Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor een opleiding bij Hogeschool Utrecht. Het duurt nog even voordat je met je opleiding gaat starten. Op deze pagina lees je wat je de komende tijd kunt verwachten en wat je nog moet doen om je inschrijving af te ronden.

Van aanmelding naar start studie

In het overzicht hieronder zie je welke stappen je moet zetten om je inschrijving te voltooien. Houd je mail goed in de gaten. Je krijgt namelijk per actie bericht van ons op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

 1. Doe de studiekeuzecheck

  Voordat je met je opleiding kunt starten, doe je de studiekeuzecheck. Met deze check weet je zeker dat er een goede match is tussen de opleiding en jou. De studiekeuzecheck start vanaf februari. Je ontvangt hierover een e-mail. Let op: heb je je aangemeld voor een opleiding met numerus fixus? Ga dan naar onze numerus fixus-pagina voor alle informatie over de selectieprocedure en rangnummers.

 2. Activeer je HU-account

  Half juni krijg je een mail met uitleg om je HU-account te activeren. Wanneer je HU-account is geactiveerd, heb je een HU-mailadres en kun je inloggen in de digitale omgevingen van de HU zoals myHU. Hier vind je de inschrijfchecklist waarmee je kunt nagaan of je alle stappen hebt gezet om je inschrijving te voltooien. Ook vind je hier alle informatie over je studie en je digitale collegekaart. Bekijk myHU in je browser of download de app (tijdelijk alleen voor iOS).

 3. Voltooi je inschrijving

  Om je inschrijving af te ronden, moet je nog een aantal stappen zetten. Welke dat zijn, zie je in de inschrijfchecklist op myHU. Je krijgt daarnaast ook regelmatig e-mails van ons over de status van je inschrijving en welke stappen je nog moet nemen om je inschrijving te voltooien. Sommige opleidingen sturen je op je HU-mailadres aanvullende informatie toe. Zorg dus dat je regelmatig inlogt op mymail.hu.nl en check altijd je SPAM-folder op berichten.

 4. Check waar je recht op hebt

  Vergeet niet te kijken of je recht op studiefinanciering en een studentenreisproduct hebt.

 5. Meld je aan voor de UIT

  Als je voor de HU kiest, ga je studeren in een van de leukste studentensteden van Nederland. Wil je weten wat de stad Utrecht allemaal te bieden heeft? En alvast je medestudenten ontmoeten? De Utrechtse Introductietijd (UIT) is dé start van je studentenleven. Dat mag je dus echt niet missen! De UIT vindt half augustus plaats. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de UIT.

 6. Denk aan de deadline

  De deadline voor de inschrijving nadert: uiterlijk 31 augustus moet je je deze voltooid hebben. Op de inschrijfchecklist in myHU zie je welke acties er nog open staan. Als je je inschrijving hebt afgerond, staat niets je meer in de weg om aan je studie te beginnen.

 7. Start met je studie

  Het studiejaar start eind augustus of begin september met de introducties. Alle informatie hierover vind je in myHU. De groepsindeling en je lesrooster staan ook in myHU of ontvang je tijdens de opleidingsintroductie. Dit wisselt per opleiding. Veel succes met je studie!

Tip: bekijk ook de pagina Studeren: wat moet ik regelen? van de Rijksoverheid. Vul de vragen in en ontvang een persoonlijk overzicht van wat je allemaal moet regelen als je gaat studeren en waar je recht op hebt.

Een voorproefje van studeren aan de HU?

Volg dan onze studenten op Instagram! #studiekeuze #studentlife #campuslife #HogeschoolUtrecht #hierkomtallessamen

Instagram

Heb je niet de juiste vooropleiding en ben je 21+?

Heb je niet de juiste vooropleiding voor de opleiding van je keuze, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen, klik op de link hieronder voor alle info.


Info 21+ toelatingsonderzoek

Heb jij een vooropleiding in het buitenland gedaan?

Met een buitenlandse vooropleiding verloopt de inschrijfprocedure net even anders. Klik op de link hieronder om meer te lezen.


Info admission requirements

Heb je je aangemeld voor een deeltijd- of masteropleiding?

Als je je voor een deeltijd bacheloropleiding of een master bij de HU hebt aangemeld, kijk dan op www.hu.nl/intro-deeltijd.