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een hulpmiddel om samen met de persoon met communicatieproblemen een beslissing te nemen over de beste behandeling. Kijk alvast op Communicare.

09.00 - 09.30 inloop en inschrijving
09.30 - 10.00 plenaire opening
10.10 - 11.00 workshopronde 1
11.00 - 11.30 koffiepauze
11.30 - 12.20 workshopronde 2
12.20 - 13.10 lunchpauze
13.10 - 14.00 workshopronde 3

Ben je geïnteresseerd in het verslag van de alumnidag op 15 september 2018? Dan kun je dit opvragen via allo.utrecht@gmail.com.

Toelating

De alumnidag is toegankelijk voor alle logopedisten.

Docenten

Naast interessante sprekers uit het werkveld buiten de HU is er ook ieder jaar een spreker van de opleiding Logopedie van de Hogeschool Utrecht zelf. Daarmee laten we zien waar we Trots op zijn.

Na deze opleiding

Na de Alumnidag ga je naar huis met veel actuele en praktische informatie waar je direct mee aan de slag kan in je werk.

Overige informatie

Alumni en 4e jaars studenten van de opleiding logopedie Utrecht betalen € 27,50. Niet-alumni betalen € 35.

De jaarlijkse alumnidag is een symposium dat zich richt op logopedisten.

Ben je afgestudeerd bij de afdeling logopedie van de HU, dan behoor je tot de groep alumni. Wederzijds contact tussen opleiding en afgestudeerden vinden wij erg waardevol; hopelijk vindt jij dat ook!

Word gratis lid van de logopedie alumnivereniging en ontvang een waardebon van € 50 die je in kunt zetten wanneer je één onze post-hbo opleidingen gaat volgen.

Waarom Alumnidag Opleiding Logopedie bij de HU?

  • Vergroot je netwerk

    De HU vindt het belangrijk om contact te houden met haar Alumni. Wederzijdse informatie-uitwisseling is daarbij heel belangrijk. De Alumnidag biedt daarvoor de mogelijkheid.

Deze dag is geaccrediteerd door:

ADAP is het centrale loket voor de aanvragen van accreditatie van deskundigheidsbevorderende activiteiten voor paramedici die vallen onder het Kwaliteitsregister Paramedici. ADAP bewaakt zo de kwaliteit van bij- en nascholing en andere activiteiten voor paramedici.

ADAP

Direct contact

Karin Verheij

Coördinator post-hbo logopedie

Interesse in de Alumnidag allo 2018 Opleiding Logopedie?

Vragen over de alumnidag?

Volg deze opleiding