Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor een opleiding bij Hogeschool Utrecht. Het duurt nog even voordat je met je opleiding gaat starten. Op deze pagina lees je alvast wat je de komende tijd kunt verwachten.

Heb je je aangemeld voor een opleiding met numerus fixus?

Dan vind je alle informatie over de selectie(dagen), rangnummers en verdere inschrijfprocedure op onze numerus fixus-pagina.

Bekijk de aanmeldprocedure

Van aanmelding naar start studie

In het overzicht hieronder zie je wat je nog te doen staat om je inschrijving af te ronden. Hou je mail goed in de gaten. Je krijgt namelijk per actie bericht van ons op het emailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

 1. Aanmelding in Studielink

  Je kunt je vanaf oktober aanmelden in Studielink. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je van Studielink e-mail met je studentnummer. Zo weet je dat je aanmelding goed is verlopen.

 2. Vanaf februari: doe de studiekeuzecheck

  Voordat je met je opleiding kunt starten, doe je de studiekeuzecheck. Met deze check weet je zeker dat er een goede match is tussen de opleiding en jou. De studiekeuzecheck start vanaf februari. Je ontvangt hierover automatisch een e-mail.

  Let op: Bekijk hoe de studiekeuzecheck voor een numerus fixus-opleiding verloopt.

 3. Juni: activeer je HU-account

  Half juni krijg je een mail met uitleg om je HU-account te activeren. Wanneer je HU-account is geactiveerd, heb je een HU-mailadres en kun je inloggen in de digitale omgevingen van de HU.

 4. Half juni: voltooi je inschrijving en meld je aan voor de UIT

  Om je inschrijving te voltooien, moet je nog een aantal stappen zetten. Welke dat zijn, zie je in de inschrijfchecklist op myHU. Je kunt je nu ook al aanmelden voor de Utrechtse Introductietijd, die in augustus plaatsvindt. 

 5. Juni t/m augustus: houd je mailbox in de gaten

  In deze periode staan je mailbox centraal. Check ook altijd je SPAM folder op berichten. Je krijgt van ons regelmatig e-mails over de status van je inschrijving en welke stappen je nog moet nemen om je inschrijving te voltooien. In myHU vind je informatie over de introductie en de start van je studie. Ook vind je daar je digitale collegekaart.

 6. Deadline: voltooi je inschrijving voor 31 augustus

  De deadline voor de inschrijving nadert: uiterlijk 31 augustus moet je je deze voltooid hebben. Op de inschrijfchecklist in myHU zie je welke acties er nog open staan.

 7. Eind augustus: introductie, rooster, groepsindeling, extra ondersteuning

  Het studiejaar gaat bijna beginnen, nu is het tijd voor introducties. Alle informatie hierover vind je in myHU. De groepsindeling en je lesrooster staan ook in myHU of ontvang je tijdens de opleidingsintroductie. Dit wisselt per opleiding. Heb je extra ondersteuning nodig tijdens je studie en heb je dat niet aangegeven tijdens je aanmelding in Studielink? Geen nood, je kunt dit nog steeds regelen.

 8. Start studiejaar!

  Yes, het is september en het studiejaar begint! In myHU zie je waar en wanneer je eerste lessen plaatsvinden en wat de groepsindeling is. Veel succes met de start van je studie!

Een voorproefje van studeren aan de HU?

Volg dan onze studenten op Instagram! #studiekeuze #studentlife #campuslife #HogeschoolUtrecht #hierkomtallessamen

Instagram

Heb je niet de juiste vooropleiding en ben je 21+?

Heb je niet de juiste vooropleiding voor de opleiding van je keuze, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen, klik op de link hieronder voor alle info.


Info 21+ toelatingsonderzoek

Heb jij een vooropleiding in het buitenland gedaan?

Met een buitenlandse vooropleiding verloopt de inschrijfprocedure net even anders. Klik op de link hieronder om meer te lezen.


Info admission requirements

Aanmelden voor een KOM-minor?

Als je studeert aan een andere hogeschool of universiteit en je wil je aanmelden voor KOM-minor bij de HU, dan vind je de stappen die je moet zetten om je aan te melden en in te schrijven voor een minor bij HU op de HU-minorsite.

Heb je je aangemeld voor een deeltijd- of masteropleiding?

Als je je voor een deeltijd bacheloropleiding of een master bij de HU hebt aangemeld, kijk dan op www.hu.nl/intro-deeltijd.

Do you prefer this information in English?

Are your Dutch reading skills under construction?

Introduction at HU in English