Je eigen bedrijf beginnen, een slimme (duurzame) oplossing bieden of je verdiepen in wetten en regels. Dat zijn zo maar wat voorbeelden van onderwerpen binnen Economie & Management. En of je nu voor cijfers en processen gaat of voor mensen en organisaties, je kiest altijd voor een opleiding met veel aandacht voor de praktijk. Welke richting ga jij op?

Studenten over het interessegebied Economie & Management

Video afspelen
2:20

Kijk rond op de leslocatie

Alvast zelf zien in welk gebouw je les gaat krijgen? Laat je dan rondleiden door een HU-student. Je komt langs lokalen, luistert naar ervaringen en test je kennis met VR-foto’s.

Business

Wil je weten hoe dingen sneller, efficiënter en duurzamer kunnen? Dan is (technische) bedrijfskunde of logistiek interessant voor jou. En als Nederland te krap voor je is, zoek je gewoon de grenzen op met International Business.

Opleidingen binnen Business

Finance

Jaarrekeningen, winstcijfers en financiële adviezen. Als je houdt van gepuzzel met getallen en benieuwd bent naar het verhaal achter de cijfers, zit je bij onze financiële opleidingen helemaal op je plek.

Opleidingen binnen Finance

Studenten Human Resource Management oefenen gespreksvaardigheden.

Human Resource Management

Bedrijven zitten te springen om goede werknemers. Maar hoe vinden ze die? En hoe gebruik je data voor je advies over een gezonde werkplek? Met deze vragen ga je aan de slag bij Human Resource Management.

Opleidingen binnen Human Resource Management

Marketing

Sommige merken zijn zo succesvol dat ze zichzelf verkopen. Wat is het geheim daarachter? Hoe zet je een nieuw product in de markt? Wat zijn de beste verkooptechnieken? En hoe start je je eigen bedrijf? Wanneer je voor een van de opleidingen binnen marketing kiest, duik je helemaal in dit soort onderwerpen.

Opleidingen binnen Marketing

Recht

Wist je dat er in Nederland zo’n 2.500 wetten zijn? En dat het aantal alleen maar toeneemt? Bij de opleidingen binnen dit gebied leer je je weg te vinden in wetten en regels. En misschien nog belangrijker: je leert hoe je ze vertaalt naar de praktijk.

Opleidingen binnen Recht

Veiligheid

Terrorisme, cybersecurity en beveiliging: veiligheid is een hot topic. Als veiligheidskundige houd jij in elke situatie je hoofd koel. Je bent bezig met de veiligheid van mensen en de leefbaarheid van de maatschappij.

Opleidingen binnen Veiligheid

Ontdek alle interessegebieden

Heb je nog vragen?