Marieke Telleman winnaar Ad van Doorenprijs

23-11-2016

Marieke Telleman, vierdejaarsstudent Orthoptie aan Hogeschool Utrecht, heeft de Ad van Doorenprijs 2016 van de Faculteit Gezondheidszorg gewonnen. Deze prijs voor de meest bijzondere prestatie op het gebied van honoursonderwijs werd dinsdag 22 november uitgereikt.

AdvDoorenprijs

De studente heeft op eigen initiatief zes honours-sterren behaald. Die worden toegekend als beloning voor extra uitdagende onderwijstrajecten. "Jij bent begonnen als een voorzichtige, wat onzekere student en bent zelfstandig uitgegroeid tot een zelfbewuste professional die ook internationaal aan de beroepsgroep bijdraagt", zei juryvoorzitter Danielle Poels.

De opleiding Orthoptie richt zich op stoornissen bij de samenwerking tussen de ogen (met als gevolgen bijvoorbeeld hoofdpijn, scheelzien of een lui oog). Zij kreeg de prijs uit handen van de naamgever Ad van Dooren, voormalig lector bij het Lectoraat Innovatie van Zorgprocessen in de Farmacie van Hogeschool Utrecht. Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Symposia

Telleman is ‘blij en trots’ met de gewonnen prijs, zegt ze. Vanaf het eerste jaar woonde ze symposia bij om de opgedane kennis en inzichten toe te passen in het onderwijs en de praktijk. In het tweede jaar volgde ze een cursus over persoonlijk leiderschap. "Dat betekende een omslag in mijn denken: voortaan zag ik niet allemaal beren op de weg maar ga ik dingen proberen en zie ik wel wanneer het schip strandt."

Bron: Trajectum