Een diploma halen om hogerop te komen, nóg beter te worden in wat je doet of je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten? Of overweeg je zelfs om een andere richting in te slaan? Wat je ambities ook zijn, bij de HU vind je een bacheloropleiding die bij je past.

Met een deeltijdbachelor van de HU verbreed je je kennis, groei je als professional en word je een specialist in jouw vakgebied. Je verbetert niet alleen je professionele, maar ook je persoonlijke vaardigheden. Daarmee krijgt je cv een boost en vergroot je je carrièremogelijkheden.

Bekijk onze bacheloropleidingen

Bekijk per vakgebied ons brede aanbod aan deeltijd- en duale bacheloropleidingen.

Bezoek onze studiekeuze-events

Volg presentaties, stel je vragen, ontmoet docenten en krijg advies op maat. Schrijf je in voor een online open avond of kom sfeer proeven op onze locaties.

Een bachelor in deeltijd

Een deeltijdbachelor is een vierjarige, praktijkgerichte hbo-opleiding met een officieel erkend diploma. Interessant als je een volgende of andere stap wilt maken in je carrière. Je volgt deze opleiding vaak naast je werk. Je hebt ongeveer een tot twee dagdelen per week les.

Om een bacheloropleiding te kunnen volgen, moet je minimaal een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebben. Heb je niet de juiste vooropleiding, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je je wellicht aanmelden voor het 21+ toelatingsonderzoek. Meer informatie over de toelatingseisen en andere praktische zaken, zoals lesdagen, kosten en studiebelasting, vind je op de opleidingspagina.

Duale opleiding

Wil je je baan combineren met studeren? Dan kun je een duale bacheloropleiding volgen. Je opleiding en je werk vullen elkaar dan aan. Dat betekent dat je werkplek moet aansluiten op je studie. De HU biedt zes duale bachelors aan.

Waarom bij de HU?

Studeren is best een uitdaging, zeker in combinatie met je baan, gezin of een druk sociaal leven. Gelukkig studeer je bij veel HU-opleidingen flexibel. Daardoor is er vaak meer mogelijk dan je denkt.

Je volgt innovatief en eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk. Onze docenten zijn echte experts in hun vakgebied. Wat je bij ons leert, pas je direct toe in je werk.

Je hebt veel contact met medestudenten. Hierdoor bouw je aan een sterk professioneel netwerk.

Onze locaties zijn centraal gelegen en dus prima bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto of de fiets.

Niet alleen ons onderwijs, maar ook onze faciliteiten zijn state of the art. Onze locaties beschikken over de allernieuwste voorzieningen.

Begeleiding

Een opleiding volgen is een grote stap. Misschien twijfel je zelfs of je de studie wel aankunt. Wij gaan graag met je in gesprek over je leerdoelen en persoonlijke situatie, zodat je straks precies weet of de opleiding bij jou past. Ook tijdens je studie kun je rekenen op goede begeleiding van docenten.

Voordelig studeren

Als je een deeltijdopleiding volgt, heb je geen recht op studiefinanciering. Toch kun je in bepaalde gevallen een tegemoetkoming van je studiekosten krijgen. Op de pagina Voordelig studeren zetten we de financieringsmogelijkheden op een rij. Studeer je duaal? Dan ontvang je wel studiefinanciering.

Meer informatie

Heb je nog vragen?