Van aanmelding naar start studie

Via Studielink heb je je aangemeld voor een opleiding bij de HU. Voordat je in september kan starten, moet je nog de nodige acties ondernemen.

Overleg in Science Café Het7de

Hieronder staat allerlei nuttige informatie op een rij om je te helpen je inschrijving te voltooien: over de digitale intake, matching, je inschrijving en straks natuurlijk over de introductie en start van jouw opleiding. Best fijn om te weten allemaal.

Heb je je aangemeld voor een numerus fixus opleiding?

Heb je je aangemeld voor Fysiotherapie, Huidtherapie (voltijd en deeltijd), Medische Hulpverlening, Mondzorgkunde of Optometrie? De deadline voor aanmelden was 15 januari. Alle info over de selectie, data selectiedagen, rangnummers en verdere inschrijfprocedure vind je onder de link hieronder.


Info numerus fixus

Heb je niet de juiste vooropleiding en ben je 21+?

Heb je niet de juiste vooropleiding voor de opleiding van je keuze, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen, klik op de link hieronder voor alle info.


Info 21+ toelatingsonderzoek

Heb jij een vooropleiding in het buitenland gedaan?

Met een buitenlandse vooropleiding verloopt de inschrijfprocedure net even anders. Klik op de link hieronder om meer te lezen.


Info admission requirements

Heb je je aangemeld voor een KOM-minor?

Studeer je aan een andere hogeschool of universiteit en heb je je via www.kiesopmaat.nl aangemeld voor een KOM-minor bij de HU, en heb je nog vragen over je inschrijving?


Stel je vraag per e-mail

Om te starten aan de HU moet je de studiekeuzecheck doen. Deze bestaat meestal uit een digitale intake, een matchingsdag/gesprek en een studiekeuzeadvies. De digitale intake ontvang je (vanaf februari) automatisch na je aanmelding op het e-mailadres dat je bij Studielink hebt doorgegeven. Let erop dat deze vragenlijst binnen een maand na ontvangst invult, anders kunnen we je niet inschrijven voor je opleiding.

Alle informatie over de Studiekeuzecheck, bijvoorbeeld de data van de matchingsdagen van jouw opleiding, vind je op www.studiekeuzecheck.hu.nl.

In juni krijg je je HU-account en komt er veel op je af:

De welkomstmail ontvang je begin juni op het mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Daarin staan instructies voor het inloggen op je HU-account. Hiermee kun je alvast een kijkje nemen binnen de digitale omgevingen van de HU, zoals myHU en AskHU.

Voor de introHU app ontvang je half juni op het mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven een e-mail met een link. In de app vind je jouw persoonlijke informatie over de introductie en start van jouw opleiding. Hiervoor moet je inloggen met je HU-account.

Als je je HU-account hebt geactiveerd kun je inloggen op myHU. Hier vind je de checklist waarmee je kunt nagaan of alle stappen zijn gezet om je inschrijving te voltooien.

Betaal je collegegeld

Vanaf half juni kun je via Studielink je collegegeld betalen. Hoeveel collegegeld moet je betalen? Hoe regel je je betaling? Heb je een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) nodig? Hier vind je alle info: www.hu.nl/collegegeld-en-betalen.

Verificatie vooropleiding

Meestal is je vooropleiding door DUO geverifieerd, maar wat als dat niet zo is? Wanneer moet je je vooropleiding laten verifiëren, hoe regel je verificatie en waar lever je je gewaarmerkte kopie in? Zie www.hu.nl/toelatingseisen-en-inschrijfvoorwaarden.

Pasfoto uploaden

Voor je collegekaart hebben we je pasfoto nodig. Deze kun je vanaf half juni uploaden. In de introHU app vind je tegen die tijd instructies over hoe je dat doet.

Tussen juni en augustus ontvang je diverse e-mails van de HU op het mailadres dat je bij Studielink hebt doorgegeven. Deze berichten wijzen je op de acties die jij nog moet doen om je inschrijving te voltooien. Ook verwijzen ze je naar info over de introductie en start van jouw opleiding.

Voltijdstudenten ontvangen in juli en augustus per post ook nog brieven over de introducties.

Ontvangst verklaring van inschrijving en collegekaart

Vanaf half augustus worden deze per post verstuurd naar het adres dat je in Studielink hebt opgegeven. Heb je in Studielink een adres in het buitenland opgegeven, dan moet je de verklaring en je collegekaart aan de balie ophalen. Rond je je inschrijving na half augustus af? Dan ontvang je beide binnen twee weken na voltooien van je inschrijving.

Rooster en groepsindelingen

Eind augustus worden de groepsindelingen en lesroosters tijdens de opleidingsintroductie bekend gemaakt. Zorg dus dat je daarbij bent!

Uiterlijk 31 augustus moet je je inschrijving voltooid hebben, anders zijn we genoodzaakt je HU-account begin september te blokkeren. Houd je checklist in de introHU app in de gaten.

Als jouw opleiding een introductie organiseert, vindt deze plaats in de laatste week van augustus of de eerste week van september. Meer info en data vind je vanaf half juni in de introHU app.

De opleidingsintroducties zijn verplicht en belangrijk; roosters en groepsindelingen worden dan bekend gemaakt en je maakt kennis met je docenten en medestudenten.

Wist je dat er begin augustus ook een stadsintroductie is waarin je kennismaak met Utrecht en het studentenleven? Als je dat leuk vindt, kun je je vanaf mei aanmelden op www.utrechtseintroductietijd.nl.

Op maandag 2 september start het studiejaar. Meer info over waar je hoe laat moet zijn op jouw eerste lesdag vind je vanaf half juni op de introHU app.

Een voorproefje van studeren aan de HU?

Volg dan onze studenten op Instagram! #studiekeuze #studentlife #campuslife #HogeschoolUtrecht #hierkomtallessamen

Instagram