Na de opleiding

Na de opleiding ben je leraar en mag je lessen Gezondheidszorg en Welzijn of Verzorging geven in de onderbouw van de havo en het vwo, aan het mbo, vmbo en in het volwassenenonderwijs. Je leert de leerlingen hoe ze goed voor zichzelf en anderen kunnen zorgen.

Wat kan ik worden met Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads?

Na de opleiding ben je leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn en mag je lessen Gezondheidszorg en Welzijn of Verzorging geven in de onderbouw van de havo en het vwo, aan het mbo, vmbo, het praktijkonderwijs en in het volwassenenonderwijs. De vooruitzichten op een baan zijn uitstekend.

Je mag lesgeven als leraar Gezondheidszorg en Welzijn en Verzorging aan de onderbouw van de havo en het vwo. Je leert de leerlingen hoe ze goed voor zichzelf en anderen kunnen zorgen.

Als je les gaat geven als leraar Gezondheidszorg en Welzijn in de bovenbouw van het vmbo of mbo, bereid je je leerlingen voor op een beroep binnen de sector zorg en welzijn.

Je kunt aan de slag bij

 • Voortgezet onderwijs (onderbouw havo en vwo)
 • Mbo-school
 • Vmbo-school
 • Onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs
 • Praktijk-school

Baankans

80%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

  Doorstuderen na je diploma?

  Ben je na je bachelor nog niet klaar met studeren? Zet dan je tanden in een boeiende vervolgopleiding. Je kunt bij de HU verdiepende masters volgen, bijvoorbeeld Educational Needs en Pedagogiek.

  Utrecht Science Park met uitzicht op Padualaan 97

  Interesse in de bachelor Leraar Gezondheidszorg en Welzijn tweedegraads?

  Heb je nog vragen?