Vind je oog het mooiste zintuig wat er is en wil je hiermee aan de slag? Optometrie is een brede oogzorgopleiding. Een optometrist onderzoekt de gezondheid van het oog op oogafwijkingen, bijvoorbeeld staar, hoge oogdruk en netvliesafwijkingen bij diabetes. Daarnaast adviseert een optometrist, indien nodig, een passend visueel hulpmiddel, zoals contactlenzen of een bril. Patiënten met complexe oogafwijkingen verwijst een optometrist door naar de oogarts.

Je werkt al in de oogzorg en loopt er tegenaan dat je mensen niet volledig kunt  helpen met hun oogheelkundige klachten. Wil jij in staat zijn zelfstandig diagnoses te stellen? Mensen helpen om een juiste keuze te maken voor hun behandeling, passend voor hun zorgvraag? Dan is de deeltijd opleiding optometrie wat voor jou!

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 15 januari
Start 1 september
Lesdata Lesdag woensdag, toetsing ook maandag, dit kan per studiejaar wijzigen.
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Optometrie
Croho-code 34549

Tijdens de opleiding

Vanaf dag een ga je onder begeleiding van onze bevlogen docenten direct aan de slag met medestudenten. Daarna werk je met echte patiënten in onze eigen HU kliniek. Gedurende je opleiding zorgen wij ook voor passende stages zodat jij zoveel mogelijk alle kennis direct in de praktijk kan toepassen.

Carriereperspectief

Optometristen zijn werkzaam in het ziekenhuis, in de optiek- en contactlenzenbranche of in de optische industrie. Velen kiezen voor ‘het beste van twee werelden’ en combineren hun baan. Je kunt aan de slag in loondienst, maar ook als eigen ondernemer. Na deze opleiding kun je er ook voor kiezen om verder te studeren.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. In overleg wordt de volgorde en het tempo van je persoonlijke leerroute bepaald. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Aangemeld, en nu?

Bekijk wat de volgende stappen zijn nadat je je hebt aangemeld.

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Kosten

De deeltijdopleiding Optometrie is een bekostigde opleiding. Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Optometrie? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt.

Waarom deze opleiding bij de HU

  • Unieke opleiding

    De opleiding optometrie wordt in Nederland alleen door Hogeschool Utrecht aangeboden.

  • Studie, werk en privé

    De deeltijdopleiding optometrie is geschikt om de volgorde en het tempo aan te passen aan de persoonlijke situatie.

  • Ervaring

    Het programma is ontworpen voor mensen met werkervaring en eerder verworven competenties als aankomend HBO-beroepsprofessional binnen de oogzorg.

Vragen over de opleiding?