Mensen helpen, daar draait het om bij Gezondheidszorg & Welzijn. En dat helpen kan op verschillende manieren. Als verpleegkundige in een ziekenhuis of als fysiotherapeut in je eigen praktijk. Maar je kunt ook op andere gebieden helpen: als iemand schulden heeft of het zelf niet redt in de maatschappij. Wie help jij straks weer op de been?

Studenten over het interessegebied Gezondheidszorg & Welzijn

Video afspelen
2:23

Kijk rond op de leslocatie

Alvast zelf zien in welk gebouw je les gaat krijgen? Laat je dan rondleiden door een HU-student. Je komt langs lokalen, luistert naar ervaringen en test je kennis met VR-foto’s.

Bewegingsstudies

Een blessure voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Maar als je dan toch geblesseerd bent, is het fijn als je bij de fysiotherapeut terecht kunt. Eerst om van je klacht af te komen en daarna om te zien hoe je klachten kunt voorkomen.

Opleiding Bewegingsstudies

Paramedisch

In de zorg heb je niet alleen te maken met artsen of verpleegkundigen. Logopedisten, farmakundigen, mondzorgkundigen, huidtherapeuten, optometristen en orthoptisten vallen ook onder zorg. Dit zijn paramedische beroepen. Je werkt in zo'n functie vaak in een gezondheidscentrum, ziekenhuis of in je eigen praktijk.

Opleidingen binnen Paramedisch

Pedagogiek

Wil je kinderen en jongeren helpen goed, veilig en gezond op te groeien? Ben je sociaal en kun je goed luisteren? Je bent nieuwsgierig naar wat iemand drijft, naar wat de oorzaak van gedrag is. Zonder vooroordelen kijk je naar verschillende stijlen van opvoeding en begeleid je ouders of leerkrachten. En als echt mensenmens word jij blij als je mensen verbindt en ze helpt in hun ontwikkeling.

Opleiding Pedagogiek

Sociaal juridisch/financieel

Schulden na een scheiding, ruzie met de buren of gedoe met de woningbouwvereniging. Welke rechten heb je als dit gebeurt? Onze wetten en regels zijn voor veel mensen te ingewikkeld. Als sociaal juridisch of sociaal financieel dienstverlener geef je advies en help je bij het oplossen van juridisch problemen. 

Opleidingen binnen Sociaal juridisch/financieel

Social Work

Als sociaal werker help je mensen die het op eigen kracht niet redden in onze samenleving. Je begeleidt bijvoorbeeld jongeren die in aanraking komen met justitie, vluchtelingen of mensen met een beperking. Je denkt in oplossingen, niet in problemen. Daarbij werk je samen met andere professionals, zoals huisartsen, politieagenten, wijkverpleegkundigen of psychologen.

Opleidingen binnen Social Work

Vaktherapie

Ben je kunstzinnig, creatief en sociaal?  Weet je goed hoe je zelf in het leven staat en wil je  anderen helpen om (weer) regie over hun leven te krijgen? Dan zit je bij Vaktherapie helemaal op je plek!

Opleiding Vaktherapie

Verpleegkunde

Je zorgt graag voor anderen, weet van aanpakken en staat stevig in je schoenen. Herken je jezelf hierin? Dan is Verpleegkunde of Medische hulpverlening iets voor jou. Je vindt makkelijk een leuke werkplek, bijvoorbeeld in het ziekenhuis, een verzorgingstehuis of wijkverpleging. En met je diploma kun je ook goed in het buitenland aan het werk.

Opleidingen binnen Verpleegkunde

Ontdek alle interessegebieden

Heb je nog vragen?