Ilab wint prijs voor inspirerende oplossingen van Science Parken

23-09-2016

Utrecht Science Park/De Uithof heeft de eerste prijs gewonnen van het Inspiring Solutions Programme 2016 van de Internationale Associatie van Science Parken. De prijs ging naar ilab, een laboratorium waar studenten, onderzoekers en bedrijven met elkaar studeren en werken.

Prijsuitreiking Inspiring Solutions Program 2016

De winnende oplossing iLab is een volledig ingericht en bemenst laboratorium, waar zowel starters als gevestigde bedrijven zonder voorinvestering onderzoek kunnen (laten) doen. Het iLab zorgt ervoor dat farmaceutische bedrijven sneller hun producten naar de markt kunnen brengen, door het inzetten van studenten en onderzoeksfaciliteiten. Tijdens hun opleiding optimaliseren deze studenten analyseprotocollen van de bedrijven waarna deze worden gevalideerd in een geaccrediteerd laboratorium.

Dankzij iLab wordt de ontwikkeling van geneesmiddelen en de toegang ervan tot de markt versneld. Daarnaast doen studenten ervaring op voor een eventuele baan bij farmaceutische bedrijven. Bedrijven kunnen in het iLab in ontmoeting komen met getalenteerde studenten, waardoor zij stages of een werkplek kunnen vinden.

De oplossing maakt deel uit van een programma van het Utrecht Science Park om de aanwezige kennis, talenten en onderzoeksinfrastructuur beter te ontsluiten. Ook past iLab bij de ambitie van Hogeschool Utrecht om impact te hebben op de economische ontwikkelingen in de regio, door strategisch samen te werken. Hierbij zijn co-creatie en co-productie sleutelwoorden.

Internationale Associatie van Science Parken

De prijs werd op 21 september uitgereikt op het wereldcongres van de Internationale Associatie van Science Parken (IASP), in Moskou. In dit wereldwijde netwerk verenigen managers van science parken en andere gebieden van innovatie zich. Het IASP heeft 387 leden in 79 landen, die hebben mochten stemmen op de beste 'inspiring solutions'.