Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt voor de hele medische wereld, maar zeker ook voor het zorgaanbod in de bewegingsstudies. Nederland vergrijst en een groeiend aantal Nederlanders heeft één of meer chronische klachten. De vraag naar fysiotherapeuten en oefentherapeuten zal hierdoor de komende jaren flink toenemen. Hogeschool Utrecht leidt de bewegingsspecialisten van de toekomst op. 

Specialisten gezocht!

De beweegzorg wordt steeds complexer. De vraag naar gespecialiseerde therapeuten neemt toe. Het beroepsregister KNGF en het kwaliteitsregister hechten steeds meer belang aan specialisten, bijvoorbeeld in de revalidatie en geriatrische fysiotherapie, en fysio- en oefentherapeuten met een mastergraad.

Persoonlijke leerroute

Onze opleidingen zijn uitstekend te combineren met jouw werk als fysiotherapeut of oefentherapeut. Veel van de opdrachten doe je op je eigen werkplek. Ook bieden we flexibiliteit. Heb je bijvoorbeeld een relevante vooropleiding of werkervaring? Of een drukke periode op je werk? Dan kun je vrijstellingen krijgen. Ook is het bij bepaalde vakken mogelijk om de toetsen te doen zonder colleges te volgen.

 

Waarom bij de HU?

  • Ontwikkeling op competenties

    Ons onderwijs is competentiegericht. Niet alleen vergroot je je kennis, maar ook vaardigheden en houding komen uitgebreid aan bod in onze opleidingen.

  • Onderwijs door experts

    Krijg onderwijs van (inter)nationale experts op het gebied van bewegen en gezondheid. Academisch geschoolde docenten verzorgen colleges en intensieve begeleiding van onze studenten.

  • Nieuwste kennis en vaardigheden door academische onderzoekslijnen

    Het onderwijs is gebaseerd op onze eigen onderzoekslijnen en op basis van samenwerking met de Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en beroepsvereniging. Hierdoor hanteren en doceren wij de nieuwste kennis.