Startup van HU-student trekt eerste grote klanten aan

05-02-2016

De startup Flex-Appeal wil bijbaantjes aantrekkelijker maken door alle communicatie over het werk samen te brengen in een applicatie en een website. De startup is net opgericht door onder andere HU-student Vincent de Wit en heeft al twee grote klanten weten aan te trekken: franchisegroep Goedhart (Gamma en Karwei) en Randstad Hospitality. “Het gaat echt heel hard nu”, vertelt Vincent de Wit.

Het Team van Flex-Appeal

Ruim de helft van de jongeren heeft een bijbaantje en de communicatie verloopt vaak via WhatsApp- of Facebook-groepen, telefoon of e-mail. Als er een wijziging is in de planning of diensten geruild moeten worden, kan dit nogal stroef verlopen en veel tijd kosten. De Flex-Appeal-app brengt alle medewerkers samen op een centraal platform voor alle zaken rondom de bijbaan. In de virtuele kantine kunnen medewerkers onderling publieke berichten uitwisselen, waarop iedereen kan high-fiven of reageren. In besloten groepen ‘Kassa’ of ‘Vulploeg’ communiceren medewerkers alleen over hun eigen onderwerpen. Dankzij koppelingen met planningsprogramma’s kun je het laatste rooster raadplegen.

Community StudentsInc

Vincent de Wit is vierdejaars student Business IT & Management bij Hogeschool Utrecht en een van de oprichters van Flex-Appeal. De startup is de afgelopen tijd ondersteund door bedrijfsincubator StudentsInc, van Hogeschool Utrecht. De oprichters van Flex-Appeal vonden bij StudentsInc een werkplek en konden in de community terecht met allerlei vragen. “Dat is het voordeel van een brede groep mensen waarin veel disciplines vertegenwoordigd zijn; krachten worden gebundeld. Je kunt er terecht met allerlei vragen en er is altijd wel iemand die er iets van weet. Zo kwamen we uiteindelijk uit bij een designer die onze website heeft ontworpen”, vertelt De Wit.

Afstuderen op je eigen bedrijf

Bij StudentsInc kun je ook afstuderen op je eigen bedrijf en dat is precies wat Vincent de Wit gaat doen: “Ik doe dan onderzoek naar hoe we medewerkers meer kunnen betrekken bij een bedrijf en bedrijfsprocessen. “ De Wit staat op het punt te vertrekken naar San Francisco om daar een beurs te bezoeken waar alle grote software en applicatiebedrijven zijn vertegenwoordigd. De reis is een prijs die de oprichters van Flex Appeal hebben gewonnen in een wedstrijd. De combinatie van een bedrijf hebben en studeren, is lastig. erkent hij: “Maar het is ook gewoon een kwestie van prioriteiten stellen.”

Centraal platform voor de bijbaan

Binnenkort gaan zo'n 700 Randstad-medewerkers bij de Amsterdam ArenA werken met Flex-Appeal. In de toekomst wil Flex-Appeal nog nadrukkelijker het centrale platform voor alle zaken rondom een bijbaan worden. Bijvoorbeeld door via een spel de productiviteit en de kwaliteit van medewerkers te belonen of op een laagdrempelige manier hun tevredenheid te meten.