De juf van groep 7 die zo geweldig kon voorlezen. Of toch de meester van groep 6, met z’n gekke grappen? Of nee… de wiskundeleraar die zelfs de moeilijkste sommen nog goed kon uitleggen! Wie was jouw favoriete leerkracht? En voor wie maak jij straks het verschil? 

Wil je later niet voor de klas? Geen probleem! Met Onderwijs & Opvoeding kun je ook nog andere kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van tolk Nederlandse Gebarentaal? Of help kinderen veilig en gezond opgroeien met de opleiding Pedagogiek.

Studenten over het interessegebied Onderwijs & Opvoeding

Video afspelen
2:17

Basisonderwijs

Van verlegen kleuter tot zelfverzekerde achtstegroeper: kinderen maken op de basisschool een grote ontwikkeling door. Ze leren er lezen, schrijven en rekenen én ontwikkelen zich ook enorm. Wil jij een belangrijke rol spelen in het leven van jonge kinderen en vind je het leuk om kennis over te dragen? Dan is de (academische) pabo of pabo sportklas iets voor jou.

Opleidingen binnen Basisonderwijs

Nederlandse Gebarentaal

Gebarentaal is een visuele taal. In plaats van de stem en het gehoor staan handen, gezicht en ogen centraal. Lijkt het je interessant om gebarentaal te leren en om anderen dit aan te leren? Of wil je als tolk een brug slaan tussen de horende en niet-horende wereld? Duik dan in de boeiende wereld van de Nederlandse Gebarentaal. 

Opleidingen binnen Nederlandse Gebarentaal

Pedagogiek

Wil je kinderen en jongeren helpen goed, veilig en gezond op te groeien? Ben je sociaal en kun je goed luisteren? Je bent nieuwsgierig naar wat iemand drijft, naar wat de oorzaak van gedrag is. Zonder vooroordelen kijk je naar verschillende stijlen van opvoeding en begeleid je ouders of leerkrachten. En als echt mensenmens word jij blij als je mensen verbindt en hen helpt in hun ontwikkeling.

Opleiding Pedagogiek

Voortgezet onderwijs

In het onderwijs draait het niet alleen om de inhoud van het vak. Leerlingen motiveren, ze uitdagen, iets nieuws laten leren én ook iets van hen leren. Geen dag is hetzelfde als je voor de klas staat. Kies je voor een lerarenopleiding voortgezet onderwijs dan heb je de keuze uit 14 middelbare-schoolvakken. Een aantal kun je zelfs in het Engels volgen. Wat wordt het voor jou?

Opleidingen binnen Voortgezet onderwijs

Kijk alvast rond in de gebouwen

Hoe groot is zo’n lesgebouw eigenlijk? Hoe zien de lokalen eruit? En waar haal je iets te eten? Het antwoord op deze en andere vragen krijg je als je de virtuele tour doet. Luister naar de ervaringen van een HU-student, kijk filmpjes en VR-foto’s en laat je hersenen kraken, want je kennis wordt op de proef gesteld.

Start de virtuele tour

Overige interessegebieden

Niet gevonden wat je zoekt? Of wil je graag nog verder kijken? Bekijk ons opleidingsaanbod binnen de overige interessegebieden:

Heb je nog vragen?

Volg ons voor meer studiekeuzetips