Vette hamburgers, friet en overgewicht? Of juist biologisch eten, gezonde superfoods en fanatiek hardlopen? Als docent Gezondheidszorg en Welzijn leer jij je leerlingen hoe ze door beweging en voeding goed voor zichzelf en anderen kunnen zorgen. Je leert hoe het lichaam reageert op griep en welke medicijnen het beste helpen tegen astma. En natuurlijk leer je hoe je al je kennis hierover doorgeeft aan je leerlingen.
Video afspelen

aanmelden

Zin om te beginnen? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt. Je kunt je aanmelding voor deze opleiding regelen tot 1 mei 2019.

Open dag 24 november 2018

Kom 24 november naar onze open dag. Je bent welkom tussen 9:30 en 15:00 uur.

01
Tijdens de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads: voorbeeld van een lessituatie

Tijdens de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Tijdens de opleiding leer je alles over het menselijk lichaam en een gezonde leefstijl. Daarnaast leer je hoe je moet lesgeven: je ontwerpt en ontwikkelt onderwijs, leert hoe je kennis overbrengt en hoe je leerlingen begeleidt tijdens je lessen. Direct vanaf het eerste jaar loop je al stage op een school.

02

Opgeleid tot Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Na de opleiding ben je Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads en mag je les geven in de onderbouw van de havo en het vwo, aan het mbo, vmbo en in het volwassenenonderwijs.

Toelating

Je kan met de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads beginnen als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingstoets doen. Heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding die aansluit bij een schoolvak? Dan kun je ook de éénjarige kopopleiding volgen.

Iets voor jou?

• Je vindt biologie interessant

Voeding en leefstijl, maar ook stofwisseling, cellen en ziektes: alles wat je maken heeft met je lichaam boeit jou.

• Je ontmoet graag nieuwe mensen

Als leraar ontmoet je het hele jaar door nieuwe klassen met nieuwe leerlingen en daar houd jij van.

• Je pakt makkelijk de aandacht

Als leraar sta je voor de klas en breng je vol enthousiasme jouw kennis en ervaringen over aan je leerlingen.

Eveline van Ginneke, opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads, Hogeschool Utrecht

"Ik leer de meiden onder andere gezichtsmassage, epileren en verven"

Eveline van Ginneke

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 mei 2019
Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Education (BEd)
Numerus fixus Nee
Utrecht Science Park

Interesse in de bachelor Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads?