Studenten bedenken initiatieven voor een duurzaam Amersfoort

03-11-2016

In vier weken goede initiatieven bedenken voor een smart en sustainable Amersfoort. Dat was de opdracht voor tweehonderd eerstejaarsstudenten van de opleiding Built Environment van de HU. Op 2 november presenteerden drie finalisten hun ideeën aan de wethouder.

De winnende studenten van Smart City Amersfoort

De opdracht van de gemeente Amersfoort voor het bedenken van slimme en duurzame toepassingen moesten betrekking hebben op leefbaarheid, bereikbaarheid, veiligheid en klimaat. Doel hierbij was studenten op deze manier kennis te laten maken met de stad en betrokkenheid te vergroten.

Drie van de twintig groepen mochten na een maand werken hun ideeën pitchen aan een jury onder leiding van wethouder Yvonne Kemmerling en hun medestudenten in de raadszaal van de gemeente. Het beste idee kwam van een groep die bedacht had waar de stad over twintig jaar moet zijn en welke stappen daarbij nodig zijn om dit te bereiken. De studenten zouden een app willen ontwikkelen voor slim parkeren, waardoor er minder luchtvervuiling is, omdat auto’s direct naar een lege parkeerplek rijden. Dit brede denken sprak de jury aan.

Foto: wethouder Kemmerling feliciteert de winnaars
Bron: Trajectum