Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor een opleiding bij Hogeschool Utrecht. Het duurt nog even voordat je je met je opleiding gaat starten. Op deze pagina lees je alvast wat je de komende tijd kunt verwachten.

Heb je je aangemeld voor een opleiding met numerus fixus?

Klik dan voor alle informatie over de selectie(dagen), rangnummers en verdere inschrijfprocedure op de link hieronder.

Meer over numerus fixus bij de HU

Van aanmelding naar start studie

In het overzicht hieronder zie je wat je nog te doen staat om je inschrijving af te ronden. Hou je mail goed in de gaten. Je krijgt namelijk per actie bericht van ons op het emailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

 1. Aanmelding in Studielink

  Je kunt je vanaf oktober aanmelden in Studielink. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je van Studielink e-mail met je studentnummer. Zo weet je dat je aanmelding goed is verlopen.

 2. Vanaf februari: doe de studiekeuzecheck

  Voordat je met je opleiding kunt starten, doe je de studiekeuzecheck. Met deze check weet je zeker dat er een goede match is tussen de opleiding en jou. De studiekeuzecheck start vanaf februari. Je ontvangt hierover automatisch een e-mail.

  Let op: Heb je je aangemeld voor een numerus fixus opleiding, dan verloopt de studiekeuzecheck anders. Meer info vind je op www.numerusfixus.hu.nl.

 3. Juni: activeer je HU-account

  Half juni krijg je een mail met uitleg om je HU-account te activeren. Wanneer je HU-account is geactiveerd, heb je een HU-mailadres en kun je inloggen in de digitale omgevingen van de HU.

 4. Half juni: voltooi je inschrijving en meld je aan voor de UIT

  Om je inschrijving te voltooien, moet je nog een aantal stappen zetten. Welke dat zijn, zie je in de inschrijfchecklist op myHU. Je kunt je nu ook al aanmelden voor de Utrechtse Introductietijd, die in augustus plaatsvindt. 

 5. Juni t/m augustus: houd je (digitale) brievenbus in de gaten

  In deze periode staan je mailbox en je brievenbus centraal. Je krijgt van ons regelmatig e-mails waarin we je wijzen op de status van je inschrijving. Half augustus krijg je per post de verklaring van inschrijving en je collegekaart opgestuurd. In myHU vind je de informatie over de introductie en de start van je studie.

 6. Deadline: voltooi je inschrijving voor 31 augustus

  De deadline voor de inschrijving nadert: uiterlijk 31 augustus moet je je deze voltooid hebben. Op de inschrijfchecklist in myHU zie je welke acties er nog open staan.

 7. Eind augustus: introductie, rooster, groepsindeling, extra ondersteuning

  Het studiejaar gaat bijna beginnen, nu is het tijd voor introducties, je rooster en je groepsindeling. Dit vind je allemaal in myHU. Heb je extra ondersteuning nodig tijdens je studie en heb je dat niet aangegeven tijdens je aanmelding in Studielink? Geen nood, je kunt dit nog steeds regelen.

 8. Start studiejaar!

  Yes, het is september en het studiejaar begint! In myHU zie je waar en wanneer je eerste lessen plaatsvinden en wat de groepsindeling is. Veel succes met de start van je studie!

Een voorproefje van studeren aan de HU?

Volg dan onze studenten op Instagram! #studiekeuze #studentlife #campuslife #HogeschoolUtrecht #hierkomtallessamen

Instagram

Heb je niet de juiste vooropleiding en ben je 21+?

Heb je niet de juiste vooropleiding voor de opleiding van je keuze, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen, klik op de link hieronder voor alle info.


Info 21+ toelatingsonderzoek

Heb jij een vooropleiding in het buitenland gedaan?

Met een buitenlandse vooropleiding verloopt de inschrijfprocedure net even anders. Klik op de link hieronder om meer te lezen.


Info admission requirements

Aanmelden voor een KOM-minor?

Als je studeert aan een andere hogeschool of universiteit en je wil je aanmelden voor KOM-minor bij de HU, dan vind je de stappen die je moet zetten om je aan te melden en in te schrijven voor een minor bij HU op de HU-minorsite.

Heb je je aangemeld voor een deeltijd- of masteropleiding?

Als je je voor een deeltijd bacheloropleiding of een master bij de HU hebt aangemeld, kijk dan op www.hu.nl/intro-deeltijd.

Do you prefer this information in English?

Are your Dutch reading skills under construction?

Introduction at HU in English