De juf van groep 7 die zo geweldig kon voorlezen. Of de wiskundeleraar die zelfs de moeilijkste sommen nog goed kon uitleggen. Word jij zoals jouw favoriete leerkracht of wil je niet voor de klas? Wat dacht je dan van tolk Nederlandse Gebarentaal? Of help kinderen veilig en gezond opgroeien met de opleiding Pedagogiek. Voor wie maak jij straks het verschil?

Studenten over het interessegebied Onderwijs & Opvoeding

Video afspelen
2:17

Kijk rond op de leslocatie

Alvast zelf zien in welk gebouw je les gaat krijgen? Laat je dan rondleiden door een HU-student. Je komt langs lokalen, luistert naar ervaringen en test je kennis met VR-foto’s.

Basisonderwijs

Van verlegen kleuter tot zelfverzekerde achtstegroeper: kinderen maken op de basisschool een grote ontwikkeling door. Ze leren er lezen, schrijven en rekenen én ontwikkelen zich ook enorm. Wil jij een belangrijke rol spelen in het leven van jonge kinderen en vind je het leuk om kennis over te dragen? Dan is de (academische) pabo of pabo sportklas iets voor jou.

Nederlandse Gebarentaal

Gebarentaal is een visuele taal. In plaats van de stem en het gehoor staan handen, gezicht en ogen centraal. Lijkt het je interessant om gebarentaal te leren en om anderen dit aan te leren? Of wil je als tolk een brug slaan tussen de horende en niet-horende wereld? Duik dan in de boeiende wereld van de Nederlandse Gebarentaal. 

Opleidingen binnen Nederlandse Gebarentaal

Pedagogiek

Wil je kinderen en jongeren helpen goed, veilig en gezond op te groeien? Ben je sociaal en kun je goed luisteren? Je bent nieuwsgierig naar wat iemand drijft, naar wat de oorzaak van gedrag is. Zonder vooroordelen kijk je naar verschillende stijlen van opvoeding en begeleid je ouders of leerkrachten. En als echt mensenmens word jij blij als je mensen verbindt en hen helpt in hun ontwikkeling.

Opleiding Pedagogiek

Voortgezet onderwijs

In het onderwijs draait het niet alleen om de inhoud van het vak. Leerlingen motiveren, ze uitdagen, iets nieuws laten leren én ook iets van hen leren. Geen dag is hetzelfde als je voor de klas staat. Kies je voor een lerarenopleiding voortgezet onderwijs dan heb je de keuze uit 14 middelbare-schoolvakken. Een aantal kun je zelfs in het Engels volgen. Wat wordt het voor jou?

Opleidingen binnen Voortgezet onderwijs

Ontdek alle interessegebieden

Heb je nog vragen?