Bewegen heeft een preventieve functie. Bewegen kan leefstijl-gerelateerde chronische aandoeningen voorkomen en/of vermindert bestaande klachten. Goed kunnen bewegen is dus belangrijk. Hogeschool Utrecht leidt specialisten in de beweegzorg van de toekomst op.

Masters in de beweegzorg gezocht!

De beweegzorg wordt steeds complexer. De vraag naar masteropgeleide (specialistische) therapeuten die kritisch kunnen kijken naar de zorgverlening en innovatie van het beroep van therapeut neemt toe. Er wordt steeds meer waarde gehecht aan specialistische kennis voor bijvoorbeeld de geriatriefysiotherapie, revalidatie na een sportblessure en mentale gezondheid. Maar ook interdisciplinair kunnen samenwerken met andere specialisten is nodig bij complexe gezondheidsproblemen. Daarom biedt de Hogeschool Utrecht een generieke masteropleiding en specialistische masteropleidingen aan.

Gepersonaliseerd leren

Onze master opleidingen zijn uitstekend te combineren met jouw werk als fysiotherapeut of oefentherapeut, doordat veel van de opdrachten op je eigen werkplek kunnen worden uitgevoerd. Ook bieden we flexibiliteit. Heb je bijvoorbeeld een relevante vooropleiding of werkervaring? Wellicht kun je dan vrijstellingen krijgen. Of heb je een drukke periode op je werk? Dan is het bij bepaalde cursussen mogelijk om de toetsing onderwijs onafhankelijk uit te voeren.

Masteropleidingen in het thema Bewegingsstudies

Met de master Fysiotherapie ontwikkel je je tot een praktijkgerichte, wetenschappelijk georiënteerde en onderscheidende specialist op masterniveau.

Bekijk de master Fysiotherapie.

Met de Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg leer je patiënten nog beter bedienen door je op breed vlak te verdiepen en tegelijkertijd je beroep te innoveren. Vanuit een kritisch-analytisch en reflectieve houding verbeter je zorgverlening, leg je verbindingen met andere professionals en werk je aan innovaties in de beweegzorg. Na deze master ben je een echte bruggenbouwer tussen wetenschap en praktijk. Voor deze master betaal je het standaard collegegeld tarief.

Bekijk de Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg.

Overig aanbod

Hoe werkt het menselijk lichaam en hoe kan ik cliënten begeleiden bij beweegproblemen. Dit leer je in de Bacheloropleiding Fysiotherapie. Door de opleiding in deeltijd te volgen kun je je studie optimaal combineren met je werk. Je komt 1 dag in de week naar de HU en op de andere dagen studeer je zelf.

Bekijk de bachelor Fysiotherapie deeltijd.

Ben je klaar met je HAVO of VWO, ben je sportief, nieuwgierig naar de werking van het menselijk lichaam en wil je werken met mensen, dan is de opleiding Bachelor Fysiotherapie wellicht iets voor jou. Tijdens deze voltijd opleiding volg je gedurende de week theorie- en praktijklessen met je eigen klas.

Bekijk de bachelor Fysiotherapie voltijd.

Open avond

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk studieadvies? Bezoek de open avond pagina voor de meest actuele informatie.

Waarom bij de HU?

  • Competentie- en beroepsgericht

    Het onderwijs binnen de bewegingsstudies is competentie- en beroepsgericht. Niet alleen vergroot je je kennis en vaardigheden, maar ook wetenschap, klinisch redeneren en innovatie van het beroep komen uitgebreid aan bod in onze opleidingen.

  • Onderwijs door experts

    Het onderwijs binnen de bewegingsstudies is competentie- en beroepsgericht. Niet alleen vergroot je je kennis en vaardigheden, maar ook wetenschap, klinisch redeneren en innovatie van het beroep komen uitgebreid aan bod in onze opleidingen.

  • Blended Learning

    Binnen het onderwijs combineren we theorie- en praktijklessen op de HU met digitaal leren op afstand en leren van en met elkaar in de beroepspraktijk. Hierdoor hanteren en doceren wij de nieuwste kennis.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?